Hopp til innhold

Nyheter

COC Seefeld

Norges Skiforbund sender seks hoppere til helgas COC-renn i østerrikske Seefeld.

Verdenscuprenn Finland

Norges Skiforbund sender seks hoppere til helgas verdenscuprenn i hopp i finske Lahti og seks utøvere til rennet i Kuopio.

Uttak til World Cup i Lahti

VM er akkurat over, men sesongen er på langt nær ferdig. En liten pust i bakken så er det klart for WC i Lahti, Finland. Norge stiller mannsterke.

Laggullet

Et historisk VM er over for denne gang. Mandagen og hverdagen kaller. Lykkerusen og jubelbruset virker som en fjern drøm. Er vi virkelig verdens beste hoppnasjon igjen?

Snowstock

Snowstock hadde i helga 15 års jubileum og arrangerte denne gangen slopestyle i tillegg til den legendariske bigair konkurransen Bad Ass Of the Year.

Endelig Seier For Svorkmo

Det lot vente på seg, men endelig stemte alt for Vebjørn Svorkmo da han parkerte hele norgeseliten og dro hjem seieren under kveldens Big Air konkurranse i Wyller. Med en strøken dobbelcork 1260 mute til japan grab vant han knepent foran Ulrik Hopp og Robert André Ruud. I tillegg ble han også 5000 kroner rikere.

SPORTSLIG LEDER – READY ALPIN

Ready Alpin er en alpinklubb med lange og gode tradisjoner med røtter helt tilbake til kjente navn som Stein Eriksen og Didrik Marksten. De senere årene har Ready Alpin oppnådd svært gode resultater med blant annet flere deltakere i ungdoms OL, seire i junior NM og seier i junior VM.

Telemark VM

Norge har levert ett godt mesterskap i USA og fått med seg tre medaljer i senior VM og fire medaljer i junior VM.

Fartsfylt NM i fjelltelemark

Birgitte Bjørdal fra Eitrefjell Telemarksklubb og Espen Gjems fra Spiterstulen/Hagahogget Låmlag ble Norgesmestere i fjelltelemark!

"Open klasse" i Myrkdalen

«Open klasse» er tenkt å være et årlig arrangement med parkkjøring, leik og moro. Første utgave finner sted i Myrkdalen 22. - 26. april.

Trener Team Veidekke Vest

Team Veidekke Vest søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 70% - 100 % stilling. Tiltredelse fra sesongstart 2015-2016 (dvs. 1. mai). Engasjementet er i utgangspunktet to-årig med mulighet for forlengelse.

Fire til World Cup

Norges Skiforbund sender fire utøvere til helgas World Cup-renn i alpint i Garmisch/Bansko.

Femteplass til Bråten

Slopestylekjører Øystein Bråten ble nummer fem i tidenes første skikonkurranse i Air & Style i Los Angeles i natt.

Nygaard Løken mister VM

Trym Nygaard Løken (21) var et stort medaljehåp i VM i telemark i USA denne uka, men må stå over mesterskapet på grunn av skade.

Hopp Hoppet Seg Til Seier

Heming gutten, Ulrik Hopp, tok innersvingen på alle og vant dagens slopestyle konkurranse i Oppdal for seniorene. Max Larsen og Niklas Helland kapret andre og tredje plassen. I junior klassen var Ferdinand Dahl igjen overlegen og tok sin andre seier på rad i Nor Freeski Cupen. Ingebrigt Killingberg og Eirik Tørraasen delte andreplassen.

Trenerannonse

Team Veidekke Nord-Norge søker ambisiøs og motivert trener i inntil 100% stilling. Team Veidekke Nord-Norge er et samarbeid mellom Norges Skiforbund og kretsene Nordland, Troms og Finnmark.

Hjemmeseier til «Svorkis»?

Løypedesigner og hjemmehåp Vebjørn Svorkmo lover en representabel slopestylecourse til norgescupen i Oppdal lørdag.

Første WC seier til Eirik Bye

Eirik Bye gikk inn til sin første WC seier på dagens klassiske sprint i Japanske Asahikawa. Mariann Marthinsen fulgte opp med en ny 2. plass

Sæterøy Best På Hjemmebane

Lokalhelten, Eirik Sæterøy, tok hjem seieren på hjemmebane under helgens Nor Freeski Cup i Drammen. Sæterøy tok seieren i sitt siste finalerun under lørdagens konkurranse for seniorene og juniorene. Birk Ruud slo knockout på alle for tredje gang på rad under fredagens konkurranse for yngre junior.

Dramatisk avslutning på VM

Det ble en dramatisk avslutning på VM for Morten Eilifsen og Olav Bakketun Tronvoll, da uhellet var ute på lagkonkurransen.

Hemsedal overtar alpin-NM

Narvik Slalåmklubb skulle egentlig arrangert alpin-NM, men må trekke seg på grunn av uværet i Nord-Norge. Ny arrangør er Hemsedal IL.

365 dager igjen til Ungdoms-OL

Et nytt stykke olympisk historie ble skrevet på Lillehammer onsdag 11. februar. OMEGA og Lillehammer 2016 avduket det offisielle nedtellingsuret som skal telle ned til Ungdoms-OL.

Jr. NM Kombinert

Søknad om dispensasjon til deltagelse under årets Jr. NM i kombinert.

FIS Council-møte

I forbindelse med alpin-VM i Vail ble det avholdt møte i FIS-council onsdag.

Det skal dras på i Drammen

Etter en vellykket konkurranse i Kirkekrud på søndag står nå Drammen for tur i Nor Freeski Cupen. Det skal konkurreres i slopestyle og Nor Freeski var på plass tidligere i dag for å få en liten gjennomgang av coursen.

Har fått status som nasjonalanlegg

Hafjell Idrett AS som eies av Norges Skiforbund og Øyer Kommune har sammen med Hafjell Alpinsenter AS stiftet selskapet Hafjell Nasjonalanlegg AS.

Stor kåring i Aftenposten

Aftenposten hadde en stor kåring sist uke rundt våre største vinteridrettstalenter. NSF er representert med utøvere i fem av grenene.

Uttak til World Cup Østersund

Det er ikke lenge til VM starter i Falun, men først er det WC i Østersund. Norge har med en en stor tropp hvorav mange av de skal videre til Falund.

Gaustatoppen Rando

NB! AVLYST! Gaustatoppen Rando arrangeres for første gang 7.mars! Start og mål ved Gaustablikk Høyfjellshotell.

Usterud uslåelig i Kirkerud

Felix Usterud var igjen i det umulige hjørnet og forsvarte seieren sin fra i fjor, da han vant søndagens Big Air i Kirkerudbakken. Vebjørn Svorkmo tok andreplassen foran Johan Berg som dermed måtte ty til tredjeplassen.

VM-sølv til Kjetil Jansrud

Sølv til Kjetil Jansrud! Følg årets alpin-VM i Beaver Creek. Fjerde- og sjetteplass i mennenes super-G, sjetteplass i utfor, samt fjerdeplass i slalåm.

Open Mind alpin samling

Norges Skiforbund og Telenor Open Mind arrangerer åpen alpinsamling under årets Ridderuke 8.-15. mars

Gull i student-OL

Kristine Fausa Aaseberg kjørte inn til gull i super-G under OL for studenter i spanske Granada fredag.

4.plass til Hovdenak på VM-sprinten

De norske løperne fikk en meget bra start på mesterskapet med gode resultater på dagens sprint. Best var Hildegunn Gjertrud Hovdenak med sin 4.plass.

Medaljedryss i junior-VM.

2 gull på åpningsdistansen i langrenn tirsdag. Gull i kombinert onsdag, gull og sølv i langrenn torsdag, gull og bronse i hopp torsdag, gull i langrenn og kombinert fredag, gull i laghopp og i langrenn lørdag, sølv i langrenn og bronse i kombinert lørdag, gull i stafett jenter langrenn søndag, samt bronse til gutta.

Klart for Big Air i Kirkerud

På søndag er det igjen klart for ny konkurranse i Nor Freeski Cupen. Kirkerud står for tur og det skal konkurreres i Big Air.

NM telemark

Bækkelaget Sportsklubb ønsker velkommen til NM/hovedlandsrenn/landsfinale i telemark i Oslo Vinterpark, Wyller 6.-8.februar.

Momskompensasjon

Det er nå klart for en ny søknadsrunde for de som skal søke om momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg. Søknadsfristen er 4. mai.

NM hopp Holmenkollen

Anders Jacobsen vant NM-gull og kongepokal tirsdag. Jacobsen vant foran Anders Fannemel og Rune Velta.

NSFs pokal til Gudbrand Skraastad

Gudbrand Skraastad fra Vang Skiløperforening ble i helga tildelt NSFs pokal fra hedersbevisningskomiteen i Norges Skiforbund i forbindelse med langrenns-NM på Røros.

Nok en bronsemedalje til Norge

På VMs siste dag stod det stafett på programmet - Norge stilte lag i begge klasser. "Sochi-laget" gikk inn til en ny bronse medalje!

23 løpere til VM i Falun

Norges Skiforbund har tatt ut 23 løpere til årets VM iFalun. Det er 11 kvinner og 12 menn i den norske troppen.

Imponert over arrangørene

Arrangørene av freestyle-VM imponerte skipresident Erik Røste og leder for freestylekomiteen, Håkon Wibstad.

Vellykket breddesamling på Gaustablikk

23.-25. januar arrangerte NSF Randonee en ny breddesamling hos Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter. Med godt over dobbelt så mange deltakere som i fjor, var det mange nye som fikk en smakebit av randonee som trening og konkurranseform.

Fullt trøkk

Det var fullt trøkk på samling i Kvitfjell sist helg. Ivrige telemarkkjørere spisset formen inn mot NM.

Alt på ett par ski 2015

Hagahogget Låmlag, Skarphedin IL, Morgedal IL og Bækkelaget SK inviterer alle store og små telemarkkjørere til en innholdsrik, sosial og spennende helg på Vierli/Rauland i Telemark 6.-8.mars 2015.

