Hopp til innhold

Henrik Kristoffersen (NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen har signert utøveravtale med NSF

Alpinisten Henrik Kristoffersen har i dag undertegnet ny utøveravtale med Norges Skiforbund for sesongen 2017/18.

- Vi er fornøyde med å få på plass en løperavtale med Henrik for kommende sesong. Det skaper forutsigbarhet for alle parter, og fjerner spekulasjoner rundt renndeltagelse eller annet som ofte blir skapt i uavklarte situasjoner, sier sportssjef Claus J. Ryste i NSF alpint.

- Fokuset etter vinterens og forrige landslagsavtale utløp, har vært å finne gode løsninger som sikrer fellesskapet og det sportslige fokuset i landslaget, og som samtidig ivaretar individuelle ønsker og behov, sier Ryste

Den nye avtalen innebærer at Henrik Kristoffersen slutter seg til alpinlandslaget 1. oktober. I perioden frem til det skal Kristoffersen følge et spesialtilpasset treningsopplegg, som er avtalt med Skiforbundet. Kristoffersen bærer personlig alle kostnader i treningsperioden frem til 1. oktober.

I august og september skal Kristoffersen også delta på felles møter med landslagsalpinistene, der NSF har engasjert Olympiatoppens Tom Henning Øvrebø til å lede en intern lagbyggingsprosess. Øvrebø er spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, og jobber 50 prosent som psykolog ved Olympiatoppen.

Henrik Kristoffersen er også glad for at en ny avtale er undertegnet:

- Det føles veldig deilig å ha en ny landslagsavtale på plass, slik at jeg nå kan fokusere all energi på å vippe Marcel Hirscher ned fra tronen neste sesong. Jeg er ubetinget glad for at jeg fortsatt skal være en del av landslaget som har det beste støtteapparatet og konkurransemiljøet, sier Henrik Kristoffersen

- Oppslagene i media om uenigheten mellom Skiforbundet og meg har ikke vært positive for noen. Jeg har ingen problemer med å innse at jeg selv har bidratt til mange av de litt mindre flatterende beskrivelsene som er blitt fremført i media. Heldigvis er virkeligheten betydelig mer sammensatt og nyansert, og jeg skal gjøre mitt for enda bedre å vise frem mine beste sider. Nå gyver jeg løs på resten av en veldig god barmark-periode med fullt fokus på å vinne så mange skirenn som mulig for Norge i kommende sesong, sier Henrik Kristoffersen.

Begge parter er enige om at de fortsatt er uenige i prinsippsaken rundt den omtalte Red Bull-avtalen, og avventer rettssystemets videre behandling av saken. En del av den nye landslagskontrakten er imidlertid at Henrik Kristoffersen har fått tillatelse til å inngå personlig drikkeflaske-avtale med Red Bull, slik han også har hatt tidligere.

NIF-EPI03, 03
NTBScanpix