Hopp til innhold

Ironman

BAKGRUNN

Ironman datoer 2017

Ironman test batteriet ble opprinelige utviklet i våren 2002 for herrer landslagene (World Cup, Europa Cup, og Junior lagene).  Hensikten var å evaluere det generelle fysisk grunnlag som er nødvendig for å konkurrere på topp nivå i alpint samt å sette en mer offensiv, nesten konkurranse likt preg på testing.  Siden det tiden har Ironman begynte å bli brukte av flere miljøer i Alpin-Norge.  Samtidig har hensikten for Ironman vokste til å innebære det følgende:

·     Test den generelle fysisk grunnlag som er nødvendig for å bli en topp alpinist.

·     Sett fokus på generelle, allsidig, grunnlags trening for yngre løpere.

·     Skap motivasjon for trening ved å gi et system for målsetting og feedback i forhold til langsiktig og kortsiktig mål.

·     Sett prestisje i å være i god fysisk form.  Ironman skal være et ledd i et system som skaper en offensiv, grense sprengende trenings kultur.

·     Skap en ”historikk” i resultater gjennom å føre opp rekorder på enkelte tester og sammenlagt score.

·     Skap en balansert og allsidig perspektiv på trening.  Vi trener ikke bare for idrettens skyld, men også for å øke livskvalitet.

·     Test dagen i seg selv skal være en bra trenings økt.

·     Testene skal være enkle, lett gjennomførbare, og tilgjengelige for testing over hele landet.

Når Ironman begynte å bli brukte av aldersgrupper yngre enn det som var det opprinelige målgruppen, noen tilpasninger var nødvendig.  Dette førte til utvikling av Ironman Jr. for yngre alpinister. Samtidig som Ironman Jr. skulle være tilpasset yngre utøvere så skulle den definere en fornuftig progresjon mot standard testen Ironman.

Test Protokoller

Protokoll videoer

Rekorder Herrer 

Rekorder Damer

Gepa