Hopp til innhold

Terminliste alpint sesongen 2022-2023

Alpinkomiteen har vedtatt terminlisten for sesongen 2022-2023. Den inneholder kretsrenn, samt NSF breddesamlinger og nasjonale aldersbestemte mesterskap.

Terminlisten ars - pdf format terminlisten ars - ppsx format oversikt nasjonalt 2022-2023

På alpinkomiteens utvidede møte i Hintertux, ble terminlisten vedtatt. Det var mange hensyn å ta denne gang. Spesielt med tanke på at både landsfinale og hovedlandsrenn kommer tidligere i år. 

Det ble lagt opp til at alle våre anlegg skal arrangere kretsrenn. Suksessen rundt KM fart på Haukeli sist sesong, gjorde sitt til at det blir en felles KM uke med alle grener på Haukeli i 2023. 

Mangelen på fart i egen krets for utøvere som satser mot nasjonale mesterskap, gjør også sitt til alpinkomiteen prioriterer å reise til Ål. Der er det allerede en rigget fartstrasse. Sikring, netting og rigging generelt til fart er tidkrevede, samt at det kreves en god del personell i ukedager, når de fleste er på jobb. Vi forventer heller ikke at alle plutselig skal reise større avstander for å delta på ulike samlinger og renn. Dette er et tilbud for de som satser litt ekstra.

Samtidig er alpinkomiteen veldig klar på at klubbene arrangerer god klubbaktivitet i sine nærmiljøer. Dette være seg Telenorkarusell, klubbrenn m.m. Lag også spennende konsepter som parallelslalåm og mange runder for barna. Selv om noen resurspersoner i alpingruppa er på reise, så fordel oppgaver på flere. Rekruttering er og blir oppgave nr. 1. Vi har også mange renn i april måned.

Etterhvert vil rennene også ligge på terminlisten. Oppfordring til klubbene er at disse legges inn i sportsadmin så fort som mulig.

nif-epi04, 04
Foto: Heiko Junge / NTB