Hopp til innhold

Aasberg suveren vinner av rekruttcupen i hopp

Røykenhopperen Nikolai Aasberg var suveren i årets rekruttcup (RC) i hopp og vant klasse RC A på overbevisende måte.

Årets rekruttcup i hopp har bestått av til sammen 9 renn fordelt på arrangørstedene Raufoss, Steinkjer, Lierberget (Løten), Gausdal og Notodden.

Røykenhopperen Nikolai Aasberg var suveren i årets rekruttcup (RC) i hopp og vant klasse RC A på overbevisende måte. Aasberg vant hele 5 av 9 renn og var suveren sammenlagt, selv om han mistet finalerennene på Notodden pga av sykdom. Gjerpenkollen hoppklubbs Sander Kleven fulgte på fjerdeplass sammenlagt og Røykenhopperen Leif Torbjørn Næsvold ble nummer 8. Tilsammen var disse tre buskerudløperne på seierspallen i den gjeveste RC-klassen hele 9 ganger.

I RC B var Vikersundhopperen Anders Håre med i teten gjennom hele sesongen og han endte til slutt på tredjeplass sammenlagt. Alt i alt en meget sterk sesong av Anders. I RC C fikk Buskerud flere pallplasseringer i enkeltrenn bl a ved KIFs Håkon Kristoffer Tande og Sokndalens Ole Gudbrand Gravermoen.

Blant jentenes RC B ble det andreplass til Silje Opseth fra Holeværingen, og tredje til Thea Sofie Kleven fra Gjerpenkollen. I RC C ble det andreplass til Rebekka Eggen fra Røykenhopp, og nok en tredjeplass til Thea Sofie.

Totalt sett har Buskerud skikrets sine løpere vært representert med en stor tropp på de tilsammen 9 rennene. Det er riktignok en hovedvekt av eldre rekrutthoppere i gruppa og vi skulle gjerne ønsket mer påfyll fra de yngre utøverne inn i RC-alder (13+ år). Gledelig er det at Buskerud er en av skikretsene med flest hoppjenter i RC alder.

Mange av våre utøvere har vist meget flott treningsiver, gode resultater og fin framgang gjennom sesongen, noe som utvilsomt skyldes godt arbeid fra trenerne i rekruttgruppa i Flying Team Vikersund.

NIF-EPI02, 02