Hopp til innhold

Om freestyle

Konkurranseformen Freestyle består av 4 grener; kulekjøring, skicross, halfpipe og big jump. I tillegg kommer anleggsformen Park og vannhopp.

Skicross

Skicross går ut på at fire løpere kjører side ved side i en spespielt tilrettelagt løype. Målet i skicross er å kåre den beste all-round løper. Første løper over målstreken vinner gruppen. De to beste løperne i hver gruppe avanserer til neste runde, de øvrige er utslått av konkurransen. I finalen er første løper over målstreken vinner av konkurransen. Løypen har porter og er spesielt konstruert for å inneholde teknisk vanskelige svinger med forkskjellige elementer som for eksempel doserte svinger (berms) pukler, hopp og forhøyninger. Løypen er designet og tilrettelagt for å skape kontinuerlig dynamisk bevegelse for løperne. Skicross er en modell etter konsepter fra motorcross og snowboard

Big Jump

Big air er en hoppbakke med ett stort hopp. Big air er ett meget publikumsvennlig arrangement. Det hoppes normalt 2-3 treningsomganger, en kvalifikasjonsomgang og en finale. Det kan hoppes flere varienter, bestemt av juryen.

Kulekjøring, single og parallell

En singel kulekonkurranse skal bestå av frikjøring i en gratt kulete løype, krappe teknisk vanskelige svinger, fart og hopp. En parallell kulekonkurranse avholdes i samme løye som en singel konkurranse. Løypens tekniske innhold gjør at man kan skille ut en vinner i hver runde, vinneren går videre til neste runde.

DOKUMENTER

Injury report

Injury form

Specifications for competition equipment

The international freestyle skiing competition rules (ICR)

NIF-EPI01, 01