Hopp til innhold

Johan Berg tok NM tittelen i Big Air

Johan Berg kan smykke seg med tittelen norgesmester i Big Air i senior klassen etter en lang og begivenhetsfull dag på Oppdal. Heming kompisene til Johan, Aleksander Aurdal og Lars Bjørum, utgjorde pallen.

Det var sol og god stemning i bakken i Oppdal i dag da de mest aktive freeskier´ne i Norge skulle gjøre opp om norgesmester tittelen i Big Air. Det var som ventet skyhøyt nivå og dommerne hadde en vanskelig jobb med å kåre en vinner siden det var veldig jevnt i toppen. En vinner måtte derimpt kåres og til slutt var det altså Johan Berg som stakk av med seieren med en dobbel cork 1260 mute til japan grab.

Berg var godt fornøyd med å vinne årets NM og nå gleder han seg til å delta i Jon Olsson Invitational som han vant et Wild Card til.

- Det er kult å ende opp på toppen og ekstra kult at Heming gutta tapetserte pallen. Det at jeg vant en wild card til Jon Olsson Invitational er helt et klart en stor bonus. Gleder meg sykt til å kjøre den konkurransen og selv om det er første gang så håper jeg ikke det blir siste gang. Skal gjøre mye av de samme triksene jeg har gjort denne sesongen også skal jeg nok prøve noe nytt også. Vi får se hvordan hoppet blir å slikt, sier Berg som også skal kjøre slopestyle i morgen.

I junior klassen var det Eirik Sæterøy som tok hjem NM tittelen. Han har kjørt stabilt hele sesongen og vunnet en del konkurranser med sitt merkevare triks som er en switch dobbel rodeo 12. Det samme trikset kjørte han i dag.

- Det har vært en veldig bra dag. Satte triksene mine i kvalikken og følte meg safe på de hele dagen. I finalen fortsatte jeg med det trikset jeg trives best med, en switch dobbel rodeo 1260 og den satt så det var ganske digg. Jeg begynte å gjøre det trikset i Saas-Fee i høst og har bare terpet på det hele sesongen så det sitter som regel hele tiden, sier Sæterøy som blant annet vant i Kirkerud tidligere i vinter under en Norges Cup i Big Air der.

I jenteklassen var det kun to jenter som stilte til start, men det ble ingen "safing" av den grunn. Nina Rusten vant foran Marina Johansen med en 720 safety grab. Rusten syntes hoppe ble digg utover dagen og var ganske happy med med å lande 7´ern sin.

- Det var veldig gøy å kjøre i dag. Hoppet ble dig og helt konge vær. Så over generelt bra og virka som at folk kosa seg på ski. Fornøyd med å endelig få det til på store hopp igjen, lenge siden sist. Ganske så stoka på å lander 7´ern ihvertfall, sier Rusten som sammen med blant annet Anne Jorunn Tysseland driver en jenteserie som hetter Hidden Skills.

I morgen er det slopestyle som gjelder på Oppdal og da skal kongepokalen deles ut til den som er best i senior klassen. 

Finaleresultater, NM big air:

Menn senior:

 1. Johan Berg, Heming
 2. Aleksander Aurdal, Heming
 3. Lars Oftedal Bjørum, Heming
 4. Martin Kvatningen, Dombås IL
 5. Vebjørn Svorkmo, Oppdal IL
 6. Espen Bergh, Oppdal IL
 7. Sivert Reiten, Ålen IL
 8. Vegard Hokstad, Freidig Freestyle
 9. Benjamin Lien Holsten, Lommedalens IL

Menn junior:

 1. Eirik Sæterøy, Aron skiklubb
 2. Henrik Melhus, Freidig Freestyle
 3. Daniel Toresen, Freidig Freestyle
 4. Kasper Aakerhus, Aron skiklubb
 5. Johannes Skøien, Bærums skiklubb
 6. Stinius H. Skjøtskift, Oppdal IL
 7. Markus Leyoboo, Aron skiklubb
 8. Mathias Høgås, Normal SK
 9. Henning Hansen Pytte, Kongsberg
 10. Birk G. Paalgaard, Hakadal IL

Kvinner:

 1. Nina Rusten, Aron skiklubb
 2. Marina Johansen, Tromsø

Resultat

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski