Hopp til innhold

Foto: Skiforeningen i Stavanger

Rapport Fonna 5 9-11 september

Denne samlingen avsluttet Fonnasesongen 2022, en sesong som har gitt oss 26 fine skidager til en i alpinsammenheng, rimelig penge

Rapport Fonna 5

Organisering:

Fonna 5 skulle etter planen arrangeres 24-27. september, men etter dialog med skisenteret og nøye kikk på yr.no ble det bestemt at vi fremskyndet den til til helgen 10-11. september. Heisen på Fonna gikk for siste dag torsdag 8, men skisenteret la veldig godt til rette for oss. Vi fikk låne scooter, og de preppet den siste rest av snø som gav oss en veldig fin treningstrase.

Barmarkstreningen ble gjennomført nede i Jondal med Trygve Tobias som trener. Der fikk løperne en liten innføring i hockey.

Sportslig utbytte:

Dette ble en slalåm samling, og løperne fikk mange portpasseringer på gode forhold. Ved å bruke scooter i stedet for heis blir treningen utrolig effektiv, og det blir mange turer. Den forrige turen ligger alltid friskt i minne, og det kan enklere å huske og følge opp oppgaver som gis. Med så få løpere i bakken, får hver enkelt mye oppfølging.

Oppsummering:

Noen ganger må vi bare hive oss rundt å komme oss på ski. Dette var et slik tilfelle. Jeg viste det var gode forhold, men værmeldingene viste at det var sannsynligvis siste sjans på Fonna i år. Noen klarte heldigvis å hive seg rundt, og de 8 løperne fikk 2 gode dager på ski. Dermed er årets Fonnasesong avsluttet, og det ble totalt 26 skidager fra mai til september. Neste samling blir i Hintertux, som pr. dags dato har 91 påmeldte.

Med sportslig hilsen Helge Andersen

NIF-EPI02, 02
Foto: Sverre Hjørnevik