Samarbeid med Bliz

Skicrosslandslaget og Bliz goggles (Future Norway AS ) har inngått en samarbeidsavtale med varighet på minst to år.

NM på Røros

Følg årets NM langrenn på Røros. Sjekk oppdaterte informasjoner/tidsskjema. Husk trenerseminar torsdag.

Miljøsamling og nybegynneropplæring sitski

Skiforbundet inviterer til en aktiv helg for syns og bevegelseshemmede på Sjusjøen 12.-15.februar 2015 . Miljøsamling alpint og langrenn - Nybegynneropplæring sitski og aktivitetsledekurs alpint FH

Sterk norsk innsats i EYOF

Det ble en bra dag for de norske hopperne i EYOF. Jesper Ødegaard ble beste norske med sin 4. plass, kun 0,1 poeng bak bronsemedaljen! Tonje Bakke ble beste norske jente på en 6. plass. Oppdatert 28.01

16 hoppere på internasjonale oppdrag

Mange får sjansen i bakken i utlandet i helga. Til Willingen stiller syv norske, mens fire kvinner reiser til Hinzenbach. I COC-rennene i Zakopane får fem nordmenn prøve seg.

VM-uttak

6.-12.februar arrangeres VM i Verbier, Sveits. Troppen som skal representere Norge er nå klar.

Lace Placid

Norges Skiforbund sender to kulekjørere til verdenscuprennene i USA og Canada.

Schladming

Norges Skiforbund sender syv slalåmkjørere til publikumsmagneten og kveldsrennet i Schladming tirsdag.

Sterk WC-runde

Det norske telemarklaget har sanket hele åtte pallplasser på seks renn i Tyskland, Slovenia og Østerrike.

Klar for VM-start i Cable

Åpningseremonien er unnagjort i Cable, og vi gleder oss til å komme i gang! Første langrennskonkurranse er på søndag

Vil kjempe om medajer

De norske løperne i skicross vil være med og kjempe om medaljer i VM i Østerrike i helga.

Vellykket Åpen Bakke/World Snow Day

Søndag 18. januar ble World Snow Day gjennomført bland annet med arrangementet Åpne Bakke her i Norge. Som de tidligere årene ble dette en ubetinget suksess med masse skiaktivitet rundt om kring i hele landet.

Jan Schmid

Den norske troppen befinner seg i Japan, klare for nye øvelser i verdenscupen. Schmid gleder seg til helgen.

Kaldt, men gode forhold i Russland

Fredag, lørdag og søndag er det klart for World Cup i Russland og Norge stiller med flere unge og spennende utøvere på fredagens konkurranse.

Søker utbyggingsleder

VM på ski 2021 søker dyktig og erfaren utbyggingsleder som skal ha det overordnede prosjektetansvaret for utbygging av anlegget i Granåsen.

I god form før X Games

Øystein Bråten (19) er Norges enste skikjører i slopestyleklassen i den prestisjefylte konkurransen.

Åpner nytt «lavvotell» i Holmenkollen

Normalt overnatter tusenvis av ivrige publikummere ute i marka under Holmenkollen Skifestival – i egne telt. Nå lanserer skifestivalen nytt «markahotell» for de som vil sove hakket mer komfortabelt.

Fjerdeplass til Johansen

Vilde Johansen ble nummer fire i kvinnenes VM-finale i slopestyle, mens Aleksander Aurdal endte som nummer ni.

Bardal operert

Anders Bardal (32) var i dag gjennom en vellykket operasjon på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Fem til Oberstdorf

Norges Skiforbund sender fem jenter til World Cup-rennene i Oberstdorf til helga.

Seks til Planica

Norges Skiforbund sender seks utøvere til helgas COC-renn i slovenske Planica.

Seks til Planica

Norges Skiforbund sender seks utøvere til COC-rennene i Planica til helga.

Fem til junior-VM

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere til årets junior-VM i Almaty første uka i februar.

Junior-VM Almaty

Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere til årets junior-VM i Almaty første uka i februar.

Aurdal og Johansen til finale

Aleksander Aurdal (26) fra Heming og Vilde Mathilde Johansen (19) fra Hemsedal er klar for onsdagens finaler i slopestyle under VM i freestyle i østerrikske Kreischberg.

Fire til Japan

Norges Skiforbund sender fire kombinertutøvere til verdenscuprennene i kombinert i japanske Sapporo til helga.

Uheldige Lie Andersen

Tevje Lie Andersen (23) var egentlig klar for 1/8-finalen i parallellkulekjøring, men kom aldri til start i østerrikske Kreischberg.

Norgescup Skicross Uvdal

Førstkommende helg (24-25 januar) arrangeres Norgescup i Skicross i Uvdal i samarbeid med Norges Snowboardforbund.

Uttak til World Cup Rybinsk

Uttaket til World Cup Rybinsk er en god blanding av rutinerte løpere og noen med færre opptredener i World Cup sirkuset.

Sterk 10. plass

Tevje Lie Andersen imponerte med 10. plass i kulekjøring under freestyle-VM søndag.

Smilende Wessel

Kulekjørerne var i storform dagen før VM-start i østerrikske Kreischberg.

Tilbake på ski

Aksel Lund Svindal har i dag gjennomført sin første skikkelige treningsøkt på ski etter at akillesen røk under barmarkstrening i oktober.

Bardal brakk håndleddet

Anders Bardal (32) falt i kvalifiseringa etter et hopp på 140 meter. På sykehuset i Wisla i ettermiddag ble det påvist brudd i håndleddet etter en røntgenundersøkelse.

Ny hopplinje i Telemark

NSF og Toppidrettsgymnaset i Telemark (TiT), jobber nå for å etablere en ny hopplinje i Telemark.

Syv norske i Nordic Combined Trippel

Kombinertlandslaget har hatt en knallstart på sesongen. Til helga er det klart for sesongens nest viktigste konkurranse i Seefeld. Siste: Forfall fra Magnus Krog i helgas renn.

Wengen/Cortina

Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere til helags World Cup-renn i Wengen/Cortina.

Har utviklet matmanifest

Trøndelag er den eneste regionen i verden som har utviklet et matmanifest. Mandag 12. januar signerte ordfører i Trondheim Rita Ottervik og president i Norges Skiforbund Erik Røste Trøndersk Matmanifest på vegne av søkerkomiteen for Ski-VM.

Håvard Klemetsen

Klemetsen er sugen på en ny topplassering i Seefeld trippelen. Vi har tatt en prat med han før et av sesongens høydepunkter.

Uttak U23 VM

Det er tatt ut 6 kvinner og 6 menn til U-23-VM i Almaty, Kazakhstan fra 3-7 Februar.

COC-Falun

Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere til helgas COC-renn i svenske Falun.

35 utøvere til EYOF

Olympiatoppen har tatt ut troppen til European Youth Olympic Festival. Norges Skiforbund har med utøvere i langrenn, kombinert, alpint og hopp.

Rennet for alle

Galdhøpiggrennet har i mange år vært Norges største telemarkrenn. I årets renn, som går av stabelen lørdag 11. april, står også randonee-kjørere og alpinister på startstreken.

Fem til Falun

Norges Skiforbund sender fem jenter til COC-rennene i Falun til helga.

Fartsfylt i Vardåsen

Det ble arrangert to fartsfylte Norges Cup renn i Vardåsen sist helg. Tette dueller og mye action!

Malene på 7.plass

Malene Blikken Haukøy imponerte med 7.plass på sprinten, i første runde av verdenscupen.

DNB-cup Oppdal 2015

Da var endelig DNB-cup for sesongen 2014-2015 i gang. Etter 4 flotte dager på Oppdal er det Hafjell og fartsuken som er neste ut.

Klart for «verdens snødag»

I forbindelse med «verdens snødag» (World Snow day) og konseptet «Åpen Bakke» søndag 18. januar vil cirka 170 000 nordmenn boltre seg med ski på beina.

Uttak til World Cup Otepää

Snøspruten har knapt lagt seg etter den massive norske suksessen i Tour de Ski, men allerede 17. – 18. januar er det klart for neste World Cup i Otepää, Estland. Denne gangen er det sprint det skal konkurreres i.

Vil at barn skal synge og danse mer

Se filmen som er satt sammen i forbindelse med Snowday dance song. Norges Skiforbund vil ha med skolene enda mer til å dokumentere film og bilder i forbindelse med verdens snødag, snødanssangen.

Sterk 10. plass

Hedvig Wessel (19) fra IL Heming kjørte inn til en sterk 10.-plass i kulekjøring i USA i helga.

Sterkt comeback av Tviberg

Maria Tviberg (20) fra Geilo IL kjørte inn til en gledelig 11. plass i europacupen i slalåm i sveitsiske Melchsee Frutt fredag.

Kombilekene 2015

Det nærmer seg et av årets høydepunkt, Kombilekene på Tolga. Meld deg på!

Jørgen Graabak

Til helgen arrangeres det verdenscup i Chaux-Neuve. Graabak har gode minner fra denne franske landsbyen.

Wisla COC

Norges Skiforbund sender seks utøvere til helgas COC-renn i polske Wisla.

Marte best på 9. plas

Marte Høie Gjefsen ble beste norske med en 9. plass under helgas sesongåpning for skicrosslandslaget.

Kulm og Japan

Norges Skiforbund sender 10 utøvere til helgas World Cup-renn for både kvinner og menn.

IPCAS renn i Østerrike

IPCAS renn i Østerrike var starten på 2015 for våre para-alpinister. Norge stile med to utøvere til start - og her har Hanne og Jesper oppsummert helga

Zagreb

Nina Løseth inn til karrirebeste! Norges Skiforbund sender syv utøvere til slalåmklassikerne i Zagreb.

De nominerte til årets Idrettsgalla er klare.

