Hopp til innhold

Huckfest i Kirkerud

Knall og fall, snø og vind og doubles er stikkordene da Felix Usterud, Eirik Sæterøy og Bernhard Bratsberg vant sine respektive klasser i Norges Cupen i Freeski i Kirekud på lørdag.

Det var lave temperaturer, vind og snø da konkurransesugne freeskiers møttes til dyst for første gang denne sesongen i Kirkerud. Big Air sto på programmet og det var merkbart at mange dro til litt for mye på hoppet fordi det ble en del knall og fall under lørdagens konkurranse. Ingenting alvorlig, men et knukket kragebein var det en kjører som dessverre erfarte etter at han ikke kom helt rundt på en kangaroo flip.

Dette satte derimot ingen demper på stemningen og de frammøtte ble vitne til en ordentlig huck session i alle klasser. 

Til slutt så måtte en vinner kåres og det var Bernhard Bratsberg som vant yngre junior klassen foran Birk Ruud og Mathias Hertzenberg.

I junior var det Eirik Sæterøy som vant foran Jens Johnsen og Johannes Skøien.

I senior klassen tok Felix Usterud seiren på hjemmebane foran Christian Nummedal og Robert Andre Ruud.

 Personen med høyest overall score fra dagen ville få en samling med landslaget på Skeikampen i løpet av vinteren. Sæterøy hadde nest best score etter Felix Usterud sammenlagt, men siden Usterud allerede er på landslaget, var det Sæterøy som gjorde seg fortjent til en landslagssamling.

Dagens mann derimot var Felix Usterud. Han viste at han taklet presset på hjemmebane og dro hjem seieren med en dobbelcork 1260 mute til dobbel japan grab.

Felix var som vanlig fornøyd med sin egen innsats: – Stoka as. Kvallet til finalen med en dobbelcork 1260 med mute til japan grab. I finalen var det 3 runs så da hadde jeg muligheten til å forbedre scoren min. Jeg gjorde det helt ok i første run, men gikk høyere og markerte graben bedre i andre run. Var litt usikker på hva jeg skulle gjøre i tredje run, men bestemte meg for å gjøre dobbelcorken med dobbel japan grab i stedet. Landa cleant og etter det kunne jeg egentlig bare håpe at det skulle holde til seier, noe det gjorde, sier Felix som skal kjøre konkurranser både nasjonal og internasjonalt denne sesongen.

Norges Cupen beveger seg videre til Drammen neste helg og da skal det arrangeres slopesyle i Aron. Dit kommer Felix Usterud også. 

Standing i Norges Cup (PDF)

NIF-EPI03, 03
NSF - Nor Freeski