Hopp til innhold

Full fart i Sandnes gater (Foto: Claes Tommy Herland NSF)

Blink 2022 - vel blåst!!

Sommerens største skishow var i tvil om alt kunne bli som FØR pandemien. Publikum, utøvere og TV seere storkoste seg. I tillegg var det konserter, gratisopplegg og fint vær. Joda, en klapp på brystet til alle involverte - Blink er tilbake igjen sterkere enn noen gang.

Se alle rennene på NRK sport

Hovdeside Blink 2022 program blink startlister og resultater informasjon utøvere informasjon Publikum NRKs sendinger

Aldri før har så mange valgt å se skiskyting og langrenn midt på sommeren.
Årets Blink-festival i Sandnes ble en braksuksess – endelig med tilskuere på tribunen og et fullt program i sentrum med blant annet toppidrett, barneaktiviteter og konserter. Det var ikke bare publikummet i Sandnes som fikk med seg moroa, i snitt var det rett under 50 prosent seer-andel for de fire kveldssendingene som gikk på NRK1. Dette er den høyeste seer-andelen arrangementet har hatt noen gang. I fjor hadde de en samlet seerandel på rett over 40 prosent.

– Halvparten av de som så på TV sist uke har valgt å prioritere langrenn og skiskyting midt på sommeren. Dette er vi strålende fornøyde med, og det befester Blink som et sportslig tv-høydepunkt med høy underholdningsverdi, sier Arne Idland sportssjef i Blink-festivalen.

Seer-andel Blink 2022
Onsdag Lysebotn Opp: 56%
Torsdag BLINK Classics: 47%
Fredag, Sandnes: 50%
Lørdag Sandnes: 46%


En fornøyd trio i M19-20 år

Lysebotn Opp Ålgård Sandnes

NB! FIS har innført nye regler for trinser

Byttedagen under BLINK 5-6 august

Tidenes startfelt i Blink classics

Det er klart hvilke løpere som stiller til start under årets BLINK CLASSICS, og det mangler ikke på de store kanonene. De trippelt verdensmesterne Sjur Røthe og Hans Christer Holund skal prøve seg mot blandt annet den britiske favoritten Andrew Musgrave, og franske Maurice Manificat.

Vi får også en duell mellom de unge lovende og de mer meritterte løperne, når dobbelt OL-gull vinner Simen Hegstad Krüger skal teste formen mot Martin Kirkeberg Mørk, Lars Agnar Hjelmeset og Iver Tildem Andersen. Vi får også den gode gamle norsk-svenske duellen når 13 x verdensmester og dobbelt olympisk mester Petter Northug jr. igjen får muligheten til å bryne seg på Calle Halfvarsson og Jens Burman.

12. juli 2022

Aldersbestemte klasser i Sandnes og Lysebotn er fulltegnet og startlister blir klart om ikke så lenge. 

27. juni 2022:

NB! Aldersbestemte klasser i Sandnes - 324 påmeldinger ved fristens utløp. Arrangementsgruppen skal ha et møte for å se om det er plass til flere og da om påmeldingsløsning åpner igjen. Lysebotn opp og Blink Classics er fortsatt åpen for påmelding.

Blinkfestivalen er sommerens største skiarrangement i Norge. Det vrimler av skistjerner fra både inn og utland. Syretester, sprinter, konserter, folkefest og ferie i vakre omgivelser for mange. Endelig kan vi igjen by til fest for alle de aldersbestemte klassene som er mangfoldet i hele festivalen. Søskendueller på rulleski, staking eller bare det å delta på et stort og flott arrangement. Pleie bekjentskaper på tvers av skikretser og å kunne konkurrere mot hverandre igjen - uten at sykdom har spolert sesongen.

NB!! Alle arrangementene åpner for påmelding 4. mai kl. 1000. Husk å legge inn betaler selv i online påmelding, dette med tanke på korte frister og at arrangementene stenger når maks antall løpere er registrert i hvert enkelt arrangement. Det er foreløpig ingen ventelister. Dette gjelder alle klasser uavhengig om det er elite eller aldersbestemte.Husk også nye aldersklasser ved påmelding, det gjeler da sesongen 2022-2023 og den klassen dere skal konkurrere i kommende vinter.

Program:

3. august - Lysebotn opp med aldersbestemte klasser

4. august - Blink classics langløp Ålgard med aldersbestemte klasser

5-6 august - Blink Sandnes prologer og finaler med aldersbestemte klasser

Terminlisten Blink med online påmelding og informasjoner Blink hovedside Blink facebook

NIF-EPI03, 03