Hopp til innhold

Finsk seier på Skeikampen

Finnen Daneil Antell dro hjem seieren under årets første Nor Freeski Cup i Big Air på Skeikampen i dag. Han vant med en dobbel cork 12 mute til tail grab.

Det var strålende forhold på Skeikampen under sesongens første Big Air konbnkurranse. Solen skinte, det var lite vind og stemningen var på topp da nærmere 75 deltakere skulle kjempe om heder og ære og FIS og AFP poeng.  Hoppet, som hadde ca 20 meter til sweet spot, var så bra som man kunne fått det så tidlig i sesongen og det ble også lovprist av mange av kjørerne for sin gode hangtime. 

Det kunne derimot bare bli kåret en vinner og det var til slutt en finne som sto igjen alene på toppen. Danile Antell hadde reist helt fra Finland sammen med sin kompis med håp om å score både FIS og AFP poeng. Og med en dobbelcork 1260 mute til tailgrab så gjorde han nettop det. Men det skulle bli drama i kulissene da dommerne var uenige om hvem som fortjente seieren. Det sto nemlig mellom Vebjørn Svorkmo og nevnte Antell etter andre finale run var kjørt og det var uengiheter i dommerteamet om hvem som skulle vinne, men etter solid beslutsomhet av dommer 2 og 3 ble det til slutt Daniel Antell som kunne juble for seieren. 

I herrer junior var det Henning Hansen Pytte som vant sin klasse med kanskje det mest stilfulle trikset fra dagen. Han dro på med en switch bio 1080 med tailgrab og gikk langt og landet klokkerent. Absolutt en mann for fremtiden og han vant blant annet en samling med landslaget senere i vinter. Ferdniand Dahl og Gustav Granøien fulgte på plassene bak. 

I jenter 18+ var det Nina Rusten som vant med en 540 mute foran Hidden Skills jenta Marina Johansen og Sandra Eie. 

Det var med andre ord en vellykktet sesongstart på skeikampen hvor nivået ser ut til å bli enda høyere i år enn det var i fjor. I morgen er det kids og rookies som skal i ilden før ferden går videre til Drammen i Februar hvor årets første slopestyle konkurransen vil bli arrangert! 

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski