Hopp til innhold

Ordføreren oppfordrer til å bidra som frivillig

Ordfører Kari-Anne Opsal oppfordrer folk i regionen til å støtte stort opp om norgesmesterskapet på ski i Harstad og Kilbotn – og gjerne melde seg som frivillige.

Ordfører Kari-Anne Opsal i Harstad oppfordrer frivillige til å melde seg. NM i Kilbotn siste helga i mars er ett av de største og viktigste arrangementene for å styrke idrettsbyen vår og for å bygge videre det gode renommé vi har.

Storsamling for NM-frivillige i Harstad

- Jeg håper mange Harstad-væringer melder seg som frivillig for å gjøre Norgesmesterskapet til en høydare for tilreisende fra hele landet, sier ordfører og entusiast Kari-Anne Opsal.

Hun er ganske oppglødd for at dette arrangementet skal bli stort og vellykket for gullvinnerne fra Beijing og de mange som har Norgesmesterskapet som sesongens høydepunkt.

Møt opp tirsdag kveld på universitetet

Tirsdag kveld 1. mars arrangerer Medkila Skilag, Kilkam og NM-organisasjonen samling for frivillige i Auditoriet på Universitetet i Havnegata.  Samlinga er åpen for de som allerede har meldt seg og for de som kan tenke seg å melde seg på. 

- Vi trenger 150 for å få dette til å gå smertefritt. Derfor håper vi at mange kommer til denne samlinga for å få vite mer om hva dette går ut på. Her får dere god informasjon om arrangementet og oppgaver vi trenger frivillige til å gjennomføre, sier Rune Tøllefsen, en av renngeneralene.

Frivillighetens år 2022

Ordfører Kari Anne Opsal setter frivillighet i Harstad inn i et enda større bilde. 2022 er frivillighetens år for hele Norge. Frivillighet og dugnad er blant de delene av samfunnslivet vi nordmenn er mest stolte av.

- Frivillighet har også stor betydning for Harstad-samfunnet. Grove beregninger viser at frivillighet i Harstad kan verdsettes til 320 millioner når vi tar med alle former for frivillighet. For landet dreier det seg om mer enn 70 milliarder, sier ordfører Kari- Anne Opsal.
Det er satt i gang et arbeid der vi skal gjennomgå frivilligheten i alle sektorer i Harstad. Idretten, frivillige organisasjoner, helse- og omsorg, musikklivet og mange flere.
- Vi ønsker å få på plass en helt ny frivillighetsstrategi og at både administrasjonen, politikerne og organisasjonene skal vite hvor vi vil og hva som kan forventes. Vi vil veldig mye i Harstad, og med frivillige i korpset kan vi få til store ting i mange sektorer.