Hopp til innhold

Nordreisa og Nord-Troms

Topptur Dalberget

Jeg velger meg april, skrev Bjørnstjerne Bjørnson. Det håper vi også at du vil gjøre. Vi håper så mange som mulig vil komme til oss i april 2024. Vi ønsker å skape vintermagi og et minnerikt skirenn. Velkommen til Nordreisa og Nord-Troms.

Nordreisa kommune er senter i Nord-Troms. Kommunen har status som nasjonalparkkommune og Storslett nasjonalparklandsby er innfallsporten til et av landets vakreste vernede områder; Reisa nasjonalpark.

Bosetningen i Nord-Troms består av de tre folkegruppene kvener, samer og nordmenn, og du møter ofte stedskilt på 3 språk.

Tettstedene Storslett og Sørkjosen har en befolkning på ca 3000 innbyggere og Saga skistadion er kun 5 km unna Sørkjosen lufthavn.

På Storslett og i Sørkjosen finner du det du trenger. Vi har et godt utvalg butikker med et personale som tar service og vertskap på alvor. Vi har lokalproduserte gårdsprodukter og serveringssteder som har fått nasjonale utmerkelser, anerkjente duodjikunstnere og kunnskapsformidlere som kan gi deg kulturopplevelser basert på trestammers-møte. På Gammen varehus finner du bl.a. Nordtro Sport1 som har det du trenger for å være ute å drive med skiaktivitet.

 I Nordreisa har vi milevis med oppkjørte skiløyper og flere områder i nærhet av parkering, for de som er glad i langrenn eller ønsker snølek og bålkos.

På Storslett finner du også Nord-Norsk Skilinje, som vi er så stolte av. Noen kjente utøvere fra Nord-Troms er bl.a Andreas Nygård fra Kvænangen. Han har gått mye i Saga skianlegg på trening og renn. Det har også Erik Valnes gjort, som gikk sine 4 år på skilinja hos oss.

Våre nærmeste naboer i Nord-Troms er Skjervøy i vest, Kvænangen i nord og Kåfjord i sør.  April er en fantastisk måned for toppturer i vårt område. Når du kommer til oss har du mulighet for mektige naturopplevelser, på de mange fantastiske toppturene vi har, ja om du vil gjøre som HM Kronprins Håkon ofte gjør, tilbringe noen ekstra dager hos oss. Vi vil spesielt nevne Kågtid på Skjervøy, Uløytiden på Havnnes, Dalberget i Kåfjord og Snøfonna ovenfor Saga skianlegg.  Les mer på www.utinord.no

Velkommen til Nordreisa og Nord-Troms i april!

 

Linker:

Storslett nasjonalparklandsby – Reisa Nasjonalpark

www.visitlyngenfjord.no

www.lyngenexperience.no/topptur