Hopp til innhold

Halfpipe-konkurransen under freestyle-VM 2013 ble også arrangert i Wyller. (NTB Scanpix)

Halfpipe til Oslo

Halfpipekonkurransene i Ungdoms-OL skal arrangeres i Wyller i Oslo. Dermed blir også Oslo med på Ungdoms-OL laget i 2016.

– Vi er glade for å dele arrangementet med Oslo, og dette er også med å sikre driften i det som trolig er verdens beste halfpipeanlegg, sier administrerende direktør Tomas Holmestad i Lillehammer 2016.

Halfpipekonkuransene i Ungdoms-OL i 2016 var i søknaden lagt til Kanthaugen i Lillehammer, men nærmere undersøkelser viste at dette ikke lot seg gjøre uten store investeringer. Å bygge en ny halfpipe i Hafjell ville også ha kostet mer enn det smaker, blant annet på grunn av manglende etterbruk.

– Å flytte disse konkurransene til Wyller er en beslutning som er økonomisk og miljømessig langt mer bærekraftig enn å investere i nye anlegg, sier Holmestad, og trekker fram fleksibiliteten og forståelsen IOC har vist i denne prosessen.

– Her har IOC lyttet til oss og vært løsningsorienterte.

Han roser spesielt Oslo kommune, Oslo Vinterpark og IL Heming som har kastet seg over muligheten for å medarrangør av Ungdoms-OL. Det er IL Heming som blir teknisk arrangør, et idrettslag som har erfaring fra å arrangere VM i freestyle sammen med Voss.

– Med Heming på laget har vi sikret oss landets beste kompetanse på gjennomføringen av halfpipekonkurransene våre.

Wyller blir dermed vertskap for opptil 60 utøvere i alderen 16-18 år i februar 2016. De skal konkurreres i både snowboard og freestyle på ski.

Når utøverne er ferdige med sine konkurranser reiser de til Lillehammer for å bli med i den store ungdomsfesten som strekker seg over til sammen ti dager med idrett, kultur og læring.

NIF-EPI03, 03
NSF - Nor Freeski