Hopp til innhold

Rapport og resultater NM big air og slopestyle

Det ble arrangert NM i Big Air og slopestyle på Hafjell i tidsrommet 8-12 april. Skikretsen stilte med flere utøvere.

Rapport fra forrige ukes NM i Freeski på Hafjell:

Flere av Kretsens Freeski kjørere var på plass på NM i Freeski på Hafjell. Øvelsene bestod av big-air og slopestyle. Først ut var kvalik i big air der Tellef Haugen HSK ( Junior) kjørte rått og kvalifiserte seg til finalen og havnet til slutt på en flott 10 plass. Thomas Berntzen (junior ) HSK kjørte også bra , men strakk ikke helt opp og havnet på en flott 21 plass. Eirik Moberg Arendal Slalomklubb ( Senior ) kjempa hardt og kvalifiserte seg som 1 i sitt heat . Fantastisk innsats fra Eirik Moberg , som alltid. Han havnet til slutt på en sterk 8 plass i Big Air.

Torsdagen var det også kvalik til lørdagens slopestyle finale under svært vanskelige vindforhold, så vanskelige at seniorenes kvalik ble utsatt til Lørdagen. Juniorene Tellef Haugen og Thomas Berntzen leverte varene og Thomas var en plass fra i sitt heat for å kvalifisere seg til finale , han havnet til slutt på en flott 17 plass . Tellef var uheldig i sitt runn og  havnet og til slutt på en flott 28 plass av 32 startende.

Lørdagens slopestyle finale som også ble sendt livestream på VgTv ( se lenke ) var det kun Eirik Moberg Arendal Slalomklubb ( senior ) sin tur til kvalifisering, men var dessverre uheldig i runnet sitt og det bar da ikke helt inn dessverre og havnet til slutt på en flott 29 plass i et vanvittig høyt nivå i senior klassen der samtlige landslagsutøvere var med unntatt Øystein Bråten.

Søndag var det Yngre junior som skulle ut i Hovedlandsrenn , der kretsen hadde to deltakere . Mats Lilland HSK og Håkon Meinich- Bakke HSK. Mats Lilland har jo flere flotte prestasjoner denne sesongen i Norges Cupen med 2 plass fra Slopestyle i Drammen og 3 plass på Slopestyle på Hovden. Mats leverte også denne gangen og havnet på en fantastisk flott 2 plass. Håkon leverte også veldig bra og havnet på en flott 8 plass . På grunn av vannskelige forhold ble slopestyle konkurransen avlyst og utøverne hadde i stedet for en Rail Jam på poeng der Mats nok en gang leverte og havnet på en 3 plass. Håkon leverte også bra og steppet den opp med en flott 7 plass.

Det var også på lørdagskveld et NM afterparty med flott premie utdelig for utøverne . Hovden sportsklubb og Bykle IL fikk utdelt pris for sesongens beste arrangement i Norges cupen.  

Summert til slutt har det vært et flott NM for utøverne i kretsen i freeski med fantastiske prestasjoner. Sesongen er ikke slutt i freeski og alt neste helg (25.4 ) braker det løst med Freeski cup i slopestyle på Hovden, før sesongen avsluttes med Finale i Big Air på Fonna.

Sjekk ut live TV på VGTV

Resultater:

Dato: 10-12.04.2015      NM og HL Hafjell

                                            Big Air Junior og Senior 

                                            Slopestyle Junior og Senior 

                                            Big Air Yngre Junior

                                            Railjam Yngre Junior

Info. NM Hafjell 2015

NIF-EPI03, 03