Hopp til innhold

God flyt under NM på ski

NM på ski er et stort arrangement hvor det blir mye trafikk over korte perioder. Det krever grundig planlegging og god hjelp fra publikum for at det skal gå så smidig som mulig.

Arnt Furfjord Mathisen, leder for parkering og logistikk, har lang erfaring med lignende arrangementer og vet hva som skal til for at alt skal klaffe.

Parkering og logistikk

Under arrangementet skal utøvere med støtteapparat, funksjonærer, presse, og ikke minst publikum inn på arenaen på relativt kort tid. Derfor jobber Arnt og hans team med å legge godt til rette.

 -          Vi hadde håpet å kunne bruke jordene rundt arenaen til parkering, men på grunn av lite frost i bakken utgår dette. Men vi har fått tildelt et stort parkeringsområde ved arena i Kilbotn, samt område ved Sørvika skole og Sandtorg menighet til bruk på lørdag og søndag, og regner med å ha rundt 400 parkeringsplasser totalt, forteller Arnt.

 Nå jobbes det iherdig for å skilte området og sette opp punkter for å innløse billetter.

-          Her blir man møtt av hyggelige parkeringsvakter og det er bare å følge skilt og anvisninger, så vil dette gå helt strålende, forsikrer Arnt.

Reis kollektivt

NM-komiteen har løpende kommunikasjon med Troms Fylkestrafikk og Torghatten Buss om kollektivtilbudet mellom arena og Harstad sentrum.

-          Det vil bli satt opp ekstra avganger på renn-dagene fra Harstad bussterminal til kraftstasjonen i Kilbotn, med retur ved arrangementets slutt. Vi oppfordrer flest mulig til å reise kollektivt for å lette logistikken, sier Arnt.

Hvis du lurer på når bussene går kan du enkelt søke opp linje 12 i rutetabellen på tromskortet.no, vanlig billettpris gjelder. De som kommer langveisfra på lørdag og søndag har mulighet til å parkere ved Sandtorg menighet og Sørvik skole, og kjøre chartret buss derfra og inn på området.

Vær oppmerksom

Dette er et idrettsarrangement for hele familien og med så mye publikum ber arrangørene kjørende om å være ekstra oppmerksomme. Tirsdag er den siste renndagen og 15-20 busser med skoleelever ankommer Kilbotn. Vær oppmerksom på at det denne dagen vil være mange til fots ved bussholdeplassen og i bakkene retning arenaen.

-          Vi håper at folk vil komme i god tid og vise hensyn til fotgjengere. Slik unngår vi uheldige hendelser og hjelper til med at alle får en god opplevelse under NM på ski, sier Arnt.

Arnts tips for god flyt

  • Reis kollektivt til NM på ski, det er satt opp ekstra busser
  • Hvis du ikke kan ta buss, sørg for å samkjøre med andre
  • Møt opp i god tid
  • Følg skilt og anvisninger for parkering og å løse billett før du går inn på arena
  • Vis generelt hensyn til andre, dette er et idrettsarrangement for hele familien
  • Husk klær etter vær og varm deg gjerne i kafeen i Tianhallen

Parkeringsområde ved Sørvika skole og Sandtorg Menighet er tilgjengelige lørdag og søndag. Det vil bli satt opp busser som går herfra og inn til arena i Kilbotn.

 

Oversikt over parkeringsområde ved arena i Kilbotn, parkeringsvakter vil være behjelpelige alle renndagene.