Hopp til innhold

Svorkmo Best I Drammen

Aron satte standarden for hvordan en slopestyle course skal se ut da de i helgen arrangerte Norges Cup i Freeski I Drammen skisenter. Vebjørn Svorkmo, Nina Rusten, Jens Johnsen, Johanne Killi, Trym Sunde Andreassen og Elvira Marie Ros dro hjem seieren i sine klasser.

Etter et vellykket arrangement i Kirkerud forrige helg var det Drammen som sto for tur denne helgen og de skuffet ikke. Slopestyle coursen som ble bygget holdt internasjonal klasse og ga deltakerne god mulighet til å vise kreativ frihet på de forskjellige elementene.

Coursen bestod av en down-rail og en kink-rail på toppen videre ned til en shoot-out rør med gap i midten på neste før det gikk videre til siste railelement hvor  kjøreren virkelig fikk vist fram sin kreativitet for her var det mye å velge mellom.

Her kunne kjørerne velge mellom å raile på toppen av en wall ride, gap til en shoot-out box eller så var siste mulighet en shoot-out rør til gap til et downrør. Dette siste elementet var mest populært blant kjørerne i helgen.

Til slutt var det to hopp på flater over 10 meter som avgjorde runet til kjørerne.

Som vanlig var det høyt nivå i Norges Cupen og det var hard konkurranse i senior klassen, men han som viste det lille ekstra på lørdagen i solskinnet var Vebjørn Svorkmo fra Oppdal. Vebjørn har vært i gamet lenge og tok turen til Drammen for å vise at han fortsatt har det som trengs for å hevde seg i toppen.

  • Det var gøy med et konkurranse comeback og veldig fornøyd med dagen selvsagt.  Jeg har stått mye på ski i det siste og visste at ferdighetene fortsatt var der. Løypa ga meg tidlig en god følelse og jeg skjønte at jeg kunne hevde meg i toppen om jeg satte runnet mitt. Satte et safet run i kvalikken og hadde en dårlig landing av den ene railen, men trodde det ville holde til finale.

Det holdt og i finalen dro jeg på enda mer fordi da følte jeg at jeg hadde kontroll på runnet mitt så da kunne jeg gå større på både hoppene og railsa,

Runnet mitt besto av:

Blindside switchup på dobbelkink railen,  Blindside 450 reverse tailgrab av det første (og det største) shoot-out røret, switch opp til forward på det lille shoot-out røret til en 270 på, pretzel 270 av downrøret før jeg avsluttet med en høyre 720 reverse tail og venstre doublecork 1260 nosemute på de to hoppene.

Seieren smakte godt og motivasjonen er på topp for å satse videre på og delta i flere konkurranser, sier Vebjørn som med det runnet skjøv Felix Usterud ned på en andre og Christian Nummedal på en tredje plass.

I junior klassen vant Jens Johnsen foran Markus Leyobo og Erik Moberg, mens Trym Sunde Andreassen tok hjem seieren i Yngre Junior klassen foran Ingebrigt Killingberg og Mikkel Brusletto Kaupang.  Yngre Junior konkurrerte for øvrig på søndagen.

Norges Cupen tar nå en måneds pause før Skeikampen kommer banen og skal arrangere slopestyle i begynnelsen av mars.

 

Resultater                Bilder

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski