Hopp til innhold

Lindstad leverte i Wyller

Jon Anders Lindstad ble norgesmester etter å ha slått Klaus Finne og Johan Berg i norgersmesterskapet i halfpipe i Wyller på lørdag.

Wyller viste seg fra sin beste side når 20 håpefulle freeskiers skulle kjempe om norgesmester tittelen i sine respektive klasser i vårsolen. Halfpipe er disiplin, men det hindret ikke kjørerne fra å dra på av den grunn og publikum var vitne til mange høye airs og tekniske triks i superpipen i Wyller.

Det var derimot Jon Anders Lindstad som kunne dra med seg den gjeveste tittelen hjem og han viste hvorfor han er Norges beste halfpipe kjører disse dager. Med høye og tekniske triks fra topp til bunn imponerte han dommerne og fikk en score på 282 poeng.

Lindstad var selvfølgelig fornøyd med dagen og syntes det var kult å få litt konkurranse fra Klaus Finne.

- Det var artig at det ble litt konkurranse mellom meg og Klaus om seieren, og jeg er godt fornøyd med å sette 1260 i mitt tredje finalerun ! Syntes også  at det var fett at det var mange som gikk svært!! Pipen var bra selvom den ble litt myk utover dagen, men den ble berga av nattefrost og bra shaping, sier Lindstad som blir å se under NM på Oppdal til helgen.

Vossingen Klaus Finne hadde sitt comeback i går etter å ha vært skadet hele sesongen og viste at han kan kjempe mot Lindstad i fremtiden. Finne kjørte bra og teknisk for å ha stått lite denne sesongen og endte opp med en score på 222 poeng.

Johan Berg er kanskje mest kjent som en meget habil slopestyle og Big Air kjører, men stilte til start i Wyller i går og dro i land en tredje plass.  Det ryktes at hans siste run i bar overkropp trakk opp scoren hans betraktelig blant dommerne.

I junior klassen var det Henning Hansen Pytte som var best, Nina Rusten vant som eneste senior jente deltaker, mens Trym Sunde Andreassen vant i klassen yngre junior.

Neste helg blir siste arrangement i Nor Freeski Cupen og da skal det kåres flere Norgesmestere i Big Air og Slopestyle.

Resultater

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski