Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen (NTB scanpix)

Ærespris til Saltvik Pedersen

Regjeringens paralympiske ærespris for 2018 går til Jesper Saltvik Pedersen.


I kveld holdt regjeringen en mottakelse for å markere den norske innsatsen i de olympiske og paralympiske leker i Pyeongchang.

Jesper Saltvik Pedersen fra Karmøy er en fremragende representant for norsk idrett. Han har i årets leker levert store prestasjoner. Juryen viser til at Saltvik Pedersen har vist stor fremgang i sin idrett og har utmerket seg med sin evne til å motivere og inspirere både seg selv og andre. Årets vinner utmerker seg også med sin treningsvilje og engasjement for sin idrett. I sitt første Paralympics sikret han seg både gull og bronse i paraalpint.

Juryen har i år bestått av Cato Zahl Pedersen fra Olympiatoppen og avdelingsdirektør Ole Fredriksen fra Kulturdepartementet.

Regjeringens paralympiske ærespris gis for fremragende prestasjoner av en norsk deltaker i de paralympiske leker. Det er den norske regjering som tildeler prisen til norske idrettsutøvere som har utmerket seg utover det vanlige i paralympiske leker.

NIF-EPI01, 01
NTBScanpix