Hopp til innhold

Randonee

Randonee er idretten for deg som er glad i bratte motbakker, fantastisk natur og fartsfylt skikjøring. Vi gjør topptur til en konkurranse.

Randonee er en relativt ny idrett i Norge, men den er stadig i vekst. I andre deler av Europa, er idretten veletablert og mer utbredt enn for eksempel langrenn. Ordet randonee er fransk og betyr «å gå på fjelltur», og det er akkurat det idretten går ut på. Man går på ski opp på fjelltopper, for så å kjøre ned igjen. Idretten stammer fra militært patruljeløp, som var OL-øvelse allerede i 1928. Den gangen ble det gull til Norge. Det jobbes for at konkurranseformen igjen skal stå på OL-programmet.            

Aktuelle saker

TD-kurs, trenerkurs og samlinger

Vinteren nærmer seg og det er på tide å begynne å tenke på randonee-sesongen. NSF randonee har planer om å arrangere både treningssamlinger, TD-kurs og trenerkurs.

Søk om arrangement

En ny skisesong skal planlegges og det er nå klart for arrangører å søke om randoneekonkurranser for vinteren 2016/2017

Vinnere av randoneecupen 2015/2016

Forrige helg ble randoneecupen avsluttet med Skittentind Rando. Dette var den siste av i alt åtte konkurranser i randoneecupen denne sesongen.

Påmelding til Skitinget

Det er nå klart for påmelding til Skitinget 2016. Skitinget og fagmøter avholdes fra torsdag 26. mai til søndag 29. mai på Scandic Nidelven hotell i Trondheim.

En ny vår for vinteren

Miljødirektoratet inviterte i samarbeid med flere andre aktører til seminar hvor det ble diskutert og tatt opp mulige scenarioer for framtidens vinter. Skipresident Erik Røste påpekte blant annet skiforbundets interesse og rolle i en viktig sak.

SE frokostseminaret Direkte

Miljødirektoratet inviterer til frokostsseminar onsdag 9.mars kl. 08.30 på Litteraturhuset i Oslo om framtidens vinter. Seminaret streames direkte!

se flere nyheter Vis alle nyheter
NSF