Hopp til innhold

Birk Ruud best på Skeikampen dag to

Under dagens Big Air konkurranse på Skeikampen var det Birk Ruud som taklet de utfordrene forholdene best og vant overlegent med en sw cork 1080 tailgrab. Elias Gjære og Tormod kapret de siste plassene på pallen.

Etter den strålende dagen på Skeikampen i går var det altså kidsa og rookiene sin tur i dag til å sjekke ut hvordan det sto til med skillsa etter en lang pause fra snøen. Det var krevende forholdene i dag med flatt lys og med en tåke som stadig faretruende nærmet seg fra toppen, ble det avgjort  at det kun skulle bli kjørt tre omganger og ikke to kvalikk omganger og to finale omganger som var planlagt. Det satte som vanlig ikke noen demper på motivasjonen til kjørerne og mange var gira på å vist seg fram. Noen dro på litt mye og dommerne måtte sette kræsj-score på noen av kjørerne etter noen ordentlige yard sales hvor publikum var vitne til ski som fløy av i luften på grunn harde rotasjoner og mye tweaking av diverse grabs. Andre måtte ha litt hjelp til å komme seg på beina igjen etter noen litt skjeve landinger, men alt i alt fikk man inntrykk av at nivået har blitt hevet noen hakk opp fra forrige sesong.

Den store vinneren var derimot Birk Ruud som sto igjen på toppen med en score på 88. Det var tretten poeng ned til nestemann, Elias Gjære, så det ser ut som at Birk Ruud blir ”the man to beat” denne sesongen. Det vil tiden vise og det er nok sikkert mange som vil prøve å steppe up gamet sitt når neste konkurranse i Nor Freeski Cupen blir arrangert i Drammen etter jul.

Inntil den tid er det bare å smøre seg med tålmodighet og få klokka så mange timer som mulig med ski på beina for konkurransene kommer tett i tett fra februar og utover. 

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski