Hopp til innhold

Historikk

Ungdomsstafettens historie:

Ungdomsstafetten er et årlig arrangement, og er i 2014 nr. 17 i rekken. Det er en mixed stafett for jenter og gutter i alderen 15-16 år. Stafetten har 4 etapper med følgende inndeling:

 - 1. etappe: jente 15 år

- 2. etappe: gutt 15 år

- 3. etappe: jente 16 år

- 4. etappe: gutt 16 år

 Alle landets 16 skikretser inviteres til å delta med 2 lag. Totalt antall løpere er i underkant av 130. Det er de 8 beste i hver skikrets som får delta på den årlige Ungdomsstafetten. Dette er ungdommer som trener målrettet og har satt seg langsiktige mål. Den tekniske gjennomføringen er lagt til WC arrangøren. Etter 11 år i Holmenkollen ble stafetten i 2009 lagt til WC Trondheim, i 2010 til NM del 2 i Tolga, og i 2011 ble stafetten arrangert under VM i Holmenkollen. I 2014 vil stafetten arrangeres i Holmenkollen under verdenscuphelgen.

 

Ideen til Ungdomsstafetten var å skape et arrangement for morgendagens langrennsløpere som tradisjonelt kun har Hovedlandsrennet som nasjonalt mesterskap. Vi lykkes å få dette arrangementet inn under WC i Holmenkollen og NSF lykkes å få lagt dette inn under NRK's TV-dekning. Dette har bidratt til at stafetten har blitt en suksess og mange norske toppløpere har opplevd Ungdomsstafetten som en stor opplevelse og en motivator for videre satsing.

Et innarbeidet arrangement

Hele langrenns-Norge er opptatt av denne stafetten. Den engasjerer alle landets skikretser og tall fra NRK viser at stafetten i Trondheim 2009 hadde nesten 500.000 seere. Her sitter langrenns-Norge og ser på sine lokale, fremtidige langrennshåp. Mange av våre langrennsstjerner har debutert på TV i Ungdomsstafetten.

 

Hvem gjør hva?

Det er WC arrangøren som har ansvar for den tekniske gjennomføringen. Erfaringer fra tidligere sier at dette er et ganske greit arrangement, og stafetten gjennomføres på en snau time. Oslo Skikrets Langrenn sørger for at alle løpere stiller på startstreken og tar oss av:

 

- Invitasjoner

- Påmeldinger

- Transport og overnatting

- Bankett og andre happenings

- Etc.