2014 har vært et svært godt år for norsk toppidrett. Dette speiles også i nominasjonene til Idrettsgalla 2015, som finner sted i Hamar OL-amfi, og sendes direkte på NRK 1 lørdag 10. januar.

Ny treningsgruppe i full fart

LYN Ski og Oslo skikrets startet i høst en langrennsgruppe for bevegelseshemmede i Oslo området. De som benytter seg av tilbudet er veldig fornøyde, men det er plass til mange flere - har du lyst til å være med denne gjengen??? Les mer om de her!

Magnus Moan

Magnus Moan har gode minner fra Schonach. Her forteller han om forventninger til helgens verdenscup.

Schonach

Norges Skiforbund Kombinert har tatt ut syv utøvere til helgas World Cup-renn i tyske Schonach.

Åpen bakke 2015

18. JANUAR er det igjen klart for en GRATIS dag i bakken! Påmeldingen starer fra 6. januar. Førstemann til mølla!

Første renn i Hoppuka

Værgudene er tydeligvis på tradisjonenes side. I går skulle det første rennet i hoppuka gått av stabelen med en rekordtidlig start 4.juledag, men snø og vind ville noe annet.

Uttak til Tour de Ski

Norge har tatt ut 15 utøvere til å representere i Tour de Ski 2015, de er fordelt på 7 kvinner og 8 menn. Tour de Ski er sammen med VM i Falun et av hovedmålene denne sesongen.

Engelberg COC

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere til kontinentalrennene i Engelberg.

Julehilsen til ski-Norge

Som Skipresident får jeg veldig ofte spørsmål om hva som er årsaken til at det går så bra i norsk skisport. Det er vanskelig å si det med ett ord, eller en setning. Samtidig er heller ikke svaret så veldig komplisert.

Til topps i USA

Slopestylekjører Johanne Killi gikk til topp i helgas Revolutions Tour i Copper Mountain i USA.

Historisk renn i Granåsen

Tidenes første internasjonale kombinertrenn på snø for jenter vil bli arrangert 11.-12. mars i Granåsen i forbindelse med World Cup-rennene.

Syv til hoppuken

Norges Skiforbund sender syv hoppere til den tysk/østerrikske hoppuken.

World Cup-oversikt i jula

Norges skiforbund sender 15 utøvere på World Cup-renn i disse juletider. Etter helgas fantastiske renn i Val Gardena kan Kjetil Jansrud feire jul med gul ledertrøye.

Det siste rennet før hoppuka

Det kjempes om plassene til hoppuka, foreløbig det er bare World Cup debutant Johan André Forfang som er klar. Hvem blir de andre seks?

Uttak EYOF

Norges Skiforbund kombinert innstiller fire løpere til EYOF 2015

Ny løsning for Distansekortet

Denne uken har Norges Skiforbund relansert Distansekortet i ny profil og med ny teknisk løsning som passer for både pc, lesebrett og smarttelefoner. Samle kilometer, få skimerker og lag din egen skidagbok. All skiaktivitet teller!

100 000 billetter solgt

VM i Falun blir en kjempefest i februar. To måneder før mesterskapet har arrangørene solgt 100 000 billetter.

Håvard Klemetsen

Klemetsen er klar for World Cup i Ramsau. Vi har snakket med han om forventingene til helgen og livet som kombinertløper.

Bjøreng vant i Vikersund

Det ble en overraskende pall i dag også! Joachim Bjøreng vant foran Atle Pedersen Rønsen og Kim Rene Elverum Sorsell. Jacobsen ble nr 4 og Tom Hilde ble nr 5

Vant i Italia

Europacupen i alpint fortsetter med mange renn i mellom-Europa. Seier til Truls Johansen og Rasmus Windingstad.

NC Vardåsen

Hagahogget Låmlag ønsker velkommen til ”snøsikre og solrike” Vardåsen 10.-11.januar 2015.

Halfpipe til Oslo

Halfpipekonkurransene i Ungdoms-OL skal arrangeres i Wyller i Oslo. Dermed blir også Oslo med på Ungdoms-OL laget i 2016.

Medaljebygden Voss

Hadde Bergen med sine 245.000 innbyggarar hatt samme medaljetettheit som Voss, hadde 1500 medaljer havna i byen, skriver Inge Andersen i et innlegg i Bergensavisen.

Syv til Ramsau

Norges Skiforbund sender syv utøvere til helgas World Cup-renn i Ramsau.

Uttak World Cup Davos II (La Clusaz)

På grunn av snømangel har FIS besluttet å flytte helgens World Cup fra La Clusaz til Davos. De fleste i troppen jo allerede i Davos etter forrige helgs renn, og vi velger å gjøre få endringer.

Birk Ruud best på Skeikampen dag to

Under dagens Big Air konkurranse på Skeikampen var det Birk Ruud som taklet de utfordrene forholdene best og vant overlegent med en sw cork 1080 tailgrab. Elias Gjære og Tormod kapret de siste plassene på pallen.

Sølv i Dew Tour

Øystein Bråten (19) klinket til med sølv i Dew Tour i Breckenridge søndag kveld.

Nizhny Tagil

Norges Skiforbund sender seks hoppere til helgas World Cup-renn i russiske Nizhny Tagil. Søndagens renn starter kl. 14.30. Eurosport sender rennet direkte, NRK 1 fra kl. 16.15.

Finsk seier på Skeikampen

Finnen Daneil Antell dro hjem seieren under årets første Nor Freeski Cup i Big Air på Skeikampen i dag. Han vant med en dobbel cork 12 mute til tail grab.

Mer midler

43 millioner kroner mer til Norges idrettsforbund i 2015 – økt satsing på idrett for personer med nedsatt funksjonsevne

Lundby på pallen

Maren Lundby var best i finaleomgangen på Notodden og klatret opp på tredjeplass i COC-rennet.

Herlig julegave til skiklubbene

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet i dag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2014.

Fire til Ruka

Norges Skiforbund sender fire utøvere til lørdagens World Cup-åpning i kulekjøring i finske Ruka.

Fire nye år

Det blir fire nye sponsorår mellom Nammo og Norges Skiforbund Hopp

WC Lillehammer

World Cup-sirkuset har igjen forlatt OL byen og det er et helt år til neste gang. Det ligger fortsatt en trolsk stemning over byen som for 20 år siden serverte en av Norges største folkefester, så det er alltid like spesielt å komme tilbake.

Uttak World Cup i Davos

Etter ei fenomenal helg på hjemmebane er vi nå klare for 10/15 km klassisk og sprint fri i Davos, Sveits.

Trener Hjørnet: Gode Idrettsforeldre

Foreldre er en veldig viktig del av en klubb eller skigymnas sitt miljø. Åke Fiskestrand, tidligere landslagsutøver og trener i roing, og nå fagkonsulent i Olympiatoppen, presenterer foreldrerollen.

Mikko Kokslien

Kokslien konkurrerer på hjemmebane til helgen. Les om hans forventninger før det braker løs på Lillehammer

Tar pause

Helena Olsson Smeby (31) fra Byåsen tar en pause fra skihoppinga på ubestemt tid.

E-cup Hemsedal

Flere E-cup renn i alpint for kvinner arrangeres i Hemsedal denne uka.

Uttak WC Lillehammer

16 utøvere av hvert kjønn til World Cup (WC) mini –tour på Lillehammer 5- 7 desember.

Seier i Kuusamo

Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak gikk inn til seier i Teamsprinten i Kuusamo søndag.

Trippelseier til Jansrud

Vant både utfor og super-G i Lake Louise, samt utforrennet i Beaver Creek. Kjetil Jansrud leder World Cup-sammenlagt etter at sirkuset forflytter seg til Åre.

Vant kampen mot snøen

World Cup på Lillehammer 5.-6 og 7. desember går som planlagt i både hoppbakken og på Birkebeineren Skistadion.

Magnus Krog

Høysekken har gode minner fra Kuusamo. Her kan du lese om hans forventninger før det braker løs i de finske skoger.

Trener Hjørnet: Langsiktig Utviklingsplan Alpint

Norges Skiforbund har utviklet en langsiktig utviklingsplan for alpint. Den inneholder anbefalinger med innhold i skitreningen, utvikling av grenene, fordeling og skivolum. I tillegg finner du informasjon om barmark og muligheter som foreligger.

E-Cup Hemsedal, Damer

Norges Skiforbund har tatt ut følgende utøvere til Europa Cup rennene på Hemsedal i perioden 1-4. desember.

Sesongåpning på Beitostølen

Endelig har vi fått ski på beina og startnummer på brystet, sesongen er i gang! Landslaget er nettopp ferdig med en ukes samling på Beitostølen.

Status på Lillehammer

World Cup Lillehammer 2014 er godt forberedt foran årets World Cup som arrangeres 5.-7.desember.

Uttak til World Cup Kuusamo

Som meddelt i sesonginformasjoner fra fagmøtet i Norges Skiforbund langrenn, prioriteres utøvere fra elite –landslagene til sesongens første World Cup (WC) Ruka, Finland.

Kuusamo

Norges Skiforbund Kombinert har tatt ut syv utøvere til helgas World Cup-åpning i finske Kuusamo.

Samling Gålå

I forkant av NC åpningen på Gålå legger vi til rette for trening torsdag og fredag.

Støtte til langrennssamling

I august arrangerte NSF en internasjonale talentsamlingen for unge langrennsløpere. På denne ukes styremøte i FIS mottok Norges Skiforbund Langrenn 13 000 CHF (cirka 91 000 NOK) i støtte for samlinga.

Klingenthal

Norges Skiforbund Hopp sender seks hoppere til World Cup-åpningen i tyske Klingenthal.

Styremøte i FIS

Tirsdag avholdt FIS Council møte i Sveits hvor en rekke vedtak ble gjort.

