Hopp til innhold

Rapport samling Hintertux 2014

Last ned full rapport fra kretstrener

Forberedelsene til årets Hintertuxsamling startet egentlig i oktober 2014 med booking av overnatting. Booking av treningstraseer ble gjort primo mai 2015, og innbydelsen ble sendt ut i slutten av mai etter at AK hadde godkjent budsjett. Ole Kristian Halvorsen og kretstrener har vært ansvarlige for organiseringen av årets samling. Etter påmeldingsfristens utløp var antall påmeldte betydelig lavere enn tidligere år, og det ble derfor besluttet å forlenge påmeldingsfristen og dessuten gjennomføre en ny invitasjonsrunde i august. Til forskjell fra tidligere, organiserte man i år flyreise for deltakere på utvidet opplegg (uke 40+41), med fly fra/til Sola/München og med busstransport fra flyplassen til Hintertux. Reiseopplegget på åpen samling var som tidligere med felles bussreise, men denne gangen ved bruk av et annet selskap; Geir Larsens Turbusser i Haugesund. Som tidligere år valgte også en del å organisere reisen på egenhånd. Reiseopplegget med felles flyreise innebar at løperne i år fikk en ekstra skidag, da hjemreisen ble forskjøvet til søndag 12.10. Skiutstyret til løpere på utvidet samling ble kjørt til Hintertux med kretstreners bil, sammen med fellesutstyr som preppebord, preppekofferter, staur osv. Ove Næss Øye kjørte også egen bil nedover, samt at Øivind Naper satt på med kretstrener. Kretstrener pluss Naper og Øye brukte tiden til resten av reisefølget kom til organisering av prepperom, gjøre avtale med hotellet i forhold til tidspunkt for måltider, traseer på fjellet og transport av staur opp i bakken.

 

Alpinistene på utvidet tilbud samt Hovden Skigymnas har allerede vært en stund i Hintertux. Nå er det klart for hovedsamlingen. Under følger litt stemningsbilder:

 

HINTERTUX STÅR FOR DØREN IGJEN

Mandag 29.9 er Agder og Rogaland sine alpinister på snø i Østerrike igjen. Tradisjonen tro reiser en stor gjeng også i år til Hintertux for å oppleve vintersnø. Totalt vil 46 aktive alpinister delta på samlingen i én eller to uker, 23 av disse deltar på trening i uke 40 og 39 stk. i uke 41. Totalt sett vil 39 personer være i Hintertux i uke 40 og 86 i uke 41. Også i år innkvarteres alle på Berghof Hotel.

Så langt i år har alpinistene gjennomført 1 ski-samling i Sauda og totalt 4 samlinger på Folgefonn, og på alle samlingene har både forhold og vær vært helt topp. Treningen i Norge har blitt gjennomført på saltet snø, i Hintertux vil vi igjen få vintersnø under beina-det er noe helt annet! Snøforholdene i Hintertux rapporteres å være bedre enn på mange år, og de fleste bre-traseene er nå åpne. Alt skulle da ligge til rette for en flott samling også i år.

Les hele forhåndsomtalen fra kretstrener

NIF-EPI01, 01