Hopp til innhold

Homologerte anlegg langrenn

Regler:

Når et anlegg har fått FIS sertifikat har det en gyldighet på 5 år. Dette kan forlenges med 5 år om gangen, gitt at det har vært konkurranser i anlegget og at TD ikke har hatt merknader. Om det gjøres endringer i anlegget/løypene må det homologeres på nytt.

Kategorier Nedenfor ser dere at det står en bokstav til høyre for løypelengden. Denne bokstaven angir hvilke konkurranseformer som kan gjennomføres i denne løypen.

A: Intervallstart i klassisk teknikk, bredde 3 m.

B: Samme som A + fri teknikk og stafett klassisk teknikk, bredde 4 m.

C: Samme som B + stafett fri teknikk, fellesstart klassisk teknikk, individuell sprint og lagsprint i klassisk teknikk, bredde 6 m.

D: Samme som C + stafett i begge teknikker, fellesstart fri teknikk, individuell sprint og lagsprint i fri teknikk, bredde i motbakker 9 m.

E: Skiathlon, to adskilte løyper, den første for klassisk teknikk i kategori C og den siste for fri teknikk i kategori D. Om begge løypene er i kategori D kan det gjennomføres fellesstartkonkurranser i fri teknikk i hele løypesystemet. Lengde på slike løyper kan være en 5 km sløyfe med avkortinger for 3,75 – 3,3 – og 2,5 km. Om man planlegger for Skiathlon i en 5 km sløyfe må bredde i motbakker og småkupert terreng være 15 m. I unnabakkene rekker det med 6 m.

Bredden er målt når løypa er preparert og inngjerdet for konkurransen.

Homologerte anlegg kretsvis

NIF-EPI02, 02
Lars O. Berge