Hopp til innhold

Nyheter

Kvinneseminar i Italia

- Det var veldig nyttig med erfaringsutveksling vi kvinnetrenere imellom, sier Sandra Alise Lyngstad.

Trenerteamet komplett

Trenerteamet i alpint komplett Det er flere endringer i trenerteamet i alpint foran 2014-2015-sesongen.

Sterkt av Mowinckel

Ragnhild Mowinckel (21) fra Sp.Kl. rival slo til med to strake seiere i storslalåm i Australia/New Zealand Cup denne uka.

Tande, Sjøen og Bardal

Sjøen banket Bardal på hjemmebane

Årets to plastmesterskap er over. Kollenhopp dominerte på hjemmebane med Velta, Sjøen og Hauer på pallen. I Granåsen i kveld ble det derimot Sjøen som tok seiern foran Bardal og Tande.

Hvem er Norges beste trenerforbilde?

For fjerde år på rad jakter idretts-Norge på årets beste trenerforbilde. Ambassadør Tiril Sjåstad Christiansen mener en god trener er med på oppturene og nedturene.

Skinstad på hjul med Gahr Støre

Jonas Gahr Støre (Ap) og Knut Arild Hareide (Krf) takket ja til å #trenilag med toppidrettsutøverne Nils Erik Ulset og Mariann Vestbøstad Marthinsen.

Pellegrino kommer

Vi har gleden av å presentere Pellegrino Riccardi til Arrangør- og anleggsseminaret 19.-21. september i Oslo.

Må marka vernes mot vern?

Man kan ikke innføre et verneregime som utelukker den tradisjonelle aktiviteten i Marka. Denne aktiviteten har vært bærekraftig i generasjoner?

Storsamling på Skeikampen

Det er veldig bra for løperne å måle seg med de nest beste i landet for å se hvor nivået ligger, forteller Aabol trener for det nystartede Team Veidekke Oslofjord etter storsamlinga på Skeikampen sist uke.

OL i Telemark

Nå har Telemark en unik sjanse til å bli verdens eneste region med permanent plass på OL-kartet. OL i Sotsji i vinter ble Magnus Krog fra Høydalsmo i Tokke historisk da han skaffet Telemark det første gullet i vinter-OL noensinne.

Hakuba

Norges Skiforbund sender to utøvere til sommer Grand Prix-rennene i japanske Hakuba.

Fem norske utøvere

På Team Skandinavia har fem norske kjørere fått plass. Det er to kvinner og tre menn på det nye teamet.

Ny landslagstrener

Norges Skiforbund har ansatt Luke Allen (26) fra USA som ny landslagstrener i freeski i Norges Skiforbund.

På internasjonal storsamling

90 talenter deltar denne uken på den største internasjonale talentsamlingen som er arrangert for unge langrennsløpere noensinne.

Ironman Høst

Da er det klart for første helg med Ironman og samling på Voss

Vi i Norge vil skape våre egne vinterleker

Med bakgrunn i uttalelser fra tidligere formann i Norges idrettsforbund Hans B. Skaset, skriver VG at regjeringen, NIF og Oslo 2022 ved å erklære overfor IOC at man skal respektere OL-charteret, sier fra seg enhver mulighet for å påvirke og ha innflytelse over De olympiske og paralympiske vinterleker på hjemmebane i 2022. Dette stemmer ikke.

Sveits og Frankrike

Norges Skiforbund stiller med seks hoppere i sommer Grand Prix-rennene i sveitsiske Einsiedeln og franske Courchevel.

OL i Oslo 2022 - over og ut?

- Dag Landmark er unøyaktig og kommer til dels med feilaktige påstander i sin OL-argumentasjon, skriver skipresident Erik Røste i et innlegg i Oppland Arbeiderblad.

Wisla

Norges Skiforbund stiller med seks hoppere i det første rennet i årets Sommer Grand Prix i polske Wisla.

"Ung Leder" søker teamledere!

Norges Friidrettsforbund har et interessant utdanningsprosjekt som heter "Ung Leder". Vil du bli leder for en gruppe på 10 unge kursdeltagere?

Flere tusen prøver analysert

Rapport fra antidopingorganisasjonene for 2013 med fokus på FIS-disiplinene. WADA har analysert i underkant av 6500 prøver.

Oslo2022 tar i bruk OL-ringene

Oslo ble nylig utvalgt som olympisk kandidatby av IOC, sammen med kinesiske Beijing og Almaty i Kazakhstan. Det betyr blant annet at Oslo2022 nå kan knytte OL-ringene til logoen sin.

Sommerskiskole 2014

Det er nå et par uker siden Sommerskiskolen 2014 gikk inn i historien, her er et lite tilbakeblikk…

Freeskilandslaget

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere på freeskilandslaget sesongen 2014-2015.

FIS-liste

Det er tid for innmelding og utmelding på FIS-punkt-lista.

Åpen barmarksamling Lillehammer

NSF Telemark arrangerer åpen barmarksamling på Lillehammer 15.-17.august. Det blir en fartsfylt helg med mange utfordringer og mye moro! Meld deg på nå!

Rulleskitrening i trafikken

Med økt sommertrafikk og med mange som kjører på fremmede steder blir utfordringene enda større med rulleskiløpere i trafikken.

OL 2022 - selvfølgelig

World Cup Nordiske Grener Lillehammer ønsker med dette å understøtte skipresident Erik Røstes nylige utspill og gi et klart og tydelig ja til OL 2022.

Garanti for samfunnsløft

Stadig færre av oss husker OL i 52 og 94. Da helter og minner for livet ble skapt og Jordan Amfi (med verdensrekord i etterbruk), Sogn studentby, Kvitfjell og Høgskolen på Lillehammer sto igjen som viktig arv.

Åpen juniorsamling

Det er klar for påmelding til Åpen juniorsamling. Åpen juniorsamling arrangeres fra 11. august til 15. august på Sjusjøen.

Jahr og Velta vant sammenlagt

Line Jahr og Rune Velta vant Konica Minoltas sommerhoppuke sammenlagt etter konkurransene i Gjerpenkollen, Midtstubakken og Lillehammer. Les alt om rennene her.

Dugnad - enkle kjøreregler

Norges idrettsforbund får av og til spørsmål om hva et idrettslag kan pålegge sine medlemmer og ikke-medlemmer (les: foreldre) av dugnader. Og er det akseptabelt å gi bøter for ikke å stille/ville stille/kunne stille på dugnad?

Disse ble valgt

På Skitinget søndag ble det valgt nytt skistyre, grenkomitéledere og nestledere for perioden 2014-2016, samt andre komiteer. I etterkant av Skitinget ble også andre komiteer oppnevnt.

Rudskogen GP live

Rulleski Grand Prix på Rudskogen søndag 15. juni vil bli streamet på nett fra kl. 09.30-17.30.

Samling med tester og Oslo Skishow

Mens landslaget var på Sognefjellet, var basen til Impuls senior på Toppidrettssenteret. Etterhvert kom landslaget også til Oslo. Tester og deltagelse på Oslo Skishow var sentralt på samlingen

FIS-kongressen Barcelona

Det internasjonale skiforbundet har avholdt sin FIS-kongress i Barcelona 2.-7. juni. Se flere nyheter her.

Wessel og Slåtten vant

Hedvig Wessel fra IL Heming og Vinjar Slåtten fra Vossfreestyleklubb ble norgesmestere i kulekjøring på Folgefonna i Pinsen.

Trener 1 kurs i Jondal

Norges skiforbund i samarbeid med Hordaland skikrets inviterer til trener 1 kurs i freestyle, hopp/kombinert og telemark. Kursa vil føregå i perioden 28 juni til 2 juli.

1000 dager til Lahtis-VM

Det er cirka 9 måneder til VM i Falun, men også arrangørene i Finland er godt i gang med forberedelsene til VM 2017.

Brukte klær gir penger til klubb

Få nærmiljøet til å rydde i overfylte skap. Klær, sko og tekstiler legges i en container. Den sendes til land hvor det trengs klær. Det gir penger til ditt idrettslag!

Røste innstilt på gjenvalg

Erik Røste (54) fra Gjøvik er innstilt på gjenvalg som skipresident i Norges Skiforbund i forbindelse med skitinget i Loen 14.-15. juni.

Alicante

Kombinertlandslaget starter VM-sesongen med treningssamling i Alicante denne uka.

Feil - Distansekort på nett

Vi har dessverre tekniske utfordringer med Distansekort på nett. Vi har i tillegg oppdaget at alle barna som har gått til dobbelt gull ikke har fått tilsendt sin premie. Vi beklager så mye og håper dere er tålmodige til dette er på plass igjen.

Adecco sponser Ungdoms-OL

Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 har landet den første nasjonale sponsorkontrakten. Bemanningsselskapet Adecco går inn som offisiell sponsor og leverandør til lekene.

Vel gjennomført camp

I helga arrangerte Sunn Jenteidrett camp i Meråker for blant annet mange langrennsløpere.

Rulleskirenn på ny motorvei

Lørdag 24. mai arrangeres et unikt rulleskirenn på en splitter ny firefelts motorvei på Mysen i Indre Østfold, drøyt 60 kilometer fra Oslo.

Nye nettsider norgescup rulleski

Langrenn er blitt en helårsidrett, og interessen for rulleski er blitt stor. Vi ønsker å møte publikums behov også i sommerhalvåret.

Ny teknologi for sikrere alpint

I sin doktorgrad har Matthias Gilgien utviklet en GPS-basert teknologi som kan kartlegge verdens beste skiløperes biomekanikk mens de kjører renn.

Overskudd for skiforbundet

Forbundsstyret i Norges Skiforbund (NSF) godkjente nylig regnskapet for 2013 som viser et overskudd på 1 million kroner.

NM til Harstad

NM langrenn del 2 kommer til å bli arrangert utenfor Harstad kommende sesong.

Idretten - for folk flest

Idretten i Norge er i større grad enn i noe annet land, for folk flest. Ungdommen er på vårt parti. I jubileumsåret 2014 ber idretten og ungdommen om at Stortinget får bestemme, når alle fakta ligger på bordet. Verken mer eller mindre.

Team Veidekke Nord-Norge

Team Veidekke Nord-Norge 2014-1Team Veidekke Nord-Norge har tatt ut åtte utøvere for sesongen 2014-15.

Trener og organisator søkes til Team Jobzone

Team Jobzone søker en trener med gode leder- og organisatoriske egenskaper til et spennende lag for sesongen 2014-2015. Team Jobzone er Norges første sprintlag på ski, etablert i juni 2012.

Søke NM eller Norgescup?

Vil din klubb eller krets arrangere Norgescuprenn eller NM til vinteren? Søk om renn i bakketelemark, fjelltelemark og randonee nå.

Topptrenerutdanningene 2014-16

Informasjon om Topptrenerutdanningen 1 og 2 fra Olympiatoppen og Norges idrettshøyskole. Her finner du brosjyre og linker til mer informasjon og hvor man søker.

Kombinertlandslaget 2014-2015

Kombinertkomiteen i Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere på landslaget sesongen 2014-2015. Det nye støtteapparatet kommende sesong er også klart, og de fleste er med videre.

Klart for Trenerseminaret

Norges Skiforbund, i samarbeid med Statoil, ønsker hjertelig velkommen til det populære Trenerseminaret 24.-25. mai på Norges idrettshøgskole i Oslo.

Jespersen og Johaug vant

Det var Chris Jespersen og Therese Johaug som vant Skarverennet. Totalt samlet rennet over 12 000 deltakere.

Vil at barn skal synge og danse mer

Se filmen som er satt sammen i forbindelse med Snowday dance song. Norges Skiforbund vil ha med skolene enda mer til å dokumentere film og bilder i forbindelse med verdens snødag, snødanssangen.

Livestreaming Donald Duck

Norges største alpinavslutning, Donald Duck Wintergames, streames direkte lørdag og søndag klokken 09.00-15.00.

Hafjell Kvitfjell søker superhelter

Finnes det tre menn eller kvinner der ute, som vil bruke sine superkrefter til å kjempe for vår dyrebare merkevare? Tre modige som fryktløst vil gå i front når den viktigste kampen skal utkjempes.

Olympic Agenda

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har levert sitt første innspill til reformprosessen Olympic Agenda 2020, som er igangsatt av den Internasjonale Olympiske Komité (IOC).

Vil gå foran for å sikre utøverne

På den internasjonale skadekongressen i Monaco uttrykte den anerkjente norske idrettslegen Lars Engebretsen, bekymring overfor det store antall skader i slopestyle-øvelsene i Sotsji.

Påskequiz

Lær litt om OL og vinn flotte premier! Påskequiz om OL og Paralympics 2022

Zürich

Det er foreslått mange hopp- og kombinertrenn i verdenscupen i Norge til vinteren.

Ung:leder 2014/15

Er du en engasjert ungdom mellom 15-25 år som har lyst å gjøre en forskjell for din klubb? Har du lyst til å utvikle deg selv som leder i et motiverende og sosialt miljø.

test

Statoil Norges Cup er for utøvere i alderen 17 år og oppover. Det er en cup for junior (17-20 år) og en seniorcup. I seniorcupen er også innlagt en U-23 klasse. Statoil er hovedsponsor for Norgescupen.

Åpent møte

Lørdag 12.april holdes det åpent møte om videreutviklingen av randonee. Møt opp på Rica Ishavshotell i Tromsø, klokka 19.30.

Birk Ruud og Trym Sunde Andreassen ble best blant de yngste!

Sola klarte å trenge gjennom skyene på Oppdal da hovedlandsrennet ble arrangert for klassen yngre junior i går. Birk Ruud vant Slopestylen, mens Trym Sunde Andreassen dro hjem seieren i Big Air for guttene. I jenteklassen gikk Elvira Marie Ros til topps i Slopesyle og Dorthe Hårstad Renander var best i Big Air.

Gull i junior-VM

Magnus Bjørnnes fra Kongsberg IF, (20) kjørte inn til gull i skicross i junior-VM i Italia søndag.

Aleksander Aurdal ble kongen av Oppdal

Aleksander Aurdal snøt hjemmefavorittene Vebjørn Svorkmo og Espen Bergh for seieren under NM i Slopestyle på Oppdal i dag. Han kunne dermed heve kongepokalen fortjent over hodet.

Johan Berg tok NM tittelen i Big Air

Johan Berg kan smykke seg med tittelen norgesmester i Big Air i senior klassen etter en lang og begivenhetsfull dag på Oppdal. Heming kompisene til Johan, Aleksander Aurdal og Lars Bjørum, utgjorde pallen.

Monsterbakken 2014

Hvordan kommer man seg raskest til toppen av Vassfjellet? Joggesko, ski eller sykkel? Bli med på Monsterbakken 2014, og finn det ut.

Utdanning for yngre ledere

Norges idrettsforbund og Norges idrettshøgskole samarbeider om et lederstudie for de mellom 19 og 29 år som har lederverv/arbeid i idretten. Studiet gir 20 studiepoeng.

Vellykket NM i Molde

Et gnistrende vær skapte fenomenale rammer for NM, som ble det en verdig avslutning på årets kombinertsesong

Vi søker flere "attacking vikings"

Norges Skiforbund Alpin søker to fysisk trener som vil være med å forsterke landslagets barmarksprogram. Stillingen vil være knyttet til World Cup lagene for henholdsvis damer og herrer og rapporterer til respektive hovedtrenere.

Kongepokal til Fidjeland

Isabella Fidjeland (17) overrasket alle med NM-gull i storslalåm lørdag. For prestasjonen fikk hun kongepokalen. Leder av alpinkomiteen roste også arrangørene etter årets NM-uke.

Lindstad leverte i Wyller

Jon Anders Lindstad ble norgesmester etter å ha slått Klaus Finne og Johan Berg i norgersmesterskapet i halfpipe i Wyller på lørdag.

NM og kongepokal

Om en uke er det duket for årets NM. For første gang i randonee-historien har herrene mulighet til å kjempe om kongepokal.

NM Hemsedal

Leif Kristian Haugen med to NM-gull. Overraskende vinner i kvinnenes storslalåmrenn.

NM Molde

Seier til Maren Lundby, Andreas Stjernen, Jørgen Graabak, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Strålende avslutning

Årets verdenscupsesong ble i dag avsluttet med sprint, og det norske laget avsluttet med stil.

NM Wyller

I morgen er det duket for NM i Halfpipe i Wyller og nedenfor finner du tidsskjemaet for dagen.

Pallplass til Ilebrekke

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL, og Sandefjord, kjørte inn til en sterk tredjeplass i dagens WC klassisk på Gaustablikk. Med dette sikret hun andreplassen i den totale klassiskcupen.

Foto: Arrangørbilde

Bendit Langrennsfestivalen

Flott sesongavslutning på Sjusjøen - Meld deg på nå! Sjusjøen Langrennsarena og Bendit ønsker velkommen til en fin sesongavslutning for 13-16 år den siste helgen i mars.

Sesongen er ikke over

Langrennsløpere og skiskyttere er i ferd med å avslutte sesongen, men randoneeløpere har ingen grunn til å ta ferie enda.

Hovdenak raskest i Randoenern

Ola Hovdenak tok seieren i Randoenern, som også var Norgescup i år. I kvinneklassen var Malene Blikken Haukøy overlegent best.

Tre pallplasser i WC

Mathilde Ilebrekke, Ida Gresaker og Trym Nygaard Løken sørget for tre pallplasser i dagens verdenscup parallell på Geilo.

Første pallplass

Christian Nummedal (18) fikk sitt internasjonale gjennombrudd i helgens World Cup avslutning i Silvaplana, Sveits.

Storeslem i junior-VM

Sara Fiskaa Haugen og Trym Nygaard Løken sikret to gull i junior-VM i telemark i Geilo lørdag ettermiddag. Ida Gresaker og Ådne Kristenstuen fikset henholdsvis sølv og bronse.

Planica

Bardal nummer to fredag og søndag. Gledelig avslutning på sesongen for nordmennene.

NM Oppdal

NM Freeski er flyttet fra Vassfjellet i Trondheim til Vangslia i Oppdal

Femteplass

Jon Anders Lindstad fra Freidig imponerte med karrierebeste og femteplass i halfpipe i SFR Tour i Tignes sent onsdag kveld.

Ny sportssjef

Norges Skiforbund har ansatt Morten Ring Christensen (23) i en nyopprettet stilling som sportssjef for skicross.

WC Funäsdalen

Det ble kjørt WC renn i sprint og parallell i svenske Funäsdalen 18. og 19.mars med en sterk norsk seier til Sondre Kristenstuen.

La Plagne

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere i helgas verdenscuprenn i skicross- og kulekjøring i franske La Plagne.

Silvaplana

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere til verdenscupavslutninga i slopestyle i sveitsiske Silvaplana.

OL-søknaden sendt

Den første OL-søknaden til IOC ble mandag offentliggjort i sin helhet på Oslo2022s nettsider, og er tilgjengelig for nedlasting.

Imponerende NM i Mo i Rana

Det var vel ikke mange som trodde det skulle bli noe av NM i Mo i Rana, men et imponerende arbeid av arrangøren, sørget for at det ble en veldig bra hopphelg!

Langrennscross hovedlandsrennet

Rekordmange deltakere da langrennscross ble arrangert under hovedlandsrennet for syvende år på rad. Se film i bunn av artikkelen.

Nummedal dominerte i Wyller

Christian Nummedal danket ut både Johan Berg og Aleksander Aurdal under kveldens Norges Cup i Big Air i Wyller hvor nivået stadig blir tatt til nye høyder.

Drømmeavslutning for RC-løperne

Det ble den mest innholdsrike RC-avslutningen noen sinne. Kombinertrenn, World Cup i Kollen, bankett og møte med OL-heltene var noen av ingrediensene.

NM hopp kvinner

NM for kvinner arrangeres i Trysil onsdag 12. mars. Maren Lundby vant foran Line Jahr og Maria Beisvåg.

Hoppet i Wyller leverer

Tirsdag kveld ble hoppet som skal brukes i Big Air konkurransen i Wyller på torsdag så å si ferdigstilt. Mange av landslagskjørerne var på plass for å teste ut hoppet som til slutt kommer til å ha en 18 meter flate til kulen.

Uttak WC og junior VM

Norges Skiforbund - telemark har tatt ut utøvere som skal til WC i Sverige, og Norge, samt junior VM.

Dette har vi lært av Aukland saken

Anders Aukland er grunnløst blitt hengt ut som mulig dopingbruker i et journalistisk røverprosjekt. Vi har stor forståelses for den belastning dette har vært for Anders og hans familie. Vi må nå diskutere lærdommene i etterkant av svenske «Uppdrag Granskning».

Nye sjanser i alpint

Thomas Jacobsen deltar som eneste norske alpinist i Superkombinasjonen i Sochi, i morgen, tirsdag 11. mars

Lenzerheide

Det er de 25 beste på startinglista i de ulike disipliner som er kvalifisert for verdenscupavslutninga i Lenzerheide.

Falun

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere til prøve-VM i Falun.

Falun

Sterk annenplass i sesongavslutninga for Jørgen Graabak.

Åre

Norges Skiforbund har tatt ut fem skicrosskjørere til helgas renn i Åre.

Junior-VM

Etter helgens Norgescup på Skeikampen er laget til junior-VM i freeski klart

NC Todalen flyttes til Oppdal

På grunn av lite snø er norgecupen i Todalen avlyst og i stede blir det inkludert norgescup i Randoenern på Oppdal 22. mars.

Uttak World Cup Falun

Dette året blir finalen i Falun spesiell av to hensyn. Aldri har vi hente så mange kuler etter en sesong som bevis på at vi er verdens beste langrennsnasjon. Samtidig er dette den siste testen i løypene forhold til VM 2015.

Vis alle nyheter
Foto: NSF - Nor Freeski