Hopp til innhold

Kretstrener underviser (Foto: Sandnes alpint facebook)

Rapport Fonna 1 18-21 mai

Fonna 1 ble planlagt som en fartsamling. Vi laget 2 trasêer, 1 enkel Super-G og 1 med bølger og hopp. Stor deltakelse og deilig å være tilbake igjen på Fonna! Snart er vi klar med ny samling.

Full rapport fra kretstrener

 

Felles invitasjon ble sendt ut til alle samlingene før sommerferien, Fonna 1 til 4. Påmeldingsfristen ble satt til utgang april. Den viste fortsatt stor interesse for kretsens samlinger på Fonna.

Fonna 1 ble planlagt som en fartsamling og i forkant av samling planla kretstrener sammen med Fonna Glacier ski resort. Vi laget 2 trasêer, 1 enkel Super-G og 1 med bølger og hopp. Totalt 71 påmeldte hvor 60 ønsket overnatting. Det kom derfor godt med at vi fikk leie 2 leiligheter på Flatabø rett over vårt eget hus. Overnattingskabalen gikk nok en gang opp, og alle fikk en seng og sove i. Logistikken og samarbeidet på huset gikk til tross for dette veldig bra. Alle bidrog og sørget for at det var nok mat til rett tid. Hygiene og daglig renhold ble takket være Anette ivaretatt. Her kan resten av oss bli noe bedre jevnt over.

Organisering:

På ski organiserte vi oss i 2 grupper, 2010 og eldre, og 2011 og yngre. Trasèene lå rett på siden av hverandre og vi byttet trasê i pausen. Vi varierte med å dele løypene opp i flere seksjoner, og kjøre hele i ett. På barmark ble gruppene delt opp i klasser med U16 sammen med Fis, U14 og u12/10

Sportslig utbytte:

Fart er super trening for å trene teknikk, pushe grenser og oppleve mestring. Løperne får gjennom god tilrettelegging av arena følelsen av å mestre noe de i starten syns er skummelt. Det var stor progresjon gjennom de 4 dagene. Oppsummering: Herlig å være i gang med Fonna sesongen igjen, og veldig kjekt å se så mang motiverte løpere og foreldre. Med strålende vær i tillegg må dette sies å være et terningkast 6. Neste samling: Fonna 2 9-11.juni Her er det fullbooket på huset, så om flere ønsker å være med må det selv skaffes overnatting.

Med sportslig hilsen Helge Andersen

NIF-EPI03, 03