Hopp til innhold

Hoppgutter "on tour"

Hvordan legger man opp til deltakelse i hovedlandsrennet hopp i Rognan (Nordland)? Lei en bobil og ta en uke ferie

Når våre to lovende hoppere Jonatan Lauvsland og Mathias Bjerland fra Øvrebø IL ville delta i årets Hovedlandsrenn i Rognan, ble resultatet for valg av transportmiddel og overnatting litt utenom det vanlige. Her følger en rapport (pr i dag så er de i Knyken (Trøndelag):

Da er vi på dag 8 og guttene har vært i aksjon i HL 2016. Det ble 13 plass til Jonatan og 26 plass til Mathias. Ingen av guttene klarte å få ut maks på renndagen denne gangen, med lav fart må alt klaffe for å henge med i toppen.

Vi ble særdeles godt tatt i mot av funksjonærene i Rognan il og arrangørklubben. Bobilen kunne vi bo med på p-plassen i bakken og litt strøm kunne vi låne på nattestid.... Stor takk til alle.

Jonatan og Mathias trente i bakken torsdag formiddag og på kvelden, men ble ikke fortrolige med fart og hoppkant. Fredagens 3 prøvehopp var greie nok og guttene fikk litt veiledning av treneren til Telemark Hopp.

Dagens konkurranse ble kanskje ikke som forventet for guttene, men de fikk målt seg nok en gang mot sine jevngamle. Og så tar det jo ikke så lang tid før smilet kommer tilbake på snille Øvrebøgutter...

Nå er vi på veien igjen med kurs for sørlandet. 1500 km igjen så er vi hjemme.

Nattahilsen fra en bobil ca 90 km vest for Østersund.

Da er vi på dag 5 i bobilen. Vi er vel fremme i Rognan og har parkert ved Fløybakken.  Jonatan og Mathias er ved godt mot etter å ha kontrollert bakken.

I går ble det mere hopping i K-68 i Knyken. Guttene fikk 10-12 hopp med variabel kvalitet, pga snøen som kom og gikk. Treningen ble gjennomgått etterpå med å sitte å se på filmene på ipad. Etter endt trening fikk bobilgjengen lånt dusj og garderobe, før turen gikk videre.

Vi måtte jo ta turen innom Granåsen i Trondheim, siden vi var inærheten. Flott anlegg og fine rekrutteringsbakker.

Vi kjørte videre til Stjørdal og Yrken/Steinkjerbakken. Desverre var treningen over og Steinkjerbakken så ikke ut til å ha vært i bruk på en stund. Men Yrken er verdt et besøk.

Rett over E6 og et par mil mot Namsos fant vi Steinfjellbakken. Fin bakke, som Jonatan og Mathias gjerne kunne ha hoppet i.

Da vi endelig fikk parkert "riggen" var klokken 2230, så det ble en kjapp kveldsmat og rett til sengs.

Hilsen fra en bobil i Rognan.

Ps.
Takk til alle de ivrige og hyggelige frivillige i Knyken. For en flott gjeng, service og hoppbakker. Gled dere til VM, veteraner.

Fra tidligere:

Nå er dag 3 på turen til HL i Rognan unnagjort. Vi overnatter i natt i Knyken. Guttene fikk prøvd seg litt i K-68 før stengetid.

Vi startet med bobilen fra Øvrebø lørdag morgen med kurs for Oslo og Linnerudkollen. Her gjennomførte gutta en liten treningsøkt i snø og tåke. Ikke noen effektiv trening, men helt ok.
Det har jo ikke vært så mye trening i sandrip heller i det siste.  Søndag var det regioncup med 24 hoppere. Jonatan ble nr 7 og Mathias nr 19.

Etter et par treninghopp rett etter rennet, satt vi kursen mot Lillehammer. Her overnattet vi ved E6.

På formiddagen i dag hadde Jonatan og Mathias omvisning på NTG Lillehammer.  Vi fikk snakket litt med Sindre på skolen og Bendik fikk vi "hukket" nede ved Kristinshall etter en treningsøkt.

Nå er det natta og oppladning av batteriene. Fedrene må være klar for å bidra litt i bakken kl 8 i morgen tidlig. (Hvis det trengs). Og hopperene må være klar til trening kl 1030.

Hilsen fra en bobil på parkeringsplassen i Knyken.

Her finner dere informasjoner om årets HL 2016

NIF-EPI01, 01