Grasrotprisen 2015

Kunne du tenke deg å vinne 50.000 kroner til ditt idrettslag? Norges idrettsforbund og Norsk Tipping deler ut Grasrotprisen som skal gå til ungdomstiltak i idretten. Nominasjonsprosessen er i gang.

Nytt sprintrenn på Vang

På Langrennskomiteens Høstmøte i oktober framkom ønske om at juniorene måtte få et sprintrenn i klassisk under VM-mønstringrennet på Vang (12.-14. desember).

Hoppklart i Folldal

Storbakken (K74) ble klar søndag i Stormoegga i Folldal etter flere dager med kulde og natursnø.

Vellykket barmarksamling

Det ble en meget vellykket barmarksamling i Oslo/Akershus! Våre to fantastiske trenere Anne-Marit og Harald hadde laget et innholdsrikt, slitsomt, morsomt og akkurat passe krevende opplegg. I år var det rekordstor oppslutning, denne gangen også med deltakere fra de andre klubbene i regionen – 44 deltakere står det respekt av!

VM 2015

NSF Freeski vil foreta uttak til VM Kreischberg i disiplinene Ski Slopestyle og Ski Halfpipe 11. januar 2015.

Oversiktskartene klare

Falun-VM 2015 kommer til å bli en stor folkefest. Slik vil det se ut under VM i Falun til vinteren.

Felix Gottwald i Val Senales

Tidligere olympisk mester i kombinert, Felix Gottwald (38), besøkte Norges Skiforbund under den tradisjonelle høydesamlingen i Val Senales.

Tromsø randoneeklubb

Tromsø Randoneeklubb er nå en realitet, torsdag 6. november var det oppstartsmøret som så langt har resultert i 30 medlemmer.

Norsk Tipping

- Våre nåværende toppidrettsutøvere er med på å betale karriereutviklingen for dem som skal bli best i framtiden, skriver administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

OL/PL-prosessene skal evalueres

På bakgrunn av at søknaden om OL/PL 2022 i Oslo nå er trukket på bakgrunn av manglende støtte fra de to regjeringspartiene, har Idrettsstyret besluttet at det skal gjennomføres en evaluering av idrettens arbeid med denne prosessen.

Hopplandslaget

For bare noen timer siden hadde vi besøk av en rekke pressefolk, sponsorer, støttespillere, Zahid Ali – og ikke minst Hopplandslaget. Se reportasje hos Riks Tv etter dagens Kick Off!.

Midler til funksjonshemmede

Norges Skiforbund får inntil kr 104 000 til innkjøp av fire langrennskjelker, to komplette sit-ski, to krykkeski til stående utøvere og to intercom ledsagerutstyr alpint synshemmede

Følg konferansen direkte

I dag og i morgen arrangerer Norges idrettsforbund nasjonalkonferanse og toppidrettsseminar om idrett for funksjonshemmede. Konferansen kan du følge fra kl 13.00.

IOC i endring

IOC er enige om 40 anbefalinger som vil forme IOC-fremtiden under et møte sist uke.

Tester ut tre omganger

Alpinkomiteen i Det internasjonale skiforbundet kommer til å teste ut et nytt format i både slalåm- og storslalåm i europacupen i vinter.

Tiltak for å sikre gjennomføring

Etter avlysningen av Birkebeinerrennet sist vinter settes det i gang en rekke tiltak for å sikre gjennomføringen av fremtidige Birkenarrangement.

Vil ha én milliard til idrettsanlegg

Idrettsstyret har i dag vedtatt at det skal jobbes for at det skal bevilges én milliard over statsbudsjettet til idrettsanlegg landet rundt hvert år i perioden 2015 til 2022.

Imponert over Evje

- Det allsidige idrettstilbudet i Evje imponerer meg. Her har de mer å by på enn det jeg visste fra før.

Slipper operasjon

Magnus Moan (31) slipper operasjon etter tretthetsbruddet i hælbenet. Dette viste undersøkelsene i Trondheim tirsdag.

På plass i Val Senales

Tirsdag spenner langrennslandslagene på seg skiene på breen for den tradisjonelle høydesamlinga.

Opprop fra de vinterolympiske særforbundene

Det siste året har flere politikere tatt til ordet for et anleggsløft i Norge. Spesielt i OL-debatten var det bred enighet om at landet trenger flere idrettsanlegg. Etter OL-avgjørelsen har derfor de vinterolympiske særforbundene nå gått sammen om et opprop, som i dag ble overlevert kulturminister Thorhild Widvey.

Tydelige signaler

– Vi må se nærmere på etterslepet. Det er i dag på 2,4 mrd kroner og det er selvsagt for mye, sa kulturminister Thorhild Widvey fra talerstolen under Anleggskonferansen i Trondheim søndag.

Sju langrennspriser

Norges Skiforbund Langrenn delte ut både «Årets Langrennsklubb-pris» og seks ildsjelpriser pris i forbindelse med helgas høstmøte på Gardermoen

Støtter TV-aksjonen

Skikretsene og Norges Skiforbund støtter årets TV-aksjon «Vann forandrer alt» med 34 000 kroner.

Prisdryss til lokale skiklubber

Lokale skiklubber og idrettslag er selve grasrota av ski-Norge Derfor hylles klubbene med landslagsløpere av Aker ASA. For femte året på rad gir Norges Skiforbunds hovedsponsor 1,2 millioner kroner til lokale aktiviteter.

Norsk idretts tapte mulighet

To spørsmål er blitt stilt etter at Oslo kommune trakk søknaden om olympiske og paralympiske leker for 2022: Hvorfor gikk det som det gikk; og etter at tre ulike OL-søknader på rad nå er trukket, vil Norge noen gang kunne bli en olympisk vertsnasjon?

Årets ildsjel

Hvem er ildsjelen i ditt idrettslag? Frem til søndag 9. november kan du nominere din lokale ildsjel til den høythengende utmerkelsen Årets ildsjel, som deles ut på Idrettsgallaen 10. januar på Hamar.

Skal lyse opp langrennsstjernene

Høsten er den viktigste treningsperioden for alle langrennsløpere. For at kvaliteten på økter skal bli optimal er vi avhengig av perfekt lys.

Høstmøte Zürich

De tradisjonelle høstmøtene i FIS hadde fokus på langtidsplanlegging under sist ukes møter i Zürich.

Flott åpning av Hasselbakken

Rundt 300 personer møtte opp til åpningen av Hasselbakken helårsanlegg. Det var stor stemning blant de fremmøtte og ungene koste seg i de nye fine bakkene! :)

Beste nasjon

Norge ble beste nasjon på herresiden i årets sommer GP

Søkerkomité oppnevnt

Norges Skiforbund og Trondheim kommune har formelt besluttet å fremme en søknad om VM i nordiske grener i Granåsen i 2021.

Bråten invitert til Sveits

Øystein Bråten (19) fra Torpo IL, er for første gang invitert til den prestisjefylte Big Air konkurransen "Freestyle.ch" i Zurich i helga.

Freeski høstmøte 2014

Årets høstmøte for Norges Skiforbund gikk av stabelen på Quality Hotell 33 i Østre Aker vei på lørdag. Freestyle, som pr dags dato består av Skicross, Kulekjøring og Freeski, var selvfølgelig godt representert med trenere, dommere, representanter fra NSF og FK og andre ildsjeler fra hele landet.

Fellesskapet i langrenn

Fellesskapet i norsk langrenn Marit Bjørgen og Brede Hangelands kronikk «Det vesentligste ved idretten» som sto på trykk i Aftenposten tirsdag engasjerte mange.

Her er VM-genserne

58 år med OL- og VM-gensere for skilandslaget. Derfor relanseres nå den historiske VM-genseren fra 1958 som årets offisielle VM-genser!

Kombinertsamling på Nordseter

Norges Skiforbund kombinert og foreldregruppa inviterer til miljøsamling for gutter og jenter i aldersbestemte klasser på Nordseter 7.-9. november.

Mer langrennsmidler å søke på

HUSK NY søknadsfrist: Spillemidler til prepareringsutstyr for langrenn 2014! Her finner dere søknadsskjema, og fristen er 1. oktober.

Kokkelerte med kulturministeren

Denne helgen ble Sunn Jenteidrett Camp arrangert for åttende gang. Under lørdagens matlaging fikk de unge jentene besøk av kulturminister Thorhild Widvey.

Heming alpin søker alpintrenere

Heming Alpin søker etter trenere til aldersgrupper U12 til U16. Heming Alpin har ca 150 aktive løpere i denne alderen. Vi søker dyktige trenere til å følge opp våre unge håpefulle alpinister både til barmarkstrening og skitrening.

Kvinneseminar i Italia

- Det var veldig nyttig med erfaringsutveksling vi kvinnetrenere imellom, sier Sandra Alise Lyngstad.

Trenerteamet komplett

Trenerteamet i alpint komplett Det er flere endringer i trenerteamet i alpint foran 2014-2015-sesongen.

Nytt langrennstilbud i LYN Ski

LYN Ski har startet opp med åpne treninger for bevegelseshemmede. Kick Off for treningene var onsdag 17. sept kl 18.00. Her er treningsplanen fremover.

Sterkt av Mowinckel

Ragnhild Mowinckel (21) fra Sp.Kl. rival slo til med to strake seiere i storslalåm i Australia/New Zealand Cup denne uka.

Tande, Sjøen og Bardal

Sjøen banket Bardal på hjemmebane

Årets to plastmesterskap er over. Kollenhopp dominerte på hjemmebane med Velta, Sjøen og Hauer på pallen. I Granåsen i kveld ble det derimot Sjøen som tok seiern foran Bardal og Tande.

Hvem er Norges beste trenerforbilde?

For fjerde år på rad jakter idretts-Norge på årets beste trenerforbilde. Ambassadør Tiril Sjåstad Christiansen mener en god trener er med på oppturene og nedturene.

Skinstad på hjul med Gahr Støre

Jonas Gahr Støre (Ap) og Knut Arild Hareide (Krf) takket ja til å #trenilag med toppidrettsutøverne Nils Erik Ulset og Mariann Vestbøstad Marthinsen.

Pellegrino kommer

Vi har gleden av å presentere Pellegrino Riccardi til Arrangør- og anleggsseminaret 19.-21. september i Oslo.

Må marka vernes mot vern?

Man kan ikke innføre et verneregime som utelukker den tradisjonelle aktiviteten i Marka. Denne aktiviteten har vært bærekraftig i generasjoner?

Storsamling på Skeikampen

Det er veldig bra for løperne å måle seg med de nest beste i landet for å se hvor nivået ligger, forteller Aabol trener for det nystartede Team Veidekke Oslofjord etter storsamlinga på Skeikampen sist uke.

OL i Telemark

Nå har Telemark en unik sjanse til å bli verdens eneste region med permanent plass på OL-kartet. OL i Sotsji i vinter ble Magnus Krog fra Høydalsmo i Tokke historisk da han skaffet Telemark det første gullet i vinter-OL noensinne.

Hakuba

Norges Skiforbund sender to utøvere til sommer Grand Prix-rennene i japanske Hakuba.

Fem norske utøvere

På Team Skandinavia har fem norske kjørere fått plass. Det er to kvinner og tre menn på det nye teamet.

Ny landslagstrener

Norges Skiforbund har ansatt Luke Allen (26) fra USA som ny landslagstrener i freeski i Norges Skiforbund.

På internasjonal storsamling

90 talenter deltar denne uken på den største internasjonale talentsamlingen som er arrangert for unge langrennsløpere noensinne.

Ironman Høst

Da er det klart for første helg med Ironman og samling på Voss

Vi i Norge vil skape våre egne vinterleker

Med bakgrunn i uttalelser fra tidligere formann i Norges idrettsforbund Hans B. Skaset, skriver VG at regjeringen, NIF og Oslo 2022 ved å erklære overfor IOC at man skal respektere OL-charteret, sier fra seg enhver mulighet for å påvirke og ha innflytelse over De olympiske og paralympiske vinterleker på hjemmebane i 2022. Dette stemmer ikke.

Sveits og Frankrike

Norges Skiforbund stiller med seks hoppere i sommer Grand Prix-rennene i sveitsiske Einsiedeln og franske Courchevel.

OL i Oslo 2022 - over og ut?

- Dag Landmark er unøyaktig og kommer til dels med feilaktige påstander i sin OL-argumentasjon, skriver skipresident Erik Røste i et innlegg i Oppland Arbeiderblad.

Wisla

Norges Skiforbund stiller med seks hoppere i det første rennet i årets Sommer Grand Prix i polske Wisla.

"Ung Leder" søker teamledere!

Norges Friidrettsforbund har et interessant utdanningsprosjekt som heter "Ung Leder". Vil du bli leder for en gruppe på 10 unge kursdeltagere?

Flere tusen prøver analysert

Rapport fra antidopingorganisasjonene for 2013 med fokus på FIS-disiplinene. WADA har analysert i underkant av 6500 prøver.

Oslo2022 tar i bruk OL-ringene

Oslo ble nylig utvalgt som olympisk kandidatby av IOC, sammen med kinesiske Beijing og Almaty i Kazakhstan. Det betyr blant annet at Oslo2022 nå kan knytte OL-ringene til logoen sin.

Sommerskiskole 2014

Det er nå et par uker siden Sommerskiskolen 2014 gikk inn i historien, her er et lite tilbakeblikk…

Freeskilandslaget

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere på freeskilandslaget sesongen 2014-2015.

FIS-liste

Det er tid for innmelding og utmelding på FIS-punkt-lista.

Åpen barmarksamling Lillehammer

NSF Telemark arrangerer åpen barmarksamling på Lillehammer 15.-17.august. Det blir en fartsfylt helg med mange utfordringer og mye moro! Meld deg på nå!

Rulleskitrening i trafikken

Med økt sommertrafikk og med mange som kjører på fremmede steder blir utfordringene enda større med rulleskiløpere i trafikken.

OL 2022 - selvfølgelig

World Cup Nordiske Grener Lillehammer ønsker med dette å understøtte skipresident Erik Røstes nylige utspill og gi et klart og tydelig ja til OL 2022.

Garanti for samfunnsløft

Stadig færre av oss husker OL i 52 og 94. Da helter og minner for livet ble skapt og Jordan Amfi (med verdensrekord i etterbruk), Sogn studentby, Kvitfjell og Høgskolen på Lillehammer sto igjen som viktig arv.

Åpen juniorsamling

Det er klar for påmelding til Åpen juniorsamling. Åpen juniorsamling arrangeres fra 11. august til 15. august på Sjusjøen.

Jahr og Velta vant sammenlagt

Line Jahr og Rune Velta vant Konica Minoltas sommerhoppuke sammenlagt etter konkurransene i Gjerpenkollen, Midtstubakken og Lillehammer. Les alt om rennene her.

Dugnad - enkle kjøreregler

Norges idrettsforbund får av og til spørsmål om hva et idrettslag kan pålegge sine medlemmer og ikke-medlemmer (les: foreldre) av dugnader. Og er det akseptabelt å gi bøter for ikke å stille/ville stille/kunne stille på dugnad?

Disse ble valgt

På Skitinget søndag ble det valgt nytt skistyre, grenkomitéledere og nestledere for perioden 2014-2016, samt andre komiteer. I etterkant av Skitinget ble også andre komiteer oppnevnt.

Rudskogen GP live

Rulleski Grand Prix på Rudskogen søndag 15. juni vil bli streamet på nett fra kl. 09.30-17.30.

Samling med tester og Oslo Skishow

Mens landslaget var på Sognefjellet, var basen til Impuls senior på Toppidrettssenteret. Etterhvert kom landslaget også til Oslo. Tester og deltagelse på Oslo Skishow var sentralt på samlingen

FIS-kongressen Barcelona

Det internasjonale skiforbundet har avholdt sin FIS-kongress i Barcelona 2.-7. juni. Se flere nyheter her.

Wessel og Slåtten vant

Hedvig Wessel fra IL Heming og Vinjar Slåtten fra Vossfreestyleklubb ble norgesmestere i kulekjøring på Folgefonna i Pinsen.

Trener 1 kurs i Jondal

Norges skiforbund i samarbeid med Hordaland skikrets inviterer til trener 1 kurs i freestyle, hopp/kombinert og telemark. Kursa vil føregå i perioden 28 juni til 2 juli.

1000 dager til Lahtis-VM

Det er cirka 9 måneder til VM i Falun, men også arrangørene i Finland er godt i gang med forberedelsene til VM 2017.

Brukte klær gir penger til klubb

Få nærmiljøet til å rydde i overfylte skap. Klær, sko og tekstiler legges i en container. Den sendes til land hvor det trengs klær. Det gir penger til ditt idrettslag!

Røste innstilt på gjenvalg

Erik Røste (54) fra Gjøvik er innstilt på gjenvalg som skipresident i Norges Skiforbund i forbindelse med skitinget i Loen 14.-15. juni.

Alicante

Kombinertlandslaget starter VM-sesongen med treningssamling i Alicante denne uka.

Feil - Distansekort på nett

Vi har dessverre tekniske utfordringer med Distansekort på nett. Vi har i tillegg oppdaget at alle barna som har gått til dobbelt gull ikke har fått tilsendt sin premie. Vi beklager så mye og håper dere er tålmodige til dette er på plass igjen.

Adecco sponser Ungdoms-OL

Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 har landet den første nasjonale sponsorkontrakten. Bemanningsselskapet Adecco går inn som offisiell sponsor og leverandør til lekene.

Vel gjennomført camp

I helga arrangerte Sunn Jenteidrett camp i Meråker for blant annet mange langrennsløpere.

Rulleskirenn på ny motorvei

Lørdag 24. mai arrangeres et unikt rulleskirenn på en splitter ny firefelts motorvei på Mysen i Indre Østfold, drøyt 60 kilometer fra Oslo.

Nye nettsider norgescup rulleski

Langrenn er blitt en helårsidrett, og interessen for rulleski er blitt stor. Vi ønsker å møte publikums behov også i sommerhalvåret.

Ny teknologi for sikrere alpint

I sin doktorgrad har Matthias Gilgien utviklet en GPS-basert teknologi som kan kartlegge verdens beste skiløperes biomekanikk mens de kjører renn.

Overskudd for skiforbundet

Forbundsstyret i Norges Skiforbund (NSF) godkjente nylig regnskapet for 2013 som viser et overskudd på 1 million kroner.

NM til Harstad

NM langrenn del 2 kommer til å bli arrangert utenfor Harstad kommende sesong.

Idretten - for folk flest

Idretten i Norge er i større grad enn i noe annet land, for folk flest. Ungdommen er på vårt parti. I jubileumsåret 2014 ber idretten og ungdommen om at Stortinget får bestemme, når alle fakta ligger på bordet. Verken mer eller mindre.

Team Veidekke Nord-Norge

Team Veidekke Nord-Norge 2014-1Team Veidekke Nord-Norge har tatt ut åtte utøvere for sesongen 2014-15.

Trener og organisator søkes til Team Jobzone

Team Jobzone søker en trener med gode leder- og organisatoriske egenskaper til et spennende lag for sesongen 2014-2015. Team Jobzone er Norges første sprintlag på ski, etablert i juni 2012.

Søke NM eller Norgescup?

Vil din klubb eller krets arrangere Norgescuprenn eller NM til vinteren? Søk om renn i bakketelemark, fjelltelemark og randonee nå.

Topptrenerutdanningene 2014-16

Informasjon om Topptrenerutdanningen 1 og 2 fra Olympiatoppen og Norges idrettshøyskole. Her finner du brosjyre og linker til mer informasjon og hvor man søker.

Kombinertlandslaget 2014-2015

Kombinertkomiteen i Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere på landslaget sesongen 2014-2015. Det nye støtteapparatet kommende sesong er også klart, og de fleste er med videre.

Klart for Trenerseminaret

Norges Skiforbund, i samarbeid med Statoil, ønsker hjertelig velkommen til det populære Trenerseminaret 24.-25. mai på Norges idrettshøgskole i Oslo.

Jespersen og Johaug vant

Det var Chris Jespersen og Therese Johaug som vant Skarverennet. Totalt samlet rennet over 12 000 deltakere.

Livestreaming Donald Duck

Norges største alpinavslutning, Donald Duck Wintergames, streames direkte lørdag og søndag klokken 09.00-15.00.

Hafjell Kvitfjell søker superhelter

Finnes det tre menn eller kvinner der ute, som vil bruke sine superkrefter til å kjempe for vår dyrebare merkevare? Tre modige som fryktløst vil gå i front når den viktigste kampen skal utkjempes.

Olympic Agenda

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har levert sitt første innspill til reformprosessen Olympic Agenda 2020, som er igangsatt av den Internasjonale Olympiske Komité (IOC).

Vil gå foran for å sikre utøverne

På den internasjonale skadekongressen i Monaco uttrykte den anerkjente norske idrettslegen Lars Engebretsen, bekymring overfor det store antall skader i slopestyle-øvelsene i Sotsji.

Påskequiz

Lær litt om OL og vinn flotte premier! Påskequiz om OL og Paralympics 2022

Zürich

Det er foreslått mange hopp- og kombinertrenn i verdenscupen i Norge til vinteren.

Ung:leder 2014/15

Er du en engasjert ungdom mellom 15-25 år som har lyst å gjøre en forskjell for din klubb? Har du lyst til å utvikle deg selv som leder i et motiverende og sosialt miljø.

test

Statoil Norges Cup er for utøvere i alderen 17 år og oppover. Det er en cup for junior (17-20 år) og en seniorcup. I seniorcupen er også innlagt en U-23 klasse. Statoil er hovedsponsor for Norgescupen.

Åpent møte

Lørdag 12.april holdes det åpent møte om videreutviklingen av randonee. Møt opp på Rica Ishavshotell i Tromsø, klokka 19.30.

Birk Ruud og Trym Sunde Andreassen ble best blant de yngste!

Sola klarte å trenge gjennom skyene på Oppdal da hovedlandsrennet ble arrangert for klassen yngre junior i går. Birk Ruud vant Slopestylen, mens Trym Sunde Andreassen dro hjem seieren i Big Air for guttene. I jenteklassen gikk Elvira Marie Ros til topps i Slopesyle og Dorthe Hårstad Renander var best i Big Air.

Gull i junior-VM

Magnus Bjørnnes fra Kongsberg IF, (20) kjørte inn til gull i skicross i junior-VM i Italia søndag.

Aleksander Aurdal ble kongen av Oppdal

Aleksander Aurdal snøt hjemmefavorittene Vebjørn Svorkmo og Espen Bergh for seieren under NM i Slopestyle på Oppdal i dag. Han kunne dermed heve kongepokalen fortjent over hodet.

Johan Berg tok NM tittelen i Big Air

Johan Berg kan smykke seg med tittelen norgesmester i Big Air i senior klassen etter en lang og begivenhetsfull dag på Oppdal. Heming kompisene til Johan, Aleksander Aurdal og Lars Bjørum, utgjorde pallen.

Monsterbakken 2014

Hvordan kommer man seg raskest til toppen av Vassfjellet? Joggesko, ski eller sykkel? Bli med på Monsterbakken 2014, og finn det ut.

Utdanning for yngre ledere

Norges idrettsforbund og Norges idrettshøgskole samarbeider om et lederstudie for de mellom 19 og 29 år som har lederverv/arbeid i idretten. Studiet gir 20 studiepoeng.

Vellykket NM i Molde

Et gnistrende vær skapte fenomenale rammer for NM, som ble det en verdig avslutning på årets kombinertsesong

Vi søker flere "attacking vikings"

Norges Skiforbund Alpin søker to fysisk trener som vil være med å forsterke landslagets barmarksprogram. Stillingen vil være knyttet til World Cup lagene for henholdsvis damer og herrer og rapporterer til respektive hovedtrenere.

Kongepokal til Fidjeland

Isabella Fidjeland (17) overrasket alle med NM-gull i storslalåm lørdag. For prestasjonen fikk hun kongepokalen. Leder av alpinkomiteen roste også arrangørene etter årets NM-uke.

Lindstad leverte i Wyller

Jon Anders Lindstad ble norgesmester etter å ha slått Klaus Finne og Johan Berg i norgersmesterskapet i halfpipe i Wyller på lørdag.

NM og kongepokal

Om en uke er det duket for årets NM. For første gang i randonee-historien har herrene mulighet til å kjempe om kongepokal.

NM Hemsedal

Leif Kristian Haugen med to NM-gull. Overraskende vinner i kvinnenes storslalåmrenn.

NM Molde

Seier til Maren Lundby, Andreas Stjernen, Jørgen Graabak, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Strålende avslutning

Årets verdenscupsesong ble i dag avsluttet med sprint, og det norske laget avsluttet med stil.

NM Wyller

I morgen er det duket for NM i Halfpipe i Wyller og nedenfor finner du tidsskjemaet for dagen.

Pallplass til Ilebrekke

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL, og Sandefjord, kjørte inn til en sterk tredjeplass i dagens WC klassisk på Gaustablikk. Med dette sikret hun andreplassen i den totale klassiskcupen.

Foto: Arrangørbilde

Bendit Langrennsfestivalen

Flott sesongavslutning på Sjusjøen - Meld deg på nå! Sjusjøen Langrennsarena og Bendit ønsker velkommen til en fin sesongavslutning for 13-16 år den siste helgen i mars.

Sesongen er ikke over

Langrennsløpere og skiskyttere er i ferd med å avslutte sesongen, men randoneeløpere har ingen grunn til å ta ferie enda.

Hovdenak raskest i Randoenern

Ola Hovdenak tok seieren i Randoenern, som også var Norgescup i år. I kvinneklassen var Malene Blikken Haukøy overlegent best.

Tre pallplasser i WC

Mathilde Ilebrekke, Ida Gresaker og Trym Nygaard Løken sørget for tre pallplasser i dagens verdenscup parallell på Geilo.

Første pallplass

Christian Nummedal (18) fikk sitt internasjonale gjennombrudd i helgens World Cup avslutning i Silvaplana, Sveits.

Storeslem i junior-VM

Sara Fiskaa Haugen og Trym Nygaard Løken sikret to gull i junior-VM i telemark i Geilo lørdag ettermiddag. Ida Gresaker og Ådne Kristenstuen fikset henholdsvis sølv og bronse.

Planica

Bardal nummer to fredag og søndag. Gledelig avslutning på sesongen for nordmennene.

NM Oppdal

NM Freeski er flyttet fra Vassfjellet i Trondheim til Vangslia i Oppdal

Femteplass

Jon Anders Lindstad fra Freidig imponerte med karrierebeste og femteplass i halfpipe i SFR Tour i Tignes sent onsdag kveld.

Ny sportssjef

Norges Skiforbund har ansatt Morten Ring Christensen (23) i en nyopprettet stilling som sportssjef for skicross.

WC Funäsdalen

Det ble kjørt WC renn i sprint og parallell i svenske Funäsdalen 18. og 19.mars med en sterk norsk seier til Sondre Kristenstuen.

La Plagne

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere i helgas verdenscuprenn i skicross- og kulekjøring i franske La Plagne.

Silvaplana

Norges Skiforbund har tatt ut fem utøvere til verdenscupavslutninga i slopestyle i sveitsiske Silvaplana.

OL-søknaden sendt

Den første OL-søknaden til IOC ble mandag offentliggjort i sin helhet på Oslo2022s nettsider, og er tilgjengelig for nedlasting.

Imponerende NM i Mo i Rana

Det var vel ikke mange som trodde det skulle bli noe av NM i Mo i Rana, men et imponerende arbeid av arrangøren, sørget for at det ble en veldig bra hopphelg!

Langrennscross hovedlandsrennet

Rekordmange deltakere da langrennscross ble arrangert under hovedlandsrennet for syvende år på rad. Se film i bunn av artikkelen.

Nummedal dominerte i Wyller

Christian Nummedal danket ut både Johan Berg og Aleksander Aurdal under kveldens Norges Cup i Big Air i Wyller hvor nivået stadig blir tatt til nye høyder.

Drømmeavslutning for RC-løperne

Det ble den mest innholdsrike RC-avslutningen noen sinne. Kombinertrenn, World Cup i Kollen, bankett og møte med OL-heltene var noen av ingrediensene.

NM hopp kvinner

NM for kvinner arrangeres i Trysil onsdag 12. mars. Maren Lundby vant foran Line Jahr og Maria Beisvåg.

Hoppet i Wyller leverer

Tirsdag kveld ble hoppet som skal brukes i Big Air konkurransen i Wyller på torsdag så å si ferdigstilt. Mange av landslagskjørerne var på plass for å teste ut hoppet som til slutt kommer til å ha en 18 meter flate til kulen.

Uttak WC og junior VM

Norges Skiforbund - telemark har tatt ut utøvere som skal til WC i Sverige, og Norge, samt junior VM.

Dette har vi lært av Aukland saken

Anders Aukland er grunnløst blitt hengt ut som mulig dopingbruker i et journalistisk røverprosjekt. Vi har stor forståelses for den belastning dette har vært for Anders og hans familie. Vi må nå diskutere lærdommene i etterkant av svenske «Uppdrag Granskning».

Nye sjanser i alpint

Thomas Jacobsen deltar som eneste norske alpinist i Superkombinasjonen i Sochi, i morgen, tirsdag 11. mars

Lenzerheide

Det er de 25 beste på startinglista i de ulike disipliner som er kvalifisert for verdenscupavslutninga i Lenzerheide.

Falun

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere til prøve-VM i Falun.

Falun

Sterk annenplass i sesongavslutninga for Jørgen Graabak.

Åre

Norges Skiforbund har tatt ut fem skicrosskjørere til helgas renn i Åre.

Junior-VM

Etter helgens Norgescup på Skeikampen er laget til junior-VM i freeski klart

NC Todalen flyttes til Oppdal

På grunn av lite snø er norgecupen i Todalen avlyst og i stede blir det inkludert norgescup i Randoenern på Oppdal 22. mars.

Uttak World Cup Falun

Dette året blir finalen i Falun spesiell av to hensyn. Aldri har vi hente så mange kuler etter en sesong som bevis på at vi er verdens beste langrennsnasjon. Samtidig er dette den siste testen i løypene forhold til VM 2015.

Arosa

Seier og tredjeplass i Sveits.

Gull og sølv

Henrik Krisoffersen tok sitt andre gull på to dager, mens Nora Grieg Christensen kjørte inn til sølv i utfor.

Junior-VM

Totalt tre gull og åtte medaljer i junior-VM! Se oppsummering fra mesterskapet her.

Film fra Langrennscrossen

Langrennscrossen på Hovedlandsrennet på Gåsbu var en stor glede for alle deltakere. Her kan du se filmen.

Slovenia og Sverige

11 alpinister til helgas verdenscuprenn i svenske Åre og i slovenske Kranjska Gora.

Holmenkollen

Norges Skiforbund har tatt ut fire kvinnelige hoppere i lørdagens storbakkerenn.

Oppsummering Romania

WC Rasnov i Romania ble nok en god helg for våre hoppjenter, flere barrierer ble brutt og nye steg ble tatt, spesielt for Maren Lundby med sin 2. plass lørdag.

Junior VM 2014

Norges Skiforbund Freeski har siden 2012 sendt norske utøvere til Junior VM i Slopestyle, i Valmalenco, Italia. Prestasjoner fra Junior VM har for mange av disse utøverne vært et viktig steg på veien til landslag og deltakelse i FIS World Cup.

Gull i junior-VM

Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til gull i utfor i junior-VM søndag.

COC Falun

Hilde med stigende form og jentene med gode prestasjoner i Sverige.

Syv til Lahti

Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen til topps i lørdagens teamsprint i Lahti.

Livestreaming Holmenkollen

Vi livestreamer pressetreffet foran World Cup Holmenkollen mandag 3. mars klokken 12.00. Se sendinga på skiforbundet.no

Kvitfjell

Klart for fartsfest i Gudbrandsdalen i helga.

Skicrossrenn Bærum

Marius Heje Mæhle fra europacuplaget med seier og annenplass, mens Marte Høie Gjefsen vant lørdagens renn.

Crans Montana

Ragnhild og Lotte i helgas utfor og superkombinasjon i Sveits.

Falun/Lahti/Kuopio

Sjetteplass til Anders Fannemel og Anders Bardal i Falun, mens det ble tredjeplass i lagkonkurransen lørdag.

Sølv og bronse!

Det ble en bra start på Junior-VM i Jasna for guttene med sølv til Adrian Smiseth Sejersted og bronse til Marcus Monsen i superkombinasjonen.

FIS Super-G inn i DNB-Cup

På grunn av avlysninger i DNB-Cup denne sesongen, settes Super-G rennene 5. mars, Kvitfjell opp som ekstra renn i cupen

NM Freeski flyttes

NM Freeski flyttes fra Vassfjellet til foreløpig ukjent location grunnet snømangel

19 World Cup-renn

I løpet av den neste måneden er det klart for 19 World Cup-renn i alle skiforbundets grener.

Uttak til World Cup Lahti

Vi tar sats og reiser til Lahti med et stort mannskap. Pr i dag leder Martin og Therese World Cup sammenlagt, vi jakter begge disse troféene.

Strålende vinterleker

Siste: Det ble dobbeltseier til Oppland i Laghopp. Hele resultatliste finner du i artikkelen. Det ble et strålende gjennomført renn i Alvdal under Solan Gundersens Vinterleker. Under finner du topp 10 i alle klasser.

Vedrørende Hovedlandsrennet

På grunn av snømangel i Stryn har juryen for langrenn i Hovedlandsrennet besluttet at rennene ikke kan gjennomføres som planlagt på Ullsheim.

Det er ikke naturen som gjør at hun lykkes - det er innsatsen

Selv om vi har mye snø, betyr ikke det at vi automatisk er best på ski. Man setter seg mål, og jobber tusenvis av timer for å nå dem. Litt sånn er det med vår virksomhet også. Derfor er Statoil hovedsponsor for talentutviklingen i Norges Skiforbund.

Fem pallplasseringer i USA

Tre annenplasser og en tredjeplass til Mathilde Olsen Ilebrekke, mens Trym Nygaard Løken også fikk med seg en pallplassering fra runden i Steamboat Springs, USA.

Skitinget 2014

Norges Skiforbund innkaller med dette til Skiting på Hotel Alexandra i Loen 14-15. juni 2014

Oslorunden flyttes

Milde temeraturer og dårlig vær gjør det umulig å arrangere på opprinnelige datoer

Svorkmo Best I Drammen

Aron satte standarden for hvordan en slopestyle course skal se ut da de i helgen arrangerte Norges Cup i Freeski I Drammen skisenter. Vebjørn Svorkmo, Nina Rusten, Jens Johnsen, Johanne Killi, Trym Sunde Andreassen og Elvira Marie Ros dro hjem seieren i sine klasser.

5.plass i verdenscupen

Hildegunn Gjertrud Hovdenak var eneste norske deltager under helgas verdenscup i Italia. Der slo hun til med 5.plass på sprinten.

Oslo2022 har fått egen OL-logo

Som offisiell søkerby til De olympiske og paralympiske vinterleker i 2022 har Oslo2022 i dag lansert sin egen logo og visuelle profil.

RC-rekord i Lierberget

Hele 63 løpere deltok i forrige helgs Kombicross under RC-cupen i Lierberget. I saken finner du et videosammendrag.

Terminlistens Hovedpunkter 2014-2015

Vi publiserer nå første utkast til Terminlistens Hovedpunkter 2014-2015. Det er fortsatt mye som må avklares, både datoer og rennprogram. En del interessante forslag er kommet opp.

Bronse til Norge

Det ble bronse til jentene på den avsluttende stafetten i Val di Fiemme mandag.

Huckfest i Kirkerud

Knall og fall, snø og vind og doubles er stikkordene da Felix Usterud, Eirik Sæterøy og Bernhard Bratsberg vant sine respektive klasser i Norges Cupen i Freeski i Kirekud på lørdag.

Nye lokaler

Nye lokaler Norges Skiforbund flyttet inn i nye lokaler på Ullevål stadion i dag.

Uttak WC USA

Norges Skiforbund - telemark har tatt ut laget som skal til World Cup i USA.

Norsk bronse

Bronse i lagkonkurransen til Norge i Val di Fiemme. Dermed ble det kombinertmedlaje fra årets junior-VM.

Gull, sølv og bronse

Det ble gull, sølv og bronse i U23-VM i langrenn lørdag. Norsk dobbeltseier i kvinneklassen.

Tande beste norske

Daniel André Tande ble beste norske på 14. plass i Val di Fiemme. Polske Jakub Wolny vant rennet.

Sjetteplass

Sindre Pettersen gikk inn til sjetteplass i junior-VM i kombinert i Val di Fiemme torsdag.

U23-verdensmester

Martine Ek Hagen gikk inn til gull på kvinnenes 10 kilometer klassisk under U23-VM i Val di Fiemme torsdag.

Røste i Drøbak

Erik Røste er imponert over arrangementene og den frivillige innsatsen for skisporten som legges ned i Drøbak.

Sølv til Weng

Lotta Udnes Weng gikk inn til sølv på åpningsdistansen i junior-VM onsdag.

Vellykket samling på Gaustablikk

24.-26.januar arrangerte NSF Randonee sin andre breddesamling for sesongen. Denne gangen hos vår nye samarbeidspartner, Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter.

Willingen

Ole Marius Ingvaldsen beste norske på 18 og 19. plass i helgas renn.

NC Sprova

Tord Hammer og Karoline Andrea Røstad vant eliteklassene.

Mye aktivitet rundt om i landet

Det er mye ulike tiltak for ulike målgrupper rundt om i landet, både aktivitetsdager, samlinger og konkurranser! Har du meldt deg på???

Planica

Maren Lundby ble best av de norske med en sjetteplass i Planica. Igjen var det solid laginnsats av det norske kvinnelaget.

Oberstdorf

Jan Schmid imponerte stort med annenplass i søndagens renn. Han ble hårfint slått av Erik Frenzel.

Sapporo

Robert Johansson ble beste norske på 19.- og 20. plass.

Samarbeidsavtale

Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter har inngått en treårig sponsoravtale med Norges Skiforbund og landslaget i randonee.

FN-Sambandet, FN-Ski

FN-ski er utviklet av FN-sambandet i samarbeid med Norges skiforbund. Der et undervisningsopplegg som kombinerer fysisk aktivitet, skitrening, samfunnsfag og naturfag for 5-7trinn.

X-Games

Andreas Håtveit kjørte inn til bronse i X Games sent søndag kveld. Dette var Håtveits åttende medalje i den prestisjefylte konkurransen.

Glade barn under NM på ski

Under NM på ski på Lillehammer lavet snøen ned hele uken, dette var til stor begeistring for de 1000 skolebarna som var på besøk torsdag og fredag. Mens lørdag og søndag var det mange barnefamilier som hadde tatt seg turen for å se på de håpefulle utøverne i aksjon.

Uttak Nordisk Juniorlandskamp

Det er tatt ut åtte utøvere til Nordisk Junirlandskamp. Det vil bli tatt ut en gutt til etter lørdagens renn i Lierberget.

Kombicross i Lierberget

NSF Hopp og Kombinert utfordrer alle til å delta i helgens Kombicross under RC Lierberget. Meld deg på!

Val di Fiemme

Norges Skiforbund har tatt ut syv hoppere, fem gutter og to jenter, til junior-VM i Val di Fiemme

Kitzbühel

Fantastisk norsk helg i Østerrike. Annenplass i utfor og tredjeplass i super-G til Aksel Lund Svindal, mens Henrik Kristoffersen leverte karrierebeste med annenplass i slalåm.

OL-uttak Sotsji

Olympiatoppen tok mandag ut syv hoppere til OL. Daniel André Tande ble uttatt tirsdag.

Snøsuksess!

Over hele Norge var alpinbakkene fulle av barn og unge. Igjen ble «Verdens snødag» og «Åpen bakke» en suksess i Norge.

WC Zao/OL-uttak

Betraktinger fra helgas verdenscuprenn og OL-uttak for kvinner fra landslagstrener Christian Meyer.

Kreischberg

Thomas Borge Lie kjørte inn til en sterk fjerdeplass i lørdagens verdenscuprenn i skicross i Østerrike.

Klare for junior-VM

Norges Skiforbund tok mandag ut seks kombinertutøvere til junior-VM i Val di Fiemme.

Sotsji-klare

Olympiatoppen tok mandag ut fem kombinertutøvere til OL.

Sotsji

Olympiatoppen tok mandag ut seks utøvere innenfor freeski til OL.

OL-klare

10 alpinister har fått klarsignal til Sotsji. Mona Løseth og Aleksander Aamodt Kilde ble klare mandag.

Sotsji-uttak

Olympiatoppen tok mandag ut fire skicrosskjørere og én kulekjører til OL.

NC Vardåsen

Hagahogget Låmlag ønsker velkommen til Norges Cup Parallell og sprint, samt Mikkel Gunnerøds Minnerenn 1. – 2. februar 2014 i Vardåsen.

Seefeld

Annenplass til Håvard Klemetsen og tredjeplass til Magnus Moan i nyskapningen Nordic Combined Trippel.

Zao, Japan

- En god helg for jentene våres i Japan, som viser at vi har fin bredde og en positiv utvikling, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Seier til Bardal

Anders Bardal tok Norges og sin første verdenscupseier for denne sesongen i polske Zakopane søndag.

OL uttaket Sotsji

Olympiatoppen tok lørdag ut 20 utøvere som skal representere Norge under de olympiske vinterlekene i Sochi i februar.

Gstad

Aleksander Aurdal ble best av nordmennene på syvendeplass.

Val Thorens

Marte Høie Gjefsen og Christian Mithassel var best av de norske som nummer 14 og 15 i i skicrossrennene i franske Val Thorens.

Idrettsregistreringen 2014

Idrettsregistreringen 2014 er åpen. Fra 2. januar til 31. januar må alle idrettslagene rapportere nøkkelinformasjon til NIF på en nettbasert løsning.

DNB-Cup Bjorli

Endringer i toppsjiktet etter helgens renn i DNB-Cup på Bjorli

NC Trondheim

Juniorene Robin Pedersen og Hans Petter Bergquist vinnere av eliteklassen.

Opptur!

Søndagens skiflygingsrenn ble en fin opptur for hopplandslaget.

Aleksander Aurdal under første trening

Breckenridge

Finalerennet i slopestyle ble avlyst på grunn av snø og vind. Dermd ble Aleksander Aurdal nr. 15.

Reisebrev fra Russland

Vi satte snuta østover mot Russland på nyttårsaften, etter noen dager hjemme med julefeiring.

Fire til COC Courchevel

Norges Skiforbund – hopp har tatt ut fire utøvere til COC rennene i franske Courchevel 11-12. januar.

NTB//Scanpicx

Fremtidshåpene

Våre største OL-håp er hjemme og trener, men gutta i Kulm viser at det er mange som kjemper om en plass på OL-laget...

Klart for Verdens Snødag

I forbindelse med «verdens snødag» (World Snow day) og konseptet «Åpen Bakke» søndag 19. januar vil flere tusen nordmenn boltre seg med ski på beina.

Foreløpig uttak til Junior VM

Foreløpig uttak til Junior VM er basert på uttaksrennen på Lygna og Sjusjøen. Endelig uttak vil skje etter senior NM på Lillehammer.

Bakkesjef Flemming Rasmussen og rennleder Sigrid Rykhus er klare for Norgescup på Gålå

NC Gålå

Peer Gynt Alpintklubb og Gålå Skiarena ønsker velkommen til Norges Cup åpning 11.-12.januar.

Sapporo

Norges Skiforbund sender tre hoppere til verdenscuprennene i japanske Sapporo.

Uttak til Nordisk Juniorlandskamp

Årets Nordisk Juniorlandskamp (for 17 og 18 års klassen) skal finne sted i Rovaniemi (Finland) fra 31.1.-2.2.2014. Følgende løpere er tatt ut:

Kulm

Norges Skiforbund stiller med seks utøvere i helgas skifygingsrenn i østerrikske Kulm.

COC Høydalsmo

Norges Skiforbund har uttatt ni utøvere til helgas COC-renn på hjemmebane i Høydalsmo.

Frankrike

Norges Skiforbund har uttatt syv utøvere til helgas renn i franske Chaux Neuve.

Kjelbotn oppe med armen allerede før start der, da

Kjelbotn med karrierebeste

I fravær av elitelandslaget leverte våre nest beste solide resultater i russiske Chaikovskiy. Kjeltbotn beste norske på 7. plass.

Uttak World Cup Nove Mesto

Norges Skiforbund, Langrenn har tatt ut følgende løpere til World Cup i Nove Mesto na Morave, Tsjekkia 11.-12.januar 2014

Slalåm i Rinn, Østerrike

En god sesong start for Thomas Jacobsen og lovende takter av Mads Adreassen under IPCAS SL rennene i Rinn, Østerrike

Stang ut i Innsbruck

- Noen ganger er toppidrett brutalt. Bardal gjorde et av rennets beste hopp med svært dårlige forhold, og det føles tungt. Men vi har opplevd det motsatte og, oppsummerer sportssjef Clas Brede Bråthen.

Tar nye steg mot toppen

Etter ei skikkelig vinterkuldehelg i flotte omgivelser i WC Tchaikowsky viser for alvor at våre jenter har tatt steg mot verdenstoppen som lag.

NTB//Scpanpix

Alle gode ting er tre

I en kokende heksekjel. I løvens hule. I dag går rennet i Innbruck av stabelen. Det tredje rennet i hoppuka.

Calgary

Norges Skiforbund sender tre kulekjørere til Calgary.

Uttak til WC Langrenn

Laget til IPC World Cup langrenn i Vuokatti, Finland 8.-9. januar og tyske Obersdorf 17.-19 januar er nå klart!

Husk påmelding til NM senior!

Påmeldingsfristen til NM senior er mandag 6. januar (kl. 23.59). Det er ingen etteranmelding! Det er deltagerbegrensning på 15 km menn og skiathlon for menn.

NTB//Scanpix

Mitt nyttårsønske

I dag er det en spesiell dag. En dag som er like spesiell hvert år: Første nyttårsdag, det er klart for nyttårs hopprennet.

Chaikovsky

Norges Skiforbund sender fire utøvere til russiske Chaikovsky.

Chaikovsky

Norges Skiforbund sender fire utøvere til russiske Chaikovsky.

Gleder seg til Garmisch

Hopplandslaget gleder seg stort til rennet i Garmisch. Og minnene fra i fjor blir nok ikke glemt på mange, mange år.

Utlysning av midler

Midler til klubber for å sikre bredde og minske frafall blant barn og unge. Søknadsfrist: 27. januar.

Breddesamling på Gaustablikk

Norges Skiforbund randonee inviterer til åpen samling på Gaustablikk, Rjukan 24.-26. januar 2014. Merk at påmeldingsfristen er utsatt til onsdag 22.januar.

Ny knebeskyttelse

En ny type knebeskyttelse er godkjent for bruk i FIS-renn. Den er utviklet i samarbeid med det tyske skiforbundet og ble presentert i Val Gardena fredag.

Positiv kvalitetssikring av OL-søknaden

Skipresident Erik Røste er godt fornøyd med konklusjonene som bekrefter beregningene og utredningene i søknaden, og ikke minst at den ikke inneholder vesentlige svakheter.

Uttak til Tour de Ski og Skandinavisk Cup

Vi sender i år noen flere utøvere til Tour de Ski enn vi har gjort de siste årene. Mange landslagsløpere har fått tillit for å få vist seg frem i gode konkurranser mht OL.

Dobbeltseier

Magnus Moan sørget for dobbelt norsk i Schonach lørdag.

Copper Mountain

Håtveit til finale. Klart for verdenscup i sloptestyle og halfpipe denne uka.

Skiidretten inn i Oslobudsjettet.

Skianlegget i Linderudkollen fullfinansiert. Budsjettforliket ga fullfinansiering av anlegget av anlegget som Kjelsås har jobbet for i snart 10 år.

SKIsport nr. 8-13

SKIsport gir deg 17 sikre smøretips, Thomas Alsgaard deler sin vei til suksess.

Telenorlekene 2015, i Bardu

Arrangørklubben skal i tiden 21-23 februar 2014 arrangere Nord-Norsk mesterskap i samme traseen som skal brukes året etter.

NorAm Vail

Strålende resultater av de norske damene under NorAm rennene i Vail

NM Molde del 1

Forholdene er lagt maksimalt til rette for at alle skal trives og ha noen flotte NM-dager.

Uttak Engelberg

Norges Skiforbund - hopp sender seks utøvere til Verdens Cup rennene i Sveits.

12. plass i Dew Tour

Øystein Bråten blir nr. 12 i dagens ski slopestyle finale, og leverte et sterkt resultat.

Vis alle nyheter
Foto: NTB Scanpix