Hopp til innhold

Rapport samling Sørlandshopp

Rapport fra Sørlandshopp sin samling i Slovenia, Østerrike og Tyskland uke 41

Sørlandshopp har nå gjennomført en høstsamling i Mellom-Europa. Vi hadde 2 utøvere (Lukas Sandberg 13 og Jesper Vasvik 15) fra vår krets og var heldige å få med den erfarende storhopperen Ole Henning Holt fra Skotfoss i tillegg. Etter en lang kjøretur var vi endelig fremme i Planica, Slovenia.

Søndagen ble gjennomført med 2 hoppøkter i K70. Guttene fikk mange hopp denne første dagen.

Mandagen reiste vi til Villach i Østerrike, like over grensen fra Slovenia. Her var vi sammen med Kollenhopp som også hadde sin samling. Jesper hadde 2 gode økter i K60, og Lukas fikk 2 økter i K90 før vi reiste tilbake til Slovenia.

Tirsdagen var det veldig mye regn i Planica, men Jesper hadde 2 økter i K70 og Lukas fikk 2 økter i K90. Det var godt vi hadde med noen ekstra hoppdresser å bytte ut de søkk våte med😊

Onsdagen startet med like mye regn som tirsdag. Ole Henning lot hopping være hopping og stilte opp som trener for guttene. Både Jesper og lukas hadde allikevel 2 økter i K70. Denne dagen var de helt alene i hele anlegget. De andre hadde fått nok regn. Våre gutter koste seg og sang i heisen😊. Ole Henning så på video opptak og terpet teknikk på guttene, både fra toppen og hoppet.

Begge to var meget fornøyd med hoppingen denne dagen.

Torsdag var det siste dag i Planica, og da fikk Lukas prøve seg i K120. I ugunstig vind ble det ny pers på 115m. Jesper terpet teknikk i K50. Vet ikke hvor mange hopp han hadde denne dagen, men få var det ikke.

Etter siste økten, pakket vi bagen og satt oss i bilen til Bischofshofen. Dette var et høydepunkt å kunne få lov å hoppe i en slik legendarisk bakke. Jesper fikk seg noen gode hopp i K70 og Lukas perset med 121 meter i denne berømte bakken. Godt jobbet gutter.

Da vi hadde sagt farvel til Bischofshofen, kjørte vi opp til Oberhof. Dette ville bli den siste bakken på turen. Vindforholdene var litt i tøffeste laget, så da det japanske kombinertlaget med Watabe i spissen rynket på nesen, satte Lukas og Ole Henning seg i heisen. Da fulgte japanerne også med.

Kunne en norsk 13 åring hoppe, kunne de også sa de😊

Her fikk vi 3 hopp, før trener (undertegnede) sa nok er nok. Da blåste det til tider 7 ms på kulen.

Vil takke alle sammen for en fantastisk og lærerik tur.

Hilsen HK leder Trond Sandberg

nif-epi04, 04
NTB