Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Grasrottrenerkurs langrenn

Langrennskomiteen har fokus på kompetansebygging i klubbene og da spesielt trening av barn. Nå arrangerer vi to kurs, Kongsgård i Kristiansand og Melsheia Sandnes.

Vi søker instruktørar til Sommarskiskulen

Skikrinsen søker instruktørar til Sognefjellet Sommarskiskule 2024! Vi søker personar med skibakgrunn til å vere instruktørar på skiskulen. Instruktørane får løn etter avtale, og det er ikkje krav om kompetanse.

Alt om Skitinget og fagmøter 2024

Velkommen til Skitinget og fagmøter i Bodø 6-9. juni. Skitinget 2024s nettside oppdateres med program av alle møter, dokumenter og øvrig praktisk info.

Høring strategi 2024-2028

Gi innspill innen 13. mai kl. 12:00 til Skiforbundets nye strategi/langtidsplan som skal vedtas på Skitinget. Sammen lager vi strategien.

Formøter og fagmøte freeski

Det nærmer seg Skiforbundet sitt Skiting, samt freeski sitt fagmøte og formøter til dette. Påmelding og mer informasjon kan du lese mer om her!

Vårmøte i skikretsen 15. mai

Sør-Trøndelag skikrets inviterer til Vårmøte i Granåsen i Trondheim med fellesdel og grenvise møter. Dette er en viktig møteplass for klubbene og tillitsvalgte i skikretsen for dialog og fokus på framtidens skiidrett.

Xtrem Spræk 2024

Årets Xtrem Spræk-samling arrangeres på Gausdal Arena helgen 4-5 mai, for alderen 7-9. klasse, alle grener.

Pinsesamling hopp Evje og Sandrip

Hoppkomiteen i samarbeid med Otra IL inviterer til nok en samling med fokus på hopping og andre ulike aktiviteter 18-20 mai. Det blir også kretsdommerkurs lørdag 18. mai med praksis på renn 19. mai.

VM-samling for 13-16 år i Steinkjer

Ski-VM 2025, skikretsene i Trøndelag og Steinkjer Skiklubb inviterer alle ungdommer fra 13-16 år til VM-SAMLING i Steinkjer 30/8-1/9 2024. Dette er en fellessamling for alle de nordiske grenene.

Evaluring av felles smøretjeneste sesongen 2023/2024

Vi håper at alle som har deltatt i NC/NM junior og senior sesongen 2023/2024 tar dere tiden til å svare på et evalueringsskjema for felles smøretjeneste. Vi ønsker også svar fra dere som ikke har benyttet dere av tilbudet.

Satser stort på ny terrengpark i Trysil

– Dette er kjempegode nyheter. Den nye terrengparken i Trysil kan bli «Holmenkollens freeski-anlegg», forteller sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach.

Vårmøte Langrenn 2024

Langrennskomiteen inviterer til vårmøte torsdag 30. mai kl. 18.00 på Honne Konferansesenter, Biri. Påmeldingsfrist torsdag 23. mai.

Paravinterdager i strålende vær

Sist uke ble det arrangert paravinterdager i sittende alpint og snowboard i Sulitjelma Fjellandsby i strålende påskevær den dagen vi fikk vært i alpinbakken.

Alpinsamlinger i vår.

Takk for mange tilbakemeldinger vedr. spørreskjema om Krets-alpinsamlinger. Samlingsplanen er ikke helt ferdig enda, men det planlegges tre helge-samlinger nå i første omgang for Våren: 27-28.04. Strandafjellet, 04-05.05. Strandafjellet, 01-02.06. Juvass. Samlingene er åpne for U12 - U16 årsklassene. Påmelding gjøres i Isonen - i terminlisten. Mer informasjon om samlingene kommer.

VTSK Vårmøte 8.mai

Vestfold og Telemark Skikrets inviterer til vårmøte onsdag 8.mai på nye Idrettens Hus i Porsgrunn. Fagmøter i alpin, hopp/kombinert og langrenn avholdes rett i etterkant av vårmøtet.

Telenorlekene - glede, fellesskap og skigøy!

Geilo IL arrangerte Telenorlekene (alpin landsfinale 13-14 år) 11-14 april. For mange løpere var dette første renn utenfor egen krets. Minner for livet, nye venner, bankett og aktiv rekruttering i særklasse.

Telenorlekene 2024 (alpin landsfinale)

Årets Telenorleker for 13-14 år ble arrangert på Geilo 11-14 april. Alle utøvere, foreldre, og ledere fikk en flott opplevelse. Profesjonelt opplegg og ikke minst minner for livet. Gi gass!!

Fantastisk helg på Bjorli

Kick The Limits 2024 på Bjorli, med Lesjaskog IL som vertskap, ble en fantastisk helg fylt med , idrettsglede, imponerende prestasjoner og et fantastisk fellesskap.

Nytt webinar mandag 22. april

I dette webinaret oppsummerer vi langrennssesongen og ser framover mot ny barmarkssesong. Det blir innlegg fra ledere i langrennskomiteen, trenere og utøvere. Bli med!

Kjekt på Hovedlandsrennet

Fint eksempel fra Hordaland. Hovedlandsrennet i alpint 2024 vart gjennomført i Oppdal forrige veke. Hordaland skikrets stilte med fire alpinistar: Emely, Mille, Madelen og Erik.

Telenorlekene 2024 Geilo

Geilo IL alpin inviterer til Telenorlekene 11.-14. april 2024! Program og påmeldte deltakarar frå Skikrinsen.

Hoppsamling i Vikersund

Hopp- og kombinertkomiteen i Hedmark Skikrets inviterer til samling i Vikersund 27.-30. juni som erstatning for samlingen som NSF ikke skal ha i år.

Stjernespekket i «nordnorsken» til helga

Erik Valnes, Anna Svendsen og Finn-Hågen Krogh er blant skistjernene som stiller på start når de nordnorske mesterne skal kåres i Nordreisa kommende helg. Mesterskapet kan følges på Amedias strømmetjeneste Direktesport.

Randoneekurs i Lyngen

Norges Skiforbund og Troms Skikrets inviterer til workshop/kurs for klubber og miljøer som vil starte opp eller styrke aktiviteten i den relativt nye grenen Randonee. Kurset holdes lørdag 27. april klokka 10 - 18 i Alpinbakken på Lyngseidet.

NTS-ERFA-møte 14. mai

Nord-Trøndelag Skikrets inviterer klubbene og andre skiinteresserte til ERFA-møte i alpint, hopp/kombinert og langrenn tirsdag 14. mai 2024 i Steinkjerhallen. Påmeldingsfrist 9. mai.

Samordnet rapportering 2024

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april. Det er webinar for alle idrettslag 10. april kl. 20:00 hvor det er en gjennomgang.

KM langrenn 2024

Årets siste kretsmestere ble kåret på Skeikampen i april, da KM stafett ble arrangert. Gratulerer til de ferske kretsmesterne!

Hovedlandsrennet 2024

2.-7. april arrangerte Oppdal Alpin Hovedlandsrennet i alpint i Oppdal Skisenter for 15- og 16-åringer.

NM Telemark Syril IL

Syril IL inviterer til NM avslutning i Telemark! NM i klassisk Telemark ved Sogndal Skisenter fredag 19. april, og NM Fjelltelemark i samband med Kjeringi Open laurdag 20. april 2024.

NM gull til Eirik og Jesper

Jesper Saltvik Pedersen tok som ventet rubbel og bit av NM gull under NM i para og kongepokal. Men overraskelsen stod likevel landslagsutøver Eirik Hystad Solberg for med NM gull i SSL.

OSK Freeski Cup 2024

OSK Freeski cup er en lavterskel freeski-cup med hovedfokus på å gi unge utøvere en god start og mestring i konkurranse.

SSF Cup Finale 2024

Førde IL langrenn og Gaular IL langrenn inviterer til SSF Cup finalen 2024 på Langeland skisenter, laurdag 6. april! Rennet er det siste teljande rennet i SSF Cupen for junior og rekrutt og går i fristil. Resultatservice.

Kongepokal til Schjerve

Med en score på 185,7 poeng i bigair ble det NM-gull til Sebastian Schjerve (24) fra Namsos IL. Etter dagens seier fikk han tildelt kongepokalen for sine prestasjoner under helgas freeski-NM i Trysil.

Hovedlandsrennet 2024

2.-7. april arrangerte Oppdal Alpin hovedlandsrennet i alpint i Oppdal Skisenter for 15- og 16-åringer fra hele landet.

SBM Cup sammenlagt - Langrenn

SBM Cupen og rennsesongen 2024 ble avsluttet søndag ved Skaret Skisenter. Stor takk til arrangør Molde og Omegn IF, og stor takk til alle utøvere for en flott skisesong! Ny sammenlagtliste kommer. Endelig liste for SBM sammenlagtcupen og resultater fra Finalen ligger under Skirenn.

NM-gull til Vickhoff Lie og Fossland

Kajsa Vickhoff Lie fra Bærums Skiklub tok sitt andre strake NM-gull i super-G, mens Thea Louise Stjernesund fra Hakadal IL overrasket med sølv i sitt første super-G renn på sju år. Markus Nordgård Fossland fra IL Stjørdals Blink kjørte inn gull i mennenes klasse.

Takk, Magnus!

Magnus Evenby gir seg som hovedtrener for para elite langrenn. – Det er langrennstrener jeg er, men det er viktigere å være en god pappa når barna er små, sier 36-åringen.

Madeleine med Bragdpris

Tertnes idrettslag har tildelt Madeleine Sylvester Davik Bragdprisen, som er klubbens høgste utmerking for sportslege prestasjonar.

Kick the Limits

I helgen arrangeres Kick the Limits - på Bjorli. Det er Lesjaskog IL i samarbeid med M&R skikrets og Skiforbundet som arrangerer alpin - og langrennskonkurranser for utviklingshemmede utøvere fra hele landet lørdag og søndag. Helges renn er siste uttakingsrenn frem mot Special Olympics 2025. Legg turen til Bjorli i helgen og opplev stor skiglede!

Verdenscupavslutning

Verdenscupsirkuset ble rundet av for sesongen med en uke i de italienske Dolomittene. Det ble konkurrert i samtlige øvelser med utgangspunkt i Falzaregopasset, Cortina d'Ampezzo.

Vårmøte 2024

Måndag 15. april vart Sogn og Fjordane Skikrins sine vårmøter gjennomført digitalt.

KM 2024 Freeski

Gausdal Skilag inviterte til KM i Big Air og Slopestyle på Skeikampen helga 3-4. februar. Skikretsen gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

Puljeoppsett til HL og TL

Kvalifiseringsrennene våre - for puljeinndeling til Hovedlandsrennet og Telenorlekene er "i mål", og Alpinkomiteen har satt opp puljeinndelingen for våre U13, U14 og U16 klasser.

Påskeskirenn 2024

I løpet av påskeferien 2024 vert det arrangert ei rekke skirenn i Skikrinsen. Dette er skirenn som passar for alle, bli med du og! Resultatservice.

Historiens første Norgesleker ble en suksess

Norges Skiforbund har gjennomført tre fantastiske skidager på Lillehammer under Norgeslekene. Drøye 40 utøvere med utviklingshemming har vært i sving i alpinbakken og langrennsløypene disse dagene, hvor idrettsgleden definitivt har vært i sentrum.

Påskehilsen fra skipresidenten

– Det har vært veldig mye aktivitet, mer enn vanlig. Ski-Norge er veldig fornøyd med at det har vært mye snø i vinter mye snø. Takk alle sammen

Hovedlandsrennet alpint

Oppdal alpin klubb arrangerte Hovedlandsrennet i alpint 2. – 7. april 2024. Utfor, Super-G og Team event parallellslalåm ble kjørt i Vangslia, Storslalåm og Slalåm i Hovden. Alle resultater vedlagt.

Velkommen til Skeikampen!

Oppland Skikrets, Gausdal Skilag og Follebu Skiklubb ønsker velkommen til avslutningshelg på Skeikampen 6-7. april, med kretscupavslutninger og KM stafett.

Livestreaming fra junior-VM

Det er klart for Junior VM i Italia og Norges Skiforbund Freeski har tatt ut seks utøvere. Se mesterskapet direkte.

Tredjeplass i sammendraget

Jesper Saltvik Pedersen endte på tredjeplass i sammendraget i World Cup denne sesongen. Mandagens finalerenn ble avlyst på grunn av uvær.

NM senior del 2 Lillehammer og NC junior på Skeikampen

21. - 24. mars var det NM senior langrenn del 2 på Lillehammer samt Norgescup og Norgescupfinale for juniorene på Skeikampen. En rekke sterke Buskerudresultater ble det og spesielt i NM del 2 for seniorene med flere medaljer!

Medaljedryss i NM Randonee!

Gratulerer til Trollheimen Fjellsportklubb og Romsdal Randoneeklubb med en rekke Gull - og medaljer under NM Randonee på Lillehammer! Artig å følge Sprinten søndag med Gull og Sølv til Malin Indergård og Ingfrid Klokseth, og Sølv og Bronse til Erik Kårvatn og Aron Rodal Haugen. Gratulerer til alle!

Takk - Ragnhild!

Takk - Ragnhild Mowinckel, for mange store opplevelser og imponerende prestasjoner gjennom en lang alpinkarriere! En imponerende rekke WC-seire og pall-plasseringer, VM-Bronse, OL-sølv, NM Gull mm. Du har vært en flott ambassadør for alpinmiljøet i M&R skikrets - og for Molde Alpin!

SBM Cup Finale - Alpint

Sparebanken Møre Cupen ble avsluttet på Strandafjellet søndag, sammen med Young Attacking Viking-renn for de yngste! Stor takk til Stranda IL og Spjelkavik IL for en flott sesongavslutning! Lørdagen ble det gjennomført en veldig god Super G samling for 20! alpinister - veldig gledelig, dette lover godt for neste sesong!

NC Jr. Finale - Lillehammer

Imponerende sterk sesongavslutning i Lillehammer og på Skeikampen av våre langrennsutøvere! Ny seier til Ingeborg S. Hole (10 km), 4 pl. til Linus Engdahl (Sprint), og topp-plasseringer til Ida B. Orset og Emil A. Røed (12 og 16 pl.) i klassisk-rennet. Og i NM på Lillehammer gikk Iver Hole inn til en sterk "topp 30" plassering! Gratulerer til alle!!

Kongepokal til Klette

Hans-Inge Klette (26) fra Viljar IL sikret seg karrierens andre kongepokal i Lillehammer under ski-NM i helga.

Vant NM-gull i sprint

Bækkelagets Gøril Strøm Eriksen og Trym Nygaard Løken sikret seg NM-gull i sprint i telemark under ski-NM i Lillehammer søndag.

Pallplass for Ingeborg Skei Mjømen

Juniorene avslutter norgescup sesongen på Skeikampen samtidig som NM del 2 foregår på Lillehammer. Flere gode nord-Trønderske prestasjoner på dagens konkurranser!

Bronse i VM Jr. Telemark!

Rudi Vold og Sigurd Glimsdal, begge fra Åndalsnes IF, fikk Bronsmedalje i Team Parallell-konkurransen under VM Junior i Frankrike, Gratulerer!

NM Kombinert

Gratulerer til Andreas og Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, med Sølv og Bronse under NM i Kombinert på Lillehammer!

Spenningsveka

Denne uken arrangeres Spenningskurset på Bjorli. 65 utøvere fra fylket har vist stor skiglede! Uken ble avsluttet torsdag med skirenn i langrenn og alpint, pluss festkveld ved Bjorliheimen Hotell.

Se World Cup-finalen direkte

Live-streaming fra para alpint. Se Jesper Saltvik Pedersen i kamp om sammenlagtseieren i World Cup fredag, søndag og mandag.

Sølv og bronse på mandagens renn i junior-VM

Denne uken blir junior-VM i telemark arrangert i Frankrike og i mandagens renn tok Maria Heggheim Berge fra Kolbu KK og Emma Araldsen fra Hagahogget låmlag, henholdsvis sølv og bronse i junior-VM.

NM del 2 Lillehammer

21.-23. mars er det klart for NM del 2 på Lillehammer! NM i langrenn blir gjennomført på Lillehammer i samband med NM på ski og NM-veka 2024.

SBM Cup alpint - sammenlagt 2024

Sparebanken Møre Cup i alpint avsluttes med Parallell-slalåm på Strandafjellet søndag. Som vanlig teller ikke P-SL resultatet inn i sammenlagtcupen, så siste tellende renn var SSL-rennet i Stordal. Gratulerer til alle alpinister med mange gode resultater!

Seiersbilde i Vikersund 2024

2023/24 sesongens siste laguttak

Etter to uker på hjemmebane med RawAir Turneringen, vender hopperne skituppene mot Slovenia og sesongavslutning i Planica. Herrene skal delta i to individuelle renn og en lagkonkurranse i skiflyvningsbakken, damene får ett renn i normalbakken.

Bjønnarennet 2024

For 53. gong ønskjer IL Bjørn velkommen til Bjønnarennet 28. mars (skjærtorsdag). Bjønnarennet er eit turrenn som blir arrangert i den storslegne naturen oppunder Jostedalsbreen.

Even Hole Cup 2024

Breimsbygda IL alpint inviterer til Even Hole Cup Skjærtorsdag i påska ! Familirenn for alle aldrar og passar for alle uansett ferdigheiter. Det blir renn både i familiebakken og i storeheisen og begge renna startar kl. 11.30.

Kalsetrennet 2024

Førde IL Langrenn inviterar til det tradisjonsrike Kalsetrennet i klassisk teknikk. I år er det 50. gang Kalsetrennet vert arrangert, på sjølvaste påskeaften. Det vert distanserenn for yngre årsklassar og full distanse for juniorar og eldre.

Rekorddeltakelse for langrenn

Det er klart for tre NM-dager i langrenn under den store NM-uka i Lillehammer torsdag, fredag og lørdag med rekorddeltakelse. Aldri før har det vært cirka 1100 løpere påmeldt i et NM på ski.

Norgesmestere fra stor bakke på Lillehammer

Tirsdag 19. mars ble NM i stor bakke arrangert på Lillehammer, Eirin Maria Kvandal avslutter med det sesongen sin med NM-gull og Johann Forfang får en siste boost før sesongavslutningen i Planica kommende helg.

NM Lillehammer 23.-24. mars

NM på Lillehammer nærmer seg med stormskritt! Alt ligger klart for to fartsfylte renn i og rundt Lillehammer. det meldes om gode forhold i Espedalen og sprintløypa i Ballettbakken begynner å ta form! Husk å melde deg på innen 20.03.24 kl 23.55!!

Nakkjen Ned 2024

Skjærtorsdag 28. mars er det igjen klart for Nakkjen Ned og MiniNakkjen! IL Veten ønskjer velkomen til Nordfjord Fritidssenter og Nakkjen Ned 2024.

Tilstedeværelse, engasjement og entusiasme

Tilstedeværelse og dedikasjon til trenerjobben ble trukket fram som sentrale momenter for å lykkes i Trenerrollen når et svært kompetent gjestepanel delte sine erfaringer i webinar arrangert av NSF, langrenn og Hedmark Skikrets.

Klart for World Cup-avslutning

Norges Skiforbund Alpint sender 3 utøvere til World Cup i Italia. Der arrangeres World Cup-finalen for para alpint i italienske Sella Nevea.

Super finalehelg på Voss

Langrenn avslutta sesongen med Parkrennet og Vestlandske skistemna på Voss ski- og tursenter. Dette markerte også finalen på årets kretscup.

Ikke ta pause nå!

Fint eksempel fra Buskerud og Vestfold/Telemark Skikretser. Oppfordring fra vår Skiklubbutvikler; ikke ta pause fra aktiviteter nå!

Verdenscup RAW AIR Vikersund

Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen IL tar en fantastisk seier i RAW AIR Tournament sammenlagt, men også i det første World Cup-skiflyvningsrennet for kvinner.

FIS Jølster 2024

Jølster IL Alpin inviterer til to FIS-renn i slalåm ved Jølster Skisenter, fredag 22. mars og laurdag 23. mars 2024!

Skisprell på Selbuskogen

Rekruttering og skiglede på sitt beste, her fra Nord-Trøndelag skikrets og Sør-Trøndelag skikrets med skisprell på Selbuskogen Skisenter i vinter.

Hederspris til Ivar Stuan

Ivar Stuan har vært en del av norsk kombinertsport i årtier. Under søndagens FIS-galla i Trondheim ble Kombinertlandslagets sportssjef æret med Kai Arne Ringen Trophy.

Hyllest av Ildsjeler i hopp!

Gratulerer til Odd Bjørn Angvik i Skarbakkene, med utnevnelse som Årets Ildsjel i Hopp i M&R skikrets! Odd Bjørn var i helgen invitert av NSF-Hopp til WC-Skiflyvning i Vikersund.

Gull til Ingeborg S. Hole!

Ingeborg Synstnes Hole, Åndalsnes IF, imponerte stort under Nordisk Juniorlandskamp i Estland i helgen! Gull i 5 km klassisk, Sølv i Sprint, og Bronse i stafetten! Gratulerer til ÅIF og Ingeborg!!

Youth World Cup - Randonee, Molde

Gratulerer til Romsdal Randoneeklubb med et svært vellykket Youth World Cup arrangement! Bare gode tilbakemeldinger fra utøvere og ledere fra alle 17 nasjonene!

SBM Cuprenn - alpint

Lørdag var det Sparebanken Møre Cuprenn i storslalåm ved Arena Overøye med topp forhold i bakken. Stor Takk til arrangøren Stordal IL! Resultater ligger under "Skirenn" på alpinsiden.

SSF Cup Tua

Eid IL langrennsgruppa inviterer til SSF Cup på Tua, laurdag 16. mars 2024! Rennet går i friteknikk og er teljande i SSF Cupen for junior og rekrutt. Resultatservice.

