Hopp til innhold

Rapport Fonna 3

Langsamling med innlagt IRON-man test. Litt færre deltakere enn forventet og vi ønsker velkommen til nye deltakere fra Bergen. Vi klarte oss uten ekstra overnatting på denne samlingen.

Full rapport Fonna 3

Organisering:

Denne samlingen hadde noe dårligere påmelding en forventet, og vi trengte derfor ikke leie ekstra overnattingssenger. Vi kunne derimot ønske velkommen nye overnattingsgjester fra Bergen på huset. På breen organiserte vi oss i 2 grupper de fleste dagene. U16 og U14/yngre Torsdag og fredag var det så få løpere at vi klarte oss med 1 gruppe, og 1 trase. Det var en god gjeng med hjelpere med oss. Organiseringen av salting og vedlikehold av løyper var bedre en vanlig. Kjekt når ting flyter så greit. Barmark ble gjennomført hver ettermiddag, stort sett nede i Jondal og et par ganger i Krossdalen. På Huset var det også bedre flyt på arbeidet, og det ble bedre fordelt på alle voksne.

Sportslig utbytte:

Selv om vi hadde veldig varierende vær, fikk vi gjennomført alle planlagte dagene på ski. Noen dager blir kortet noe ned når det er stygt vær. Ofte kjører vi da bare 1 økt, for erfaringen tilsier at 2.økta blir så som så når du starter med kalde våte klær. Denne langsamlingen gjennomførte vi også Ironman test midt i samlingen. Denne ble gjennomført i Odda og 9 løpere deltok her. Disse løperne fikk seg en solid treningsøkt, og et resultat som kan brukes som motivasjon og inspirasjon for videre trening. Det er nettopp dette som er viktig å få frem angående Ironman testen, det er først og fremst en god treningsøkt og en konkurranse mot seg selv og tidligere resultat. Jeg håper etter hvert at enda flere ser verdien av dette, og at klubbene ganske snart kommer i gang med gode barmarks økter. Jeg vil oppfordre på det sterkeste at alle prøver å stille på klubbenes barmarks trening. Denne er en viktig arena for å bygge samhold i klubb, og ikke minst for å bygge fysisk grunnlag for unge alpinister.

Husk påmelding til samling 27-30 august.

Helge Andersen kretstrener

nif-epi04, 04