Hopp til innhold

Kjetil Jansrud (NTB scanpix)

Sju til Canada/USA

Alpinistene er allerede på plass i USA/Canada for forberedelsene til fartsrennene.

Syv norske alpinister kommer til å kjøre de tradisjonelle rennene i Beaver Creek og Lake Louise. Aksel Lund Svindal leverte fantastiske resultater i rennene i fjor, og er favoritt foran årets renn. Kjetil Jansrud får sin debut i Lake Louise igjen etter korsbåndsskaden han pådro seg under vinterens VM i Schladming.

- Kjetil er klar for comebacket. Sölden kom for tidlig, men nå gleder han seg til renn i World Cup igjen. Dette blir spennende, sier sportssjef Claus Johan Ryste. Herrelaget er allerede på plass i Vail for forberedelser til rennene frem til 17. november. Deretter forflytter fartslaget seg til Nakiska hvor de siste forberedelsene skal gjøres. Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel har imponert i FIS-renn i Cooper Mountain denne uka, og ser frem til fartsrenn i årets World Cup.

 

Nina Løseth og Leif Kristian Haugen kommer «over dammen» for å få med seg storslalåmrennet i Beaver Creek.

Norske utøvere, menn Aksel Lund Svindal, Nero
Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalen Alpin
Kjetil Jansrud, Per Gynt Alpinklubb
Leif Kristian Haugen, Lommedalen Alpin (storslalåm)
Kvinner Lotte Smiseth Sejersted, Stabæk IF
Ragnhild Mowinckel, Sports klubben Rival
Nina Løseth, Spjelkavik IL (storslalåm)

NIF-EPI03, 03
Gepa