Hopp til innhold

Rapport fartsamling Sauda

Rapport fra samling i Sauda 30. april til 4. mai 2014 (bilder nederst - takk til Sverre)

Fullstendig rapport fra kretstrener  Les artikkel i Ryfylkeavisen

Det sportslige utbyttet på denne samlingen ble svært bra. Etter forberedelsene onsdag var vi usikre i forhold til hvordan snøforholdene ville bli torsdag, saltet bet nemlig ikke spesielt bra onsdag. Men, med klarvær og nattefrost framstod arenaen på en fantastisk måte torsdag morgen. Dette været holdt seg gjennom hele samlingen og bidro selvsagt sterkt til at vi fikk optimale forhold, og at løperne fikk en nesten unik mulighet til å bli kjent med formel-1 disiplinen i alpint. 3 løpere fra Hovden Skigymnas deltok på denne samlingen, Erlend Øveraas, Daniel Foss og Chonn Mankandee. Å ha med løpere på dette nivået er veldig bra for de yngre løperne i kretsen, disse løperne er forbilder og jeg vil også rose dem for det de gir tilbake til miljøet. Tilbakemeldingene fra gymnasløperne var også veldig gode og de sportslige utbyttet de fikk var helt topp!!

Utfor-traseen ble senere i samlingen målt, og den hadde en lengde på 1,1 km, en fallhøyde på omkring 200m og Erlend Øveraas ble målt til en hastighet på 106km/time på det raskeste fredag. For å komme til toppen av traseen måtte alle gå omkring 200m og med omkring 50 m stigning for å komme til start, noe som var fysisk krevende men som også bidro til super oppvarming. Speed-track ble anlagt i samme området som for 2 år siden, og markert med porter på begge sider og merket med blåmaling. Høyeste hastighet som ble målt var 119km/time (se oversikt over hastigheter senere). Bølgefeltet ble anlagt i øvre del av Juvsbotn, og besto av 6 bølger. Bølgene var høye og det var krevende også for skigymnasløperne. Bølger og speedtrack var organisert slik at man på én tur med heisen både fikk kjøre kuler og speedtrack, dette bidro med andre ord til at løperne fikk flere turer i hver arena.

 

Deltakere: LANDSFINALE OG 11-12ÅR  Klubb  Trenere/hjelpere  Klubb 
Silje Håheim  Sauda  Øivind Naper   
Stine Håheim  Sauda  Ove Næss Øye  Sauda 
Ivan Hebnes  Sauda  Vibeke Håheim  Sauda 
Thea Haug Birkeland  Sauda  Bjørn Håheim  Sauda 
Ine Søyland  Sauda  Kjersti Fjetland  Plogen 
Simon Hallseide  Skien  Per Ove Tønnessen  Hovden 
Helge Hallseide  Skien  Jarle Hebnes  Sauda 
Synne Flatheim Jensen  Plogen  Elling Hallseide  Skien 
Marte Pensgård Hansen  Plogen     
Marte Arnesen  Plogen     
Karina Fjetland  Plogen     
Hedvig Tønnessen  Hovden     
Tom Kristian Hansen  Sandnes     
Eirik Hystad Solberg  Skiforeningen     
HOVEDLANDS/JUNIOR:    Hans Blattmann   
Hanne Tjensvold  Jæren  Geir Arne Foss  Sauda 
Ine Hagman  Jæren  Peter Dirksen  Sauda 
Bergitte Varne  Plogen  Rune Hognestad  Skiforeningen 
Frida Øveraas  Plogen  Arild Tjensvold  Jæren 
Line Mørch Utseth  Plogen  Sigfrid Hagman  Jæren 
Emilie Pensgård Hansen  Plogen  Sverre J. Øveraas  Plogen 
Vegard Arnesen  Plogen  Axel Horn  Plogen 
Vermund Skogland Høgset  Plogen  Torbjørn Arnesen  Plogen 
Erlend Øveraas  Plogen  Geir Vinnes  Sandnes 
Tord Angell Bergh  Skiforeningen     
Kari Hognestad Hapnes  Skiforeningen     
Merel Dirksen  Sauda     
Daniel Foss  Sauda     
Chonn Mankandee  Sauda     
Kaya Dirksen  Sauda     
Jonathan Hebnes  Sauda     
Rasmus Tønnessen  Hovden     
Marielle Vinnes  Sandnes   

 

nif-epi04, 04