T-A sprinten

Den tradisjonelle T-A sprinten ble gjennomført i flott vintervær på Henningvola søndag 17. mars. Gratulerer med et flott gjennomført arrangement!

Fortsetter som hovedsponsor

Classic Norway Hotels forlenger sponsorat av Norges Skiforbund randonee, og er hovedsponsor av randoneelandslaget og randoneesatsingen til Norges Skiforbund frem mot OL 2026.

Vant europacupen i slalåm

Theodor Brækken (23) fra Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb vant europacupen i slalåm sammenlagt. Dermed har han sikret seg friplass i World Cup kommende sesong.

Vant europacupen i slalåm

Bianca Bakke-Westhoff (23) fra IL Heming gjorde det nesten umulige i Hafjell lørdag ettermiddag. Hun sikret seg sammenlagtseieren i europacupen i slalåm. Dermed har hun friplass i World Cup kommende sesong.

Ledig trenerstilling i Team ELON Innlandet

Team ELON Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80% - 100 % stilling. Tiltredelse fra medio mai 2024. Engasjementet er i utgangspunktet to-årlig med mulighet for forlengelse.

Telemark med toppresultater

Kaja Bjørnstad Konow (23) tok karrierens første World Cup-seier i sprint i italienske Livigno, mens Trym Nygaard Løken (30) er tilbake på topp etter at han ble operert for tarmslyng to ganger i desember.

NNM Alpint Tromsø

Helga 8.-10. mars ble det arrangert Nord-Norsk Mesterskap i Alpint i Tromsø. God innsats og fine plasseringer av utøverne fra Nordland.

Freidig Alpin starter opp paratilbud

Freidig Alpin starter opp paratilbud for unge og voksne med funksjonsnedsettelse fra neste sesong sammen med ressursperson Terje Holm. Dette blir et viktig tilbud for å skape et miljø for para alpint i skikretsen.

Tilskot langrenns- og turlangrennsløyper

Det er mogleg å søkje Vestland fylkeskommune om inntil 50 000 kroner i driftsstøtte til skianlegg som legg til rette for langrenn og turlangrenn. Søknadsfrist er 22. mars.

Kong Haralds Ungdomsstafett

Lørdag 9. mars ble Kong Haralds Ungdomsstafett arrangert i Holmenkollen, samtidig med world cup nordisk og Raw Air. Nordland Skikrets stilte med et lag i stafetten.

Hovdentour 16. mars

Skikretsens største skirenn vinterstid lagde nok engang skifest og Mathias Holbæk vant for tredje gang på rad. 1537 deltakere på startlisten.

SPV Alpincup 2024

Her kan du sjå samanlagtstilling i SPV Alpincupen og påmeldingslenker til dei to siste alpincuprenna i Hodlekve og Jølster. Alle som deltek på 3 renn eller meir får samanlagtpremie!

Se junior-NM i opptak på SKI-TV

Norges Skiforbund Langrenn i samarbeid med Nybygda IL og Furnes Skiløperforening sendte junior-NM direkte på Ski-TV.no. Nå kan du se alle renn i opptak!

Klart for World Cup

Norges Skiforbund Freeski sender sju utøvere til denne ukes World Cup-renn i bigair og slopestyle i franske Tignes.

Idrettsfest på Lillehammer: NM-veka, Norgesleker og SKI NM

I mars inviterer Norges idrettsforbund, Norges Skiforbund og Olympiaparken til idrettsfest på Lillehammer. Hele tre arrangementer går av stabelen samtidig, og bredden i norsk idrett og idrettsglede for alle skal vises fram gjennom NM-veka, Norgesleker og SKI NM.

Aleksander Skoglund vant COC sammenlagt

Aleksander Skoglund har hatt en flott sesong på COC-nivå. I helgen sikret han både sammenlagtseier og norsk kvoteplass i World Cup i starten av 2024/25-sesongen.

Flott NM-helg for våre juniorer i Nybygda

Nybygda IL og Furnes skiløperforening inviterte i helga til NM-fest for langrennsjuniorene, og våre 12 deltakere fra Østfold fikk en flott opplevelse i Ole Ellefsæters hjembygd.

KM alpint med sol i Eikedalen

KM Fanarennet markerte eit verdig punktum for våre lokale kretsrenn. To velfortente supre dagar i bakken for våre alpinistar!

Junior NM Langrenn Nybygda

Junior NM i langrenn ble arrangert helga 8.-10. mars i Nybygda i Hedmark. God innsats og fine prestasjoner av Nordlandsutøverne.

Klart for World Cup for juniorer

De siste forberedelsene er gjort for utøvere, foreldre, lagledere og arrangører foran World Cup-rennene for juniorer 13.-17. mars er er det fart og spenning i og rundt Molde.

Premieseremoni Kong HaraldsUngdomsstafett 2024

Kong Haralds Ungdomsstafett - en helg for minneboka!!

Kong Haralds Ungdomsstafett arrangeres årlig, samme helgen som verdenscupen i Holmenkollen og er en stafett som ble gitt i gave til Kongen i forbindelse med hans 80 års dag. Årets stafett ble arrangert lørdag 9. mars og er en mix stafett for gutter og jenter i alderen 15 – 16 år.

Youth World Cup Randonee

Youth World Cup i Randonee i Molde nærmer seg (13-17 mars) . Arrangørklubben Romsdal Randoneeklubb spør nå skiinteresserte i MRSK om noen ønsker å bli med som frivillige under renndagene.

Sammenlagtseier i COC Kombinert!

Gratulerer til Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF! Aleksander ble nr. 2 i helgens Continentalcup i Lahti, og sikret dermed sammenlagtseieren i sesongens Continentalcup i Kombinert, Gratulerer!

Flott KM-helg i Vassfjellet

Fantastisk helg i Vassfjellet Vinterpark med Vassfjellet Wintergames og kretsmesterskap alpint med over 100 løpere på start.

SpareBank1-cup 23-24 avsluttet

SpareBank1-cup langrenn i Buskerud Skikrets omfatter klassene 13 år til og med junior. For sesongen 2023-24 besto cupen av 6 flotte renn. Cupen ble avsluttet med Golrennet i friteknikk 9. mars og det var avslutning SpareBank1-cup med utdeling av sammenlagtpremier på Pers Hotell etter rennet.

Gull - i NM Junior/ NC Junior

Gull i NM Junior til Ingeborg Synstnes Hole, Åndalsnes IF, under 5 km klassisk på Nybygda - Gratulerer! Også flere veldig sterke resultater av Ida Brakstad Orset, Emil Aslaksen Røed (begge Molde og Omegn IF), Linus Engdahl, Torvikbukt IL - og våre andre juniorer. Gratulerer til hele troppen!

Silsetrenna

Batnfjord IL arrangerte et kjempefint og artig randonee/ fjellslalåmrenn ved sitt flotte anlegg på Fursetfjellet lørdag. Og med en fin ramme rundt skirennet - med musikk, speaker, kiosk - og publikum som koste seg i solen! :)

God start på junior NM

Juniorene er i helga på Nybugda for å delta på junior NM. Flott innsats og gode resultater på helgens første konkurranse

Skiglede og rekruttering i Holtålen

De siste tre skisesongene har Haltdalen IL, Ålen IL og Hessdalen IL restartet tradisjonsrike skirenn (etter mange års pause) med Haltdalsrennet, Ålbyggsprinten og nå sist Vintergaloppen Hessdalen. Utrolig artig!

Velkommen til Hammerfest og FM 2024

Etter at Sandnes IL måtte avlyse Finnmarksmesterskapet i februar på grunn av kulde, har Hammerfest tatt over KM og inviterer til Storslalåm og Super-G 16. og 17. mars.

Folkefest på MartinCrossen 2024

MartinCrossen 2024 ble en kjempeopplevelse for både utøvere, trenere og publikum. Skiglede og rekruttering på sitt beste da det ble satt nye rekorder på alle områder i flotte vær- og skiforhold med 1400 deltakere.

Webinar Trenerrollen

Spennende gjester på webinar 18. mars kl. 20-21. Tema er Trenerrollen og prestasjonsutvikling. Astrid, Frode, Chris og Hans Kristian kommer. Kommer du?

SPV KM alpint 2024

Vel gjennomført Krinsmeisterskap i storslalåm og slalåm av Førde IL alpint, søndag 10. mars 2024. Resultatservice.

SSF Skicross Langeland

Søndag 10. mars inviterer Førde IL langrenn og Gaular IL langrenn til langrennscross på Langeland skisenter! Resultatservice.

Kong Haralds Ungdomsstafett 2024

God innsats på alle etappane resulterte i ein flott 11. plass til laget frå Skikrinsen! Ida Frøysland, David Amsrud Husa, Othilie Bosdal-Thorsen, og David Engesæter representerte Skikrinsen i ungdomsstafetten, 9. mars 2024.

Fannefjellsløpet

IL Hjelset Fram arrangerte igjen et vellykket Fannefjellsløp. Denne gang med både start og mål ved Roaldset på Hjelset. Strålende vær og flotte løyper med en fin ramme rundt "skistadion" på Roaldset.

Kong Haralds Ungdomsstafett

Kong Haralds Ungdomsstafett (Kretsstafett) ble arrangert i Holmenkollen i helgen i forbindelse med World Cup rennene. MRSK stilte med to sterke tropper til stafetten. Stafetten er en mix-stafett i fristil for jenter og gutter i 15-16 årsklassene, Våre to lag ble nr. 10 - og 27. Gratulerer med flott innsats!

NM junior Nybygda

NM junior langrenn foregikk på Nybygda stadion 8-10 mars. Mange gode resultater av våre løpere både individuelt og i stafettene.

Vårmøte Akershus Skikrets

Akershus Skikrets arrangerer Vårmøte mandag 13. mai 2024 i skihallen SNØ på Lørenskog. Vinner av WC sammenlagt i langrenn denne sesongen, Harald Østberg Amundsen, vil være med på vårmøte og bl.a. dele ut premier til noen av våre svært lovende utøvere.

Junior NM og NC i kombinert

Junior NM og Norgescup i kombinert ble arrangert i Mo i Rana helga 2.-3. mars. Mange gode prestasjoner og god innsats av utøverne. Vel gjennomført arrangement av Bossmo og Ytteren IL og Mo skilag, i samarbeid med Fageråsbakkene.

KM hopp i Tunåsen

Laurdag 9. mars inviterer BUlken IL til KM hopp i Tunåsen. Sjå meir om arrangementet.

Seier i lagkonkurranse, Lahti 2024

Laguttak til RawAir 2024

Det er klart for sesongens høydepunkt, RawAir 2024. Norge stiller med 16 utøvere på dame- og herresiden til åpningen fredag 8. mars.

Skarbakkenrennet og Romsdal Hopphelg

Gledelig stor deltagelse med 20 - unge hoppere under KM og SBM Cuprenn i Skarbakken søndag! Det ble det et svært vellykket skirenn med hele i hopp og kombinert i bakkestørrelsen K3, K7, K12 og K25. På bildet Elida Rødseth Solli fra IL Hjelset-Fram, som ble Kretsmester i J14 år, Gratulerer! Lørdag var det samlingsdag/ aktivitetsdag i Skarbakken med hopp, skileik, grill ++

Fjord1 Young Attacking Vikings 2024

I samarbeid med alpingrupper og skisenter arrangerar Sogn og Fjordane Skikrins fleire Fjord1 Young Attacking Vikings arrangement i 2024. Fjord1 Young Attacking Vikings er eit lågterskel arrangement med fokus på skiglede i artige og spennande løyper.

Hovedlandsrennet nordiske grener

Hovedlandsrennet for 15-16 åringer i nordiske grener ble arrangert på Gålå 1.-3. mars. Mange flotte prestasjoner og god innsats av utøvere og støtteapparat.

Godt gjennomført hovedlandsrenn på Gålå

Sist helg var det hovedlandsrenn på Gålå. Dette ble et fint arrangement og en fin helg for de som deltok. Det var også felles smøreopplegg under hovedlandsrennet, der både Skydda og Swix stilte med kompetanse og utstyr.

Lesebrev fra HL Gålå

Hovedlandsrennet på Gålå forrige uke ble en artig og suksessfull uke for utøverne fra skikretsen. Se Lesebrev/ Rapport fra dagene.

Ildsjelpriser hopp

Oppland Skikrets har gleden av å nominere to ildsjeler til den nasjonale kåringen av Årets Hoppsjel, som skjer under finalen i Raw Air i Vikersund 15-17. mars. Skikretsen har nominert Even Røysheim som årets frivillig og Ivar Fyksen som årets ildsjel.

Hovedlandsrennet Langrenn

Gratulerer til hele troppen fra M&R skikrets med strålende resultater under Hovedlandsrennet på Gålå! Det var en artig og sosial helg for våre unge langrennsløpere fra skikretsen, og med mange flotte presentasjoner og solid innsats av alle!

Erik Håker Cup - alpint

En aktiv helg på Oppdal for flere av våre unge alpinister. Treningsdag i Super G fredag og både Super G, Storslalåm og Slalåmrenn i helgen. Seire til både Christiane og Andreas Furseth, 2 pl. til Iris Heidarsdottir, 3 pl. til Hans Vekve, og ellers flere sterke plasseringer av våre alpinister, Gratulerer til alle!

Flere gode prestasjoner i World Cup

Det har denne helgen vært World Cup både i Lahti, Aspen og på hjemmebane i Kvitfjell. Det har i tillegg vært World Cup i Randonee og Skandinavisk cup i Hommelvik denne helgen. På hjemmebane i Kvitfjell ble Ragnhild Mowinckel takket av og hyllet av hele Kvitfjell.

Ungdomsstafetten 2024

Kong Haralds Ungdomsstafett for 15-16 år arrangeres i Holmenkollen lørdag 9. mars. Oppland Skikrets stiller med 2 lag.

VTSKs to lag fra 2022

Laguttak KHUS 2024

Lørdag 9.mars er det klart for Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen. Laguttaket er nå klart.

SSF Cup Vetenrennet 2024

3. mars er det duka for SSF Cup Vetenrennet 2024. Vetenrennet går i friteknikk og er teljande i SSF Cupen for junior. Med fellesstart for dei eldste klassane! Resultatservice.

Hovedlandsrennet 2024

I helga ble hovedlandsrennet i langrenn, hopp og kombinert arrangert på Gålå og i Jorddalen for 15- og 16-åringer.

Hovedlandsrennet 2024

I helga ble hovedlandsrennet i langrenn, hopp og kombinert arrangert på Gålå og i Jorddalen for 15- og 16-åringer.

Vellykket helg i Hommelvik

Denne helgen har det blitt arrangert Skandinavisk cup og Equinor norgescup i Hommelvik. Ved gode prestasjoner lå det deltakelse i World Cup for de norske løperne. Skandinavisk cup ble også avgjort denne helgen der vinnerne fikk friplass i World Cup før jul neste sesong.

Fana alpin inviterer til KM

Laurdag 9. og søndag 10. mars arrangeres KM Fanarennet i storslalåm og slalåm i Eikedalen.  Meld på den siste lokale rennhelga for sesongen!

Velkomen til langrennshelg på Sjusete

Ikkje gå glipp av to unike arrangement på Sjusete 9. og 10. mars. Laurdag går turrennet Torefjellsrennet og søndag vert det sprint med Kvammasprintstafett.

Hovedlandsrennet 2024

Årets hovedlandsrenn nordiske grener ble arrangert på Gålå helgen 1-3. mars. Her finner dere alle resultatlister.

VM-stemning på Utleira-crossen

For en dag det ble med Utleira-crossen i Granåsen lørdag! Her var det utfordringer for alle i crossløyper med "alpinstart" og artige utfordringer på veien ned til stadion, og ekte skiglede med VM-stemning i løypene for de 150 deltakerne.

En bauta i norsk alpint er gått bort

Denne uken kom den triste beskjeden om at en bauta i norsk ski- og alpinsport er gått bort, 82 år gammel. Arild Holm hadde en i årrekke rekorden i antall NM-medaljer. Senere jobbet han 40 år i Norges Skiforbund.

Pasvikrennet 2024

Pasvik Hauk håper på supre forhold når de inviterer til det 61. Pasvikrennet. I år arrangeres rennet på lørdag 9. mars.

Velkommen til ILAR-crossen

Lørdag 9.mars kl. 12.00 braker det løs med skicross og supersprint på ILARs skistadion, når IL ILAR inviterer til ILARCROSSEN 2024.

Uttak til World Cup og junior-VM

De neste ukene er det klart for to runder med World Cup, én i Italia og én i Frankrike. I Frankrike skal det i tillegg arrangeres junior-VM.

Nominerte til ildsjelpriser i hopp

På vegne av Nord Trøndelag Skikrets hopp/kombinert har vi gleden av å nominere to ildsjeler til den nasjonale kåringen av årets hoppsjel, som skjer i Vikersund, under finalen Raw Air i Vikersund 15. - 17. mars 2024. NTS har nominert Lars Øyvind Moen, som årets frivillig og Jan Skevik som årets ildsjel.

Skisprell 2024

Glimt fra Skisprell-arrangementer i vinter

Det har vært en fantastisk vinter med strålende skiforhold og masse skiaktivitet over hele landet. I Hedmark skikrets har det blitt arrangert åtte skisprell-arrangementer. Det er flotte arrangement som det er fullt mulig å ta inspirasjon fra.

Hovudlandsrennet 2024 langrenn

Hovudlandsrennet i langrenn går av stabelen 1.-3. mars 2024 på Gålå! For alle 15 og 16 åringane i landet, består programmet av individuell distanse, sprint/langrennscross og stafett. Desse er påmeldt frå Skikrinsen.

Barnas mini-VM

Full fart og god stemning når Lierne IL arrangerte sesongens første Barnas mini-VM i Nord-Trøndelag!

Fikk sin egen favorittløype i Nordmarka

Simen Hegstad Krüger (30) fikk sitt eget navnskilt i sin favorittløype i Nordmarka. Denne uka ble Hegstad Krüger fra Lyn Ski hedret på Skjærsjødammen foran cirka 100 fremmøte gjester

Takk Ragnhild!

Ragnhild Mowinckel meldte denne uken at dette blir hennes siste sesong som topp-alpinist! Skikretsen vil gratulere med en fantastisk flott skikarriere, takke for mange fine sesonger her i kretsen på skirenn og samlinger, og for alle de stolte prestasjonene og øyeblikkene du har gitt oss. Vi ønsker deg lykke til under WC-Kvitfjell og WC-Finalen!

9 hoppere til World Cup i Lahti

World Cup i hopp for damer og herrer er samlet i Lahti, det skal gjennomføres tre individuelle renn og en lagkonkurranse for herrer. Norge stiller med 9 utøvere til start.

Young Attacking Viking

Laurdag arrangerte Stranda IL Alpin og Spjelkavik IL Alpin Young Attacking Vikings (rekrutteringsrenn) og Minialperittet. Meir enn 170 born deltok, og etter renna fekk alle deltakarane premie! Vi observerte stor skiglede for både born og vaksne!

God kjøring i Wildschönau

Denne uken blir det kjørt World Cup i Wildschönau i Østerrike. Der har Jesper Saltvik Pedersen fra Plogen Skiklubb tatt flere pallplasser og Magnus Valø Balchen kjørte utrolig godt i Østerrike.

Europacupen i alpint

Norges Skiforbund Alpint har levert mange fine prestasjoner i europacupen i vinter. Se EC-finalene fra Hafjell/Kvitfjell 16.-22. mars direkte.

Klart for Kvitfjell

Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er klare for helgas fartsfest i Kvitfjell.

Skandinavisk cup Hommelvik

Årets siste renn i Scan. cup foregår i Hommelvik 1-3 mars. Sprint klassisk, klassisk distanse og friteknikk distanse.

Første verdenscuppoeng i hopp

Heddal ILs Heidi Dyhre Traaserud tok i helgen sine første verdenscuppoeng i hopp da verdens beste hoppere var samlet i Hinzenbach, Østerrike.

Bankett NM Trysil

05.-07. april runder vi nok en gang av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

NM i Langrenn Beitostølen

I helga 22.-25. februar ble det arrangert NM i langrenn for senior på Beitostølen. Fra Nordland Skikrets deltok det seks utøvere.

SSF Cup og KM klassisk Kleivanerennet 2024

Søndag 25. februar er det klart for Kleivanerennet 2024! Kleivanerennet er teljande i SSF Cupen for junior og rekrutt, og vert teljande som KM klassisk for 2024. Resultatservice og oppdatert samanlagtstilling i SSF Cupen 2024.

Solan Gundersen 2024

Solan Gundersens Vinterleker ble arrangert helgen 22-24. februar på Alvdal, for aldersgruppen 12-14 år. God innsats av utøverne fra Oppland.

Maritfondet - søknad på stipend

Maritfondet er en stipendordning i Marit Bjørgens navn for å kunne gi økonomisk støtte til unge utøvere som ønsker å satse seriøst på langrenn. Søknadsfrist for tildeling i 2024 er 13. mars.

Folkefest på Beitostølen

I helgen var det folkefest med NM på Beitostølen der flere løpere viste seg frem. I tillegg er det blitt kjørt World Cup i hopp, alpint og randonee.

SSF Sprintstafett Tua

Laurdag 24. februar ønskjer EID IL velkomen til sprintstafett på Tua. Sprintstafett føregår med 2 løparar per lag som går annakvar etappe. Rennet går i fristil. Resultatservice.

Solan Gundersens Vinterleker

Solan Gundersen Vinterleker ble arrangert 22.-25. februar, og skikretsen var representert med en flott gjeng utøvere og støtteapparat.

KM Sprint og SP1-Cup i Knyken

En flott skidag i Knyken med tette dueller under KM Sprint og SpareBank 1 Cup i langrenn på søndag. Takk til arrangør Orkdal IL for flott gjennomført arrangement, og takk for flott innsats av utøvere og støtteapparat.

Påmelding stafett NM junior 2024

De som ønsker å gå på et av stafettlagene til Oppland Skikrets under NM junior, må melde seg på gjennom kretsens påmeldingsløsning.

Sesilåmi 2024 - avlyst

Stiftelsen Sesilåmi har besluttet av Sesilåmi 2024 avlyses. Det kan også skje at rennet nedlegges,

Trenerspørsmål og samlingsplan alpint 2024 vedatt

Alpinkomiteen har valgt Vidar og Eivind Bachmann som kretstrenere alpint i 2024. Det blir litt endringer fra tidligere med tanke på en ren ansettelse, men oppfølgingen på alle våre samlinger blir likt. Samlingsplanen er også vedtatt.

Solan Gundersen Vinterleker

Alvdal IL ønsker velkommen til Sandegga og Solan Gundersen Vinterleker for alle 12-14 åringer. Hopping fredag utgår pga. utfordringer med vær og vind.

Smøresuksess på Sognsvann

Smøretrailerne til det norske langrennslandslaget var denne helgen plassert på Sognsvann for å smøre skiene til de som skulle ut på ski i marka. Der fikk hele 550 personer smurt skiene sine før de gikk ut i marka for helgens skitur.

Junior NM og NC i kombinert

Bossmo & Ytteren IL og Mo Skilag i samarbeid med Fageråsbakkene ønsker velkommen til NM og NC kombinert for junior i Mo i Rana 2.-3. mars.

Gråkallen Rando - en artig lokal konkurranse

Trondheim Randoneeklubb arrangerte Gråkallen Rando onsdag kveld - en råtøff konkurranse nært byen av Trondheim. Her konkurrerte både erfarne og nybegynnere sammen i en artig konkurranseløype rundt fjelltoppen Gråkallen.

YWC/NC Molde - Oppdatert informasjon

! En justering på programmet, pr.4.3 ! ! Oppdatert med informasjon om overnatting ! Det har kommet noen endringer i programmet til ungdomsverdenscupen i Molde som gjør at det blir noen endringer på terminlisten til Classic Norway Hotels Norgescup. Nedenfor finner du også viktig informasjon til utøvere som vil konkurrere i ungdomsverdenscupen!

NM Beitostølen 2024

22.-25. februar er det klart for NM Del 1 i langrenn og kombinert på Beitostølen. Alt frå NM kan du sjå direkte på NRK.

NC hopp Bavallen

Velkomne til NC hopp i Bavallen 2. - 3. mars 2024. Arrangøren Eldar IL har gleda av å invitere til " nye" Bavallen K 105 HS 118 med meir hopplengde og oppgradert slette. Sjå informasjon om hopphelga på Voss.

Paravinterdager Sulitjelma

Vi gjentar suksessen med Paravinterdager i Sulitjelma 9.-10. april. I år legger vi arrangementet til etter påske og satser på godt vær og god stemning.

Bavallsrennet i hamn

Det var strålande forhold under helgas Bavallsrenn når det utsatte rennet vart arrangert. 50 rekruttar og 50 deltakarar på lang løype fekk ei fin alpinhelg på Voss.

Nytt helårsanlegg i Marikollen

Fem millioner kroner er tildelt helårsanlegg i Marikollen fra Sparebankstiftelsen DNB. Det nye anlegget kan brukes gjennom hele året og er viktig for snøbrett- og freeskikjørere i Norge.

SSF Cup Leirdalen

Laurdag 17. februar ønskjer IL Bjørn velkomne til SSF Cup sprint i Leirdalen! Sprinten går i klassisk stil og er teljande i SSF Cupen for rekrutt (11-16 år). Resultatservice.

Langrennshelg Bulken og Ulvik

Til helga vert det langrennsarrangement i to nydelege skianlegg med sprintkonkurranse på Bulken og distanserenn med innlagt KM i Ulvik.

KM/ SBM Cup og Osmarkrunden

Mange deltagere, godt med publikum og god stemning under Osmarka IL sitt KM/ SBM Cuprenn og Osmarkrunden. Med strålende vær og gnistrende føre ble dette en veldig fin dag! Resultater ligger under "Skirenn". Se også mange fine bilder på Osmarka IL sin Facebookside.

SBM Cup/ Bjørnamesterskapet

Strålende sol - og fine forhold under Ørsta Alpin sitt SBM Cup/ Bjørnamesterskap i slalåm ved Ørsta Skisenter Bondalseidet søndag! Resultater ligger under "Skirenn". Se fine bilder fra rennet på Ørsta Alpin sin Facebookside.

Fin Buskerudinnsats i NC jr/NM jr sprint Trondheim

16.-18. februar var det klart for ny norgecuphelg for våre juniorløpere med en rekke Buskerudløpere på startstreken. Denne gang i VM anlegget i Granåsen med innlagt NM junior sprint fredag. Det ble igjen en rekke fine resultater.

Sølv i NM Junior!

Gratulerer til Oddvar Gunnerød, Istad IL og Trøndehopp, men Sølv under NM Junior i Hopp i Holmenkollen i helgen!

KM SL og SSL Ålsheia 17-18 februar

Skiforeningen i Stavanger som fylte 90 år lørdag, fikk blå himmel i gave og flotte forhold i deres SSL og søndag var det ikke samme været når Sandnes arrangerte SL, men likevel bra og verdige KM vinnere og god deltakelse.

NM Junior/ NC Jr. i Granåsen

3 x seire til Ingeborg S. Hole, Åndalsnes IF under NM jr/ NC Jr. i Granåsen! Og søndag ble Ida B. Orset , Molde og Omegn IF, nr, 3. Gratulerer til begge to! ! Gratulerer også til Linus Engdahl, Torvikbukt IL, med 8 pl. i Finalen M 19-20 år, og til Ida B. Orset og Emil A. Røed, begge Molde og Omegn IF, med Semifinaleplass i sine klasser under Sprinten fredag!

NC junior Trondheim

16.-18. februar 2024 går sesongens andre norgescup helg for junior av stabelen i Trondheim, i sjølvaste VM løypene.

Gode råd og tips fra Skiklubbutvikleren

Vi som bor i Buskerud, Vestfold og Telemark og er glad i snø og skiaktivitet, kunne vel ikke hatt en bedre start på 2024. Her er noen tips og råd for rekrutteringen fra vår Skiklubbutvikler, Einar Aabrekk.

Hvor skal vi reise på sommersamling i uke 31?

Hopp- og kombinertkomiteen har nedsatt en arbeidsgruppe som har startet planleggingen av årets store høydepunkt - sommersamlingen i uke 31. I den anledning ønsker vi tilbakemelding på hvor folk ønsker å dra.

Kretsmesterskap Alpint

Sortland Alpinklubb inviterer til kretsmesterskap i Alpint i Ånstadblåheie Alpinsenter på Sortland 23.-25. februar.

WC Telemark på Ål

Denne helgen er det World Cup i Telemark på Ål. Skiforbundet har tatt ut tre utøvere fra MRSK; Sigurd Myhre Glimsdal, Rudi Vold Bruaset og Magnus Vold. Vi ønsker våre utøvere Lykke til!

Seier i Sapporo

Det har vært World Cup i Sapporo for para alpint den siste uken. Der kjørte de norske gutta Magnus Valø Balchen, Marcus Nilsson Grasto og Jesper Saltvik Pedersen.

Trøndercup i randonee - lavterskel lokale konkurranser

Randoneemiljøet i Trøndelag i samarbeid med NSF Randonee arrangerer flere lokale og artige konkurranser gjennom vinteren. Konkurransene er åpne for alle enten man er erfaren med randokonkurranser eller bare har lyst til å prøve.

Organisasjonskart

Troms Skikrets har utvidet organisasjonen med anlegg- og arrangementsutvalg!

Fanarennet langrenn 18. februar

Komande helg arrangerer Fana IL Fanarennet i langrenn klassisk teknikk søndag 18. februar. Sjå meir informasjon om rennet og hugs påmelding innan torsdag 15. februar kl. 23.55

Vestlandsmeisterskap og kretscupen

IL Korlevoll - Odda og Røldal IL laga til åpent Vestlandsmeisterskap på Korlevoll og Røldal i helga. Arrangørklubbane fekk besøk frå både sør og nord denne helga.

Kretsmesterskap Langrenn

Kretsmesterskap i langrenn (del 2) ble i helga 10. og 11. februar arrangert i Bodø i regi av Tverlandet IL og Innstranda IL.

Bavallsrennet 17. - 18. februar

Bavallsrennet er neste mulighet for alpinistane etter alpinthelga i Eikedalen. 17. - 18. februar skjer det på Voss, når Voss alpint inviterer til slalåm og storslalåm. Dei under 10 år køyrer på laurdag med ein allsidig trase.

Barnas Mini-VM på Bondalseidet.

Tirsdag var det Hovdebygda IL som inviterte til Barnas Mini-VM ved Ørsta Skisenter - Bondalseidet. 200-300 barn og mange foreldre møtte opp, og koste seg med stor aktivitet i skileik-løyper og en fin rundløype. Stor Takk til arrangør Hovdebygda IL for en kjempefin kveld!

Barnas Mini-VM i Torvikbukt

Denne uken arrangeres "Barnas Mini-VM" i vår skikrets. Torvikbukt IL arrangerte et kjempefint Mini-VM mandag kveld, med over 70 barn som deltok! Veldig artig å se den store skigleden og innsatsen gjennom hele kvelden. Dette lover godt for skisporten!

KM alpint Østfold

KM alpint ble arrangert helgen 10-11. februar med god deltakelse. SSL i Kjerringåsen og SL i Middagsåsen.

Telemark Weekend Hafjell 2024

ØTI Hafjell Telemark og Oppland Skikrets inviterer til Telemark Weekend i Hafjell 2-3.  mars 2024. Det meldes om mye aktivitet og god stemning!

Tertnesrennet over 2 dagar

Tertnes alpin laga til to allsidige alpintdagar i Eikedalen i helga. Laurdag var det storslalåm og to rekruttrenn og søndag var det slalåm og skileik for dei yngste. Vel gjennomførte renn og aktivitetar av dei dyktige arrangørane.

YWC Berchtesgaden

En stor norsk tropp er klar for ISMF YWC i vakre Berchtesgaden. Det skal konkurreres i vertikal lørdag 17. februar, og individuell søndag 18. februar.

Skisprell skapte masse skiaktivitet

God stemning og lekne barn og voksne i Varingskollen under helgens Skisprell-telemark. Der fikk de som deltok prøve skisprell med flere telemarkselementer.

KM 2024 Hopp Kombinert

Vaaler IF og Elverum Hopp arrangerte felles KM for Hedmark og Oppland i Gjerdrumsbakken og Ydalir 10-11. februar. Resultatlistene er nå lagt ut.

Fem utøvere til Kvitfjell

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender fem utøvere til helgas World Cup-renn i fartsdisiplinene i Kvitfjell.

Lyst å lære bedre teknikk?

Er du langrennspigger og ønsker bedre skiopplevelser? Da er kveldsøktene vi inviterer til med fokus på bedring av teknikk for økt mestring og skiglede noe for deg. Bli med oss den 26. februar og 19. mars. Sted vil være i Oslo området.

Klar for bedre opplevelser på ski?

Vi gjentar suksessen fra januar; Er du synshemmet eller bevegelseshemmet, stående utøver? Bli med oss på en kveldsøkt med fokus på ledsager og langrennsteknikk, 7. mars i Lillomarka Arena

Klart for World Cup på hjemmebane

Til helgen, 16.-18. februar skal det kjøres World Cup i Ål. Helga i Hallingdal blir årets eneste World Cup på hjemmebane for de norske telemarkskjørerne, og de norske utøverne gleder seg over å endelig få konkurrere på hjemmebane igjen.

NC junior Granåsen

Det er klart for ny Norgescup-helg langrenn for junior, inkl. NM sprint, i Granåsen 16-18. februar. Informasjon fra kretsen er nå lagt ut.

Mathias - verdensmester U23

Mathias Holbæk er verdensmester U23. Vindbjartløperen kopierte dermed prestasjonen fra fjorårets junior VM og vant i sitt første år som U23 løper. Skikretsen gratulerer!!!

Masse skiaktivitet i Asker

Barnas skileker fant veien til Asker og Føyka stadion. Der fikk deltakerne oppleve masse skiglede sammen med andre ivrige skigåere.

Suldal IL - hvordan fungerer skiaktiviteten i din klubb?

Et fint eksempel for ski-Norge. Skikretsen i Agder og Rogaland tok kontakt med Suldal IL og lurte på hvordan de driftes i det daglige og fokuset på barn og unge samt de som vil satse litt ekstra. Her kan vi lære litt, uavhengig av gren.

Midt Norsk Mesterskap

Midt Norsk Mesterskap i langrenn (13-16 år) ble arrangert i Steinkjer i helgen, og våre MRSK-utøvere leverte en hel rekke med topp-plasseringer! Mange "pall-plasseringer" - og andre sterke resultater, Gratulerer til hele troppen! Bilde: Sofie Solli IL Hjelset Fram, med 1 og 3 pl.

Riiber sikret sammenlagtseier

Jarl Magnus Riiber sikret sammenlagtseieren i World Cup denne uka. Dette blir Riibers femte World Cup-seier sammenlagt. Riibers seier var en av flere gode norske resultater den siste uken.

KM 2024 Alpint

KM 2024 storslalåm og slalåm ble arrangert i Hafjell 10. og 11. februar, vi gratulerer alle de ferske kretsmesterne!

Gratulerer Jørgen!

Gratulerer til Jørgen Slettaløkken, Rauma Alpin, med suveren seier i FIS-slalåmrennet i Vassfjellet - Trondheim i helgen!

Meridianrennet og vintersportsuke

Hammerfest Skiklubb inviterer til Meridianrennet i Reindalen Skistadion lørdag 17. og søndag 18. februar. Arrangementet er en del av vintersportsuka i Hammerfest.

Pokalrennet Vadsø

Vadsø Skiklubb inviterer til det årlige Pokalrennet på Vadsø skistadion lørdag 17. februar.

Flott parasamling i Granåsen

Det ble en fantastisk dag i Granåsen lørdag med parasamling i langrenn for syns- og bevegelseshemmede. Her fikk deltakerne testet både ferdigheter og utstyr for best mulig skiopplevelser, mestring og utvikling.

Barnas mini-VM 2024

Det er klart for en ny sesong med Barnas Mini-VM! Her blir det nye arrangementer rundt om i skikretsