Hopp til innhold

Aleksander Aurdal ble kongen av Oppdal

Aleksander Aurdal snøt hjemmefavorittene Vebjørn Svorkmo og Espen Bergh for seieren under NM i Slopestyle på Oppdal i dag. Han kunne dermed heve kongepokalen fortjent over hodet.

Nivået under dagens slopestyle ble som ventet av aller ypperste klasse og publikum ble vitne til kjøring i verdensklasse.  Men i dag som i går var det kun en vinner og han het Aleksander Aurdal. Heminggutten som var en av freeski representantene for Norge under OL i Sochi hadde det mest tekniske runnet og kunne heve kongepokalen over hodet etter endt dag i Oppdal.  Aurdal var syntes det var kult å stille og det at han stakk av med seieren syntes han var ekstra moro.

- Det er selvfølgelig alltid gøy å vinne og i dag er selvfølgelig ikke noe unntak. Jeg var litt usikker på om jeg skulle komme hit i det hele tatt, men det er kult å stille opp og folk setter pris på at vi på landslaget stiller. Det at jeg stakk av med seieren er jo selvfølgelig ekstra kult, sier Aurdal som nå skal hjem noen dager før han også stikker til Åre for å delta i Jon Olsson Invitational sammen med Lars Bjørum, Johan Berg og Espen Bergh.

Aron gutten, Eirik Sæterøy, tok storeslem i helgen og ble likeså godt junior norgesmester i både Big Air og Slopestyle. I dag tok han seieren foran Henning Hansen Pytte og Johannes Skøien.

Sæterøy var litt usikker på hvordan dagen skulle ende pågrunn av isete og harde forhold, men etter at snøen ble litt mykere utover dagen bestemte han seg for å dra på skikkelig.

-  På starten av dagen var jeg usikker på om jeg vill dra på i konkurransen, grunnet at det var så isete og hard i bakken, men allikevel endte jeg opp med å dra på i kvalliken og klarte akkurat å kare meg inn i finalen. Når det endelig var vår til tur å kjøre finale var føret blitt mye bedre og jeg var optimistisk. I første run slet jeg litt på andre hopp og hadde litt andre små feil og var ikke helt fornøyd med det, men jeg tok meg sammen og klarte å sette runnet mitt i siste run og er suuper fornøyd med det, sier Sæterøy som nå er ferdig med konkurranse sesongen og skal nå bare cruise rundt i vårslushen før han stikker til Fonna i sommer en gang.

En annen som tok storeslem i helgen var Nina Rusten. Hun tok seieren i dag foran Lilly Murud og Marina Johansen. Og ikke nok med at hun vant her i Oppdal, hun vant også pipe NM i Wyller for en snau uke siden og kan kalle seg norgesmester i både Halfpipe, Big Air og Slopestyle. At Rusten har hatt en bra uke på ski er det ingen tvil om og nå skal hun roe det ned noen dager med bading i Trondheim.

- Det har vært sjukt kul uke på ski og i dag var intet unntak.  Jeg hadde et bra rail game, men Marina (Johansens) ledet etter kvaliken så jeg trodde hun skulle ta det. Dessverre så var hun uheldig i begge finale omgangene og falt. Dermed endte jeg opp øverst på pallen i dag igjen noe jeg er veldig glad for, sier Rusten som skal bruke de neste dagene på å terpe triks på Pirbadet i Trondheim.

Arrangøren, Freidig Freestyle, har gjort en fantastisk jobb med å stelle i stand et såpass flott arrangement. Sannsynligvis et NM i Freeski som kommer til å bli husket over lang tid og i morgen avsluttes arrangementet her på Oppdal med hovedlandsrenn for gutter 13-15 i både Slopestyle og Big Air.

Resultat

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski