Hopp til innhold

Publikum koser seg alltid i Kitzbühel. Det kan de også gjøre om det blir alpin-VM i Norge en gang i fremtiden (NTB scanpix)

Går videre med VM-prosessen

Flere aktører i Norge har meldt sin interesse for å være vert for et fremtidig alpin-VM i Norge. Skistyret diskuterte prosessen denne uka.

Norges Skiforbund har vært opptatt av å få avklart hvilke forpliktelser som er knyttet til nasjonalanleggsavtalene i Hafjell og Kvitfjell. Denne avklaringen ga kulturdepartementet i februar. På bakgrunn av dette, diskuterte skistyret en videre prosess for en eventuell framtidig VM søknad i alpint.

- Skistyret vedtok en prosess som kan ende opp i en framtidig VM søknad i alpint. Vi kommer til å invitere de som har vist interesse for å kunne være en norsk vm søker til et møte for å orientere både om søkeprosessen og hvilke krav det stilles til en VM arrangør, sier skipresident Erik Røste.

Det er en lang prosess med et fremtidig alpin-VM til Norge. Dette gjelder kravspesifikasjon, søknad fra vertskommune/arrangørby, samt behandlinger i Norges Skiforbunds ulike fora.

Norges Skiforbund har nå fokus på sammen med Trondheim Kommune og skisporten i Trøndelag, å få tildelt VM på ski i Nordiske grener til Trondheim i 2023. En eventuelt VM-søknad i alpint vil uansett ikke være aktuell før etter at VM i Nordiske grener er tildelt til Trondheim.

Den pågående søknaden om VM i nordiske grener i Trondheim 2023 avgjøres i forbindelse med FIS Kongressen i Hellas 17. mai 2018. Første aktuelle søknadstidspunkt etter dette, dersom Trondheim blir tildelt VM, vil være 1. mai 2019 for VM 2025.

Norge har aldri tidligere arrangert alpin-VM.

nif-epi04, 04