Hopp til innhold

Luke Allen

Ny landslagstrener

Norges Skiforbund har ansatt Luke Allen (26) fra USA som ny landslagstrener i freeski i Norges Skiforbund.

Den nye landslagstreneren er allerede på plass på landslagets samling i australske Perisher denne uka, og han flyttet til Norge tidligere i august.

- Norge er på god vei til å bli en stor «drivkraft» innen frikjøring, og jeg er stolt over å bli en del av dette miljøet. Det er så mange talentfulle freeskikjørere i Norge, og jeg gleder meg veldig til å bidra til å få de opp på et enda høyere nivå . Jeg ser veldig frem til denne muligheten med en nasjon som har en unik skihistorie, sier Allen.

26-åringen er fra Denver i Colorado, og har blant annet ni års trenererfaring innen slopestyle og halfpipe fra flere regionslag i Colorado og Utah hvor han har jobbet med USAs topputøvere. Han er tidligere hovedtrener for den velkjente «Windells Camp», samt så var han landslagstrener for De britiske jomfruøyene de siste to årene.

- Vi er veldig glade for å ha fått på plass en meget erfaren og kunnskapsrik ny trener på laget. Luke har masse erfaring med topputøvere og sporten generelt, og vil bli en viktig ressurs som 100 prosent trener for laget, sier sportssjef Christopher Frankum. 

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski