Hopp til innhold

Nyheter

Midler til funksjonshemmede

Norges Skiforbund får inntil kr 104 000 til innkjøp av fire langrennskjelker, to komplette sit-ski, to krykkeski til stående utøvere og to intercom ledsagerutstyr alpint synshemmede

Følg konferansen direkte

I dag og i morgen arrangerer Norges idrettsforbund nasjonalkonferanse og toppidrettsseminar om idrett for funksjonshemmede. Konferansen kan du følge fra kl 13.00.

IOC i endring

IOC er enige om 40 anbefalinger som vil forme IOC-fremtiden under et møte sist uke.

Tester ut tre omganger

Alpinkomiteen i Det internasjonale skiforbundet kommer til å teste ut et nytt format i både slalåm- og storslalåm i europacupen i vinter.

Tiltak for å sikre gjennomføring

Etter avlysningen av Birkebeinerrennet sist vinter settes det i gang en rekke tiltak for å sikre gjennomføringen av fremtidige Birkenarrangement.

Vil ha én milliard til idrettsanlegg

Idrettsstyret har i dag vedtatt at det skal jobbes for at det skal bevilges én milliard over statsbudsjettet til idrettsanlegg landet rundt hvert år i perioden 2015 til 2022.

Imponert over Evje

- Det allsidige idrettstilbudet i Evje imponerer meg. Her har de mer å by på enn det jeg visste fra før.

Slipper operasjon

Magnus Moan (31) slipper operasjon etter tretthetsbruddet i hælbenet. Dette viste undersøkelsene i Trondheim tirsdag.

På plass i Val Senales

Tirsdag spenner langrennslandslagene på seg skiene på breen for den tradisjonelle høydesamlinga.

Opprop fra de vinterolympiske særforbundene

Det siste året har flere politikere tatt til ordet for et anleggsløft i Norge. Spesielt i OL-debatten var det bred enighet om at landet trenger flere idrettsanlegg. Etter OL-avgjørelsen har derfor de vinterolympiske særforbundene nå gått sammen om et opprop, som i dag ble overlevert kulturminister Thorhild Widvey.

Tydelige signaler

– Vi må se nærmere på etterslepet. Det er i dag på 2,4 mrd kroner og det er selvsagt for mye, sa kulturminister Thorhild Widvey fra talerstolen under Anleggskonferansen i Trondheim søndag.

Sju langrennspriser

Norges Skiforbund Langrenn delte ut både «Årets Langrennsklubb-pris» og seks ildsjelpriser pris i forbindelse med helgas høstmøte på Gardermoen

Støtter TV-aksjonen

Skikretsene og Norges Skiforbund støtter årets TV-aksjon «Vann forandrer alt» med 34 000 kroner.

Prisdryss til lokale skiklubber

Lokale skiklubber og idrettslag er selve grasrota av ski-Norge Derfor hylles klubbene med landslagsløpere av Aker ASA. For femte året på rad gir Norges Skiforbunds hovedsponsor 1,2 millioner kroner til lokale aktiviteter.

Norsk idretts tapte mulighet

To spørsmål er blitt stilt etter at Oslo kommune trakk søknaden om olympiske og paralympiske leker for 2022: Hvorfor gikk det som det gikk; og etter at tre ulike OL-søknader på rad nå er trukket, vil Norge noen gang kunne bli en olympisk vertsnasjon?

Årets ildsjel

Hvem er ildsjelen i ditt idrettslag? Frem til søndag 9. november kan du nominere din lokale ildsjel til den høythengende utmerkelsen Årets ildsjel, som deles ut på Idrettsgallaen 10. januar på Hamar.

Skal lyse opp langrennsstjernene

Høsten er den viktigste treningsperioden for alle langrennsløpere. For at kvaliteten på økter skal bli optimal er vi avhengig av perfekt lys.

Høstmøte Zürich

De tradisjonelle høstmøtene i FIS hadde fokus på langtidsplanlegging under sist ukes møter i Zürich.

Flott åpning av Hasselbakken

Rundt 300 personer møtte opp til åpningen av Hasselbakken helårsanlegg. Det var stor stemning blant de fremmøtte og ungene koste seg i de nye fine bakkene! :)

Beste nasjon

Norge ble beste nasjon på herresiden i årets sommer GP

Søkerkomité oppnevnt

Norges Skiforbund og Trondheim kommune har formelt besluttet å fremme en søknad om VM i nordiske grener i Granåsen i 2021.

Bråten invitert til Sveits

Øystein Bråten (19) fra Torpo IL, er for første gang invitert til den prestisjefylte Big Air konkurransen "Freestyle.ch" i Zurich i helga.

Freeski høstmøte 2014

Årets høstmøte for Norges Skiforbund gikk av stabelen på Quality Hotell 33 i Østre Aker vei på lørdag. Freestyle, som pr dags dato består av Skicross, Kulekjøring og Freeski, var selvfølgelig godt representert med trenere, dommere, representanter fra NSF og FK og andre ildsjeler fra hele landet.

Fellesskapet i langrenn

Fellesskapet i norsk langrenn Marit Bjørgen og Brede Hangelands kronikk «Det vesentligste ved idretten» som sto på trykk i Aftenposten tirsdag engasjerte mange.

Her er VM-genserne

58 år med OL- og VM-gensere for skilandslaget. Derfor relanseres nå den historiske VM-genseren fra 1958 som årets offisielle VM-genser!

Kombinertsamling på Nordseter

Norges Skiforbund kombinert og foreldregruppa inviterer til miljøsamling for gutter og jenter i aldersbestemte klasser på Nordseter 7.-9. november.

Mer langrennsmidler å søke på

HUSK NY søknadsfrist: Spillemidler til prepareringsutstyr for langrenn 2014! Her finner dere søknadsskjema, og fristen er 1. oktober.

Kokkelerte med kulturministeren

Denne helgen ble Sunn Jenteidrett Camp arrangert for åttende gang. Under lørdagens matlaging fikk de unge jentene besøk av kulturminister Thorhild Widvey.

Heming alpin søker alpintrenere

Heming Alpin søker etter trenere til aldersgrupper U12 til U16. Heming Alpin har ca 150 aktive løpere i denne alderen. Vi søker dyktige trenere til å følge opp våre unge håpefulle alpinister både til barmarkstrening og skitrening.

Kvinneseminar i Italia

- Det var veldig nyttig med erfaringsutveksling vi kvinnetrenere imellom, sier Sandra Alise Lyngstad.

Trenerteamet komplett

Trenerteamet i alpint komplett Det er flere endringer i trenerteamet i alpint foran 2014-2015-sesongen.

Nytt langrennstilbud i LYN Ski

LYN Ski har startet opp med åpne treninger for bevegelseshemmede. Kick Off for treningene var onsdag 17. sept kl 18.00. Her er treningsplanen fremover.

Sterkt av Mowinckel

Ragnhild Mowinckel (21) fra Sp.Kl. rival slo til med to strake seiere i storslalåm i Australia/New Zealand Cup denne uka.

Tande, Sjøen og Bardal

Sjøen banket Bardal på hjemmebane

Årets to plastmesterskap er over. Kollenhopp dominerte på hjemmebane med Velta, Sjøen og Hauer på pallen. I Granåsen i kveld ble det derimot Sjøen som tok seiern foran Bardal og Tande.

Hvem er Norges beste trenerforbilde?

For fjerde år på rad jakter idretts-Norge på årets beste trenerforbilde. Ambassadør Tiril Sjåstad Christiansen mener en god trener er med på oppturene og nedturene.

Skinstad på hjul med Gahr Støre

Jonas Gahr Støre (Ap) og Knut Arild Hareide (Krf) takket ja til å #trenilag med toppidrettsutøverne Nils Erik Ulset og Mariann Vestbøstad Marthinsen.

Pellegrino kommer

Vi har gleden av å presentere Pellegrino Riccardi til Arrangør- og anleggsseminaret 19.-21. september i Oslo.

Må marka vernes mot vern?

Man kan ikke innføre et verneregime som utelukker den tradisjonelle aktiviteten i Marka. Denne aktiviteten har vært bærekraftig i generasjoner?

Storsamling på Skeikampen

Det er veldig bra for løperne å måle seg med de nest beste i landet for å se hvor nivået ligger, forteller Aabol trener for det nystartede Team Veidekke Oslofjord etter storsamlinga på Skeikampen sist uke.

OL i Telemark

Nå har Telemark en unik sjanse til å bli verdens eneste region med permanent plass på OL-kartet. OL i Sotsji i vinter ble Magnus Krog fra Høydalsmo i Tokke historisk da han skaffet Telemark det første gullet i vinter-OL noensinne.

Hakuba

Norges Skiforbund sender to utøvere til sommer Grand Prix-rennene i japanske Hakuba.

Fem norske utøvere

På Team Skandinavia har fem norske kjørere fått plass. Det er to kvinner og tre menn på det nye teamet.

Ny landslagstrener

Norges Skiforbund har ansatt Luke Allen (26) fra USA som ny landslagstrener i freeski i Norges Skiforbund.

På internasjonal storsamling

90 talenter deltar denne uken på den største internasjonale talentsamlingen som er arrangert for unge langrennsløpere noensinne.

Ironman Høst

Da er det klart for første helg med Ironman og samling på Voss

Vi i Norge vil skape våre egne vinterleker

Med bakgrunn i uttalelser fra tidligere formann i Norges idrettsforbund Hans B. Skaset, skriver VG at regjeringen, NIF og Oslo 2022 ved å erklære overfor IOC at man skal respektere OL-charteret, sier fra seg enhver mulighet for å påvirke og ha innflytelse over De olympiske og paralympiske vinterleker på hjemmebane i 2022. Dette stemmer ikke.

Sveits og Frankrike

Norges Skiforbund stiller med seks hoppere i sommer Grand Prix-rennene i sveitsiske Einsiedeln og franske Courchevel.

OL i Oslo 2022 - over og ut?

- Dag Landmark er unøyaktig og kommer til dels med feilaktige påstander i sin OL-argumentasjon, skriver skipresident Erik Røste i et innlegg i Oppland Arbeiderblad.

Wisla

Norges Skiforbund stiller med seks hoppere i det første rennet i årets Sommer Grand Prix i polske Wisla.

"Ung Leder" søker teamledere!

Norges Friidrettsforbund har et interessant utdanningsprosjekt som heter "Ung Leder". Vil du bli leder for en gruppe på 10 unge kursdeltagere?

Flere tusen prøver analysert

Rapport fra antidopingorganisasjonene for 2013 med fokus på FIS-disiplinene. WADA har analysert i underkant av 6500 prøver.

Oslo2022 tar i bruk OL-ringene

Oslo ble nylig utvalgt som olympisk kandidatby av IOC, sammen med kinesiske Beijing og Almaty i Kazakhstan. Det betyr blant annet at Oslo2022 nå kan knytte OL-ringene til logoen sin.

Sommerskiskole 2014

Det er nå et par uker siden Sommerskiskolen 2014 gikk inn i historien, her er et lite tilbakeblikk…

Freeskilandslaget

Norges Skiforbund har tatt ut seks utøvere på freeskilandslaget sesongen 2014-2015.

FIS-liste

Det er tid for innmelding og utmelding på FIS-punkt-lista.

Åpen barmarksamling Lillehammer

NSF Telemark arrangerer åpen barmarksamling på Lillehammer 15.-17.august. Det blir en fartsfylt helg med mange utfordringer og mye moro! Meld deg på nå!

Rulleskitrening i trafikken

Med økt sommertrafikk og med mange som kjører på fremmede steder blir utfordringene enda større med rulleskiløpere i trafikken.

OL 2022 - selvfølgelig

World Cup Nordiske Grener Lillehammer ønsker med dette å understøtte skipresident Erik Røstes nylige utspill og gi et klart og tydelig ja til OL 2022.

Garanti for samfunnsløft

Stadig færre av oss husker OL i 52 og 94. Da helter og minner for livet ble skapt og Jordan Amfi (med verdensrekord i etterbruk), Sogn studentby, Kvitfjell og Høgskolen på Lillehammer sto igjen som viktig arv.

Åpen juniorsamling

Det er klar for påmelding til Åpen juniorsamling. Åpen juniorsamling arrangeres fra 11. august til 15. august på Sjusjøen.

Jahr og Velta vant sammenlagt

Line Jahr og Rune Velta vant Konica Minoltas sommerhoppuke sammenlagt etter konkurransene i Gjerpenkollen, Midtstubakken og Lillehammer. Les alt om rennene her.

Dugnad - enkle kjøreregler

Norges idrettsforbund får av og til spørsmål om hva et idrettslag kan pålegge sine medlemmer og ikke-medlemmer (les: foreldre) av dugnader. Og er det akseptabelt å gi bøter for ikke å stille/ville stille/kunne stille på dugnad?

Disse ble valgt

På Skitinget søndag ble det valgt nytt skistyre, grenkomitéledere og nestledere for perioden 2014-2016, samt andre komiteer. I etterkant av Skitinget ble også andre komiteer oppnevnt.

Rudskogen GP live

Rulleski Grand Prix på Rudskogen søndag 15. juni vil bli streamet på nett fra kl. 09.30-17.30.

Samling med tester og Oslo Skishow

Mens landslaget var på Sognefjellet, var basen til Impuls senior på Toppidrettssenteret. Etterhvert kom landslaget også til Oslo. Tester og deltagelse på Oslo Skishow var sentralt på samlingen

FIS-kongressen Barcelona

Det internasjonale skiforbundet har avholdt sin FIS-kongress i Barcelona 2.-7. juni. Se flere nyheter her.

Wessel og Slåtten vant

Hedvig Wessel fra IL Heming og Vinjar Slåtten fra Vossfreestyleklubb ble norgesmestere i kulekjøring på Folgefonna i Pinsen.

Trener 1 kurs i Jondal

Norges skiforbund i samarbeid med Hordaland skikrets inviterer til trener 1 kurs i freestyle, hopp/kombinert og telemark. Kursa vil føregå i perioden 28 juni til 2 juli.

1000 dager til Lahtis-VM

Det er cirka 9 måneder til VM i Falun, men også arrangørene i Finland er godt i gang med forberedelsene til VM 2017.

Brukte klær gir penger til klubb

Få nærmiljøet til å rydde i overfylte skap. Klær, sko og tekstiler legges i en container. Den sendes til land hvor det trengs klær. Det gir penger til ditt idrettslag!

Røste innstilt på gjenvalg

Erik Røste (54) fra Gjøvik er innstilt på gjenvalg som skipresident i Norges Skiforbund i forbindelse med skitinget i Loen 14.-15. juni.

Alicante

Kombinertlandslaget starter VM-sesongen med treningssamling i Alicante denne uka.

Feil - Distansekort på nett

Vi har dessverre tekniske utfordringer med Distansekort på nett. Vi har i tillegg oppdaget at alle barna som har gått til dobbelt gull ikke har fått tilsendt sin premie. Vi beklager så mye og håper dere er tålmodige til dette er på plass igjen.

Adecco sponser Ungdoms-OL

Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 har landet den første nasjonale sponsorkontrakten. Bemanningsselskapet Adecco går inn som offisiell sponsor og leverandør til lekene.

Vel gjennomført camp

I helga arrangerte Sunn Jenteidrett camp i Meråker for blant annet mange langrennsløpere.

Rulleskirenn på ny motorvei

Lørdag 24. mai arrangeres et unikt rulleskirenn på en splitter ny firefelts motorvei på Mysen i Indre Østfold, drøyt 60 kilometer fra Oslo.

Nye nettsider norgescup rulleski

Langrenn er blitt en helårsidrett, og interessen for rulleski er blitt stor. Vi ønsker å møte publikums behov også i sommerhalvåret.

Ny teknologi for sikrere alpint

I sin doktorgrad har Matthias Gilgien utviklet en GPS-basert teknologi som kan kartlegge verdens beste skiløperes biomekanikk mens de kjører renn.

Overskudd for skiforbundet

Forbundsstyret i Norges Skiforbund (NSF) godkjente nylig regnskapet for 2013 som viser et overskudd på 1 million kroner.

NM til Harstad

NM langrenn del 2 kommer til å bli arrangert utenfor Harstad kommende sesong.

Idretten - for folk flest

Idretten i Norge er i større grad enn i noe annet land, for folk flest. Ungdommen er på vårt parti. I jubileumsåret 2014 ber idretten og ungdommen om at Stortinget får bestemme, når alle fakta ligger på bordet. Verken mer eller mindre.

Team Veidekke Nord-Norge

Team Veidekke Nord-Norge 2014-1Team Veidekke Nord-Norge har tatt ut åtte utøvere for sesongen 2014-15.

Trener og organisator søkes til Team Jobzone

Team Jobzone søker en trener med gode leder- og organisatoriske egenskaper til et spennende lag for sesongen 2014-2015. Team Jobzone er Norges første sprintlag på ski, etablert i juni 2012.

Søke NM eller Norgescup?

Vil din klubb eller krets arrangere Norgescuprenn eller NM til vinteren? Søk om renn i bakketelemark, fjelltelemark og randonee nå.

Topptrenerutdanningene 2014-16

Informasjon om Topptrenerutdanningen 1 og 2 fra Olympiatoppen og Norges idrettshøyskole. Her finner du brosjyre og linker til mer informasjon og hvor man søker.

Kombinertlandslaget 2014-2015

Kombinertkomiteen i Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere på landslaget sesongen 2014-2015. Det nye støtteapparatet kommende sesong er også klart, og de fleste er med videre.

Klart for Trenerseminaret

Norges Skiforbund, i samarbeid med Statoil, ønsker hjertelig velkommen til det populære Trenerseminaret 24.-25. mai på Norges idrettshøgskole i Oslo.

Jespersen og Johaug vant

Det var Chris Jespersen og Therese Johaug som vant Skarverennet. Totalt samlet rennet over 12 000 deltakere.

Vil at barn skal synge og danse mer

Se filmen som er satt sammen i forbindelse med Snowday dance song. Norges Skiforbund vil ha med skolene enda mer til å dokumentere film og bilder i forbindelse med verdens snødag, snødanssangen.

Livestreaming Donald Duck

Norges største alpinavslutning, Donald Duck Wintergames, streames direkte lørdag og søndag klokken 09.00-15.00.

Hafjell Kvitfjell søker superhelter

Finnes det tre menn eller kvinner der ute, som vil bruke sine superkrefter til å kjempe for vår dyrebare merkevare? Tre modige som fryktløst vil gå i front når den viktigste kampen skal utkjempes.

Olympic Agenda

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har levert sitt første innspill til reformprosessen Olympic Agenda 2020, som er igangsatt av den Internasjonale Olympiske Komité (IOC).

Vil gå foran for å sikre utøverne

På den internasjonale skadekongressen i Monaco uttrykte den anerkjente norske idrettslegen Lars Engebretsen, bekymring overfor det store antall skader i slopestyle-øvelsene i Sotsji.

Påskequiz

Lær litt om OL og vinn flotte premier! Påskequiz om OL og Paralympics 2022

Zürich

Det er foreslått mange hopp- og kombinertrenn i verdenscupen i Norge til vinteren.

Ung:leder 2014/15

Er du en engasjert ungdom mellom 15-25 år som har lyst å gjøre en forskjell for din klubb? Har du lyst til å utvikle deg selv som leder i et motiverende og sosialt miljø.

test

Statoil Norges Cup er for utøvere i alderen 17 år og oppover. Det er en cup for junior (17-20 år) og en seniorcup. I seniorcupen er også innlagt en U-23 klasse. Statoil er hovedsponsor for Norgescupen.

Åpent møte

Lørdag 12.april holdes det åpent møte om videreutviklingen av randonee. Møt opp på Rica Ishavshotell i Tromsø, klokka 19.30.

Birk Ruud og Trym Sunde Andreassen ble best blant de yngste!

Sola klarte å trenge gjennom skyene på Oppdal da hovedlandsrennet ble arrangert for klassen yngre junior i går. Birk Ruud vant Slopestylen, mens Trym Sunde Andreassen dro hjem seieren i Big Air for guttene. I jenteklassen gikk Elvira Marie Ros til topps i Slopesyle og Dorthe Hårstad Renander var best i Big Air.

Gull i junior-VM

Magnus Bjørnnes fra Kongsberg IF, (20) kjørte inn til gull i skicross i junior-VM i Italia søndag.

Aleksander Aurdal ble kongen av Oppdal

Aleksander Aurdal snøt hjemmefavorittene Vebjørn Svorkmo og Espen Bergh for seieren under NM i Slopestyle på Oppdal i dag. Han kunne dermed heve kongepokalen fortjent over hodet.

Johan Berg tok NM tittelen i Big Air

Johan Berg kan smykke seg med tittelen norgesmester i Big Air i senior klassen etter en lang og begivenhetsfull dag på Oppdal. Heming kompisene til Johan, Aleksander Aurdal og Lars Bjørum, utgjorde pallen.

Monsterbakken 2014

Hvordan kommer man seg raskest til toppen av Vassfjellet? Joggesko, ski eller sykkel? Bli med på Monsterbakken 2014, og finn det ut.

Utdanning for yngre ledere

Norges idrettsforbund og Norges idrettshøgskole samarbeider om et lederstudie for de mellom 19 og 29 år som har lederverv/arbeid i idretten. Studiet gir 20 studiepoeng.

Vellykket NM i Molde

Et gnistrende vær skapte fenomenale rammer for NM, som ble det en verdig avslutning på årets kombinertsesong

Vi søker flere "attacking vikings"

Norges Skiforbund Alpin søker to fysisk trener som vil være med å forsterke landslagets barmarksprogram. Stillingen vil være knyttet til World Cup lagene for henholdsvis damer og herrer og rapporterer til respektive hovedtrenere.

Vis alle nyheter
Foto: GEPA Pictures