Hopp til innhold

Skilisens - turrenn og trening

Fra og med sesongen 2015-16 kan du kjøpe langrennslisens for turrenn og trening, med dekning 365 dager i året.

Med denne er du forsikret for trening 365 dager i året, samtidig som du også er forsikret for alle turrenn du ønsker å gå i Norge og utlandet.

Hvert år selges et betydelig antall engangslisenser. Mange turløpere er ikke medlem av en klubb, og derfor ønsker vi å tilby den nye skilisensen, slik at alle skal få hjelp hvis uhellet er ute. Utøverne er ofte ikke medlemmer av en klubb og det er disse Norges Skiforbund vil gi et godt forsikringsalternativ til som ivaretar utøveren på en god måte.

- Fra i vinter kan mosjonistene som vil trene og gå turrenn, være forsikret hele året. Selvfølgelig ønsker vi alle skiløpere velkommen som medlemmer av en skiklubb, men ser at ikke alle ønsker dette, sier Asgeir Moberg i Norges Skiforbund.

Vurdering etter tre dager

Den nye lisensen for turrenn og trening er en løpende forsikring som også gjelder for trening 365 dager i året. Skader du deg på trening, gjelder de samme vilkårene. Du kan også gå turrenn i Norge og i utlandet med denne lisensen.
- Denne forsikringsordningen er meget god for mosjonister som går turrenn. Hvis uhellet er ute, vil du innen tre dager få en medisinsk vurdering av skaden din som et grunnlag for den videre behandlingen, forklarer Asgeir Moberg.

I sesongen 2015-16 gjelder lisensen fra den er tegnet og i 12 måneder. Det vil si at du er forsikret også vår, sommer og høst etter skisesongen, under konkurranser og trening. Skal du gå turrenn i utlandet, husk å ta med kvitteringen på betalt lisens til rennet du skal delta i!

NIF-EPI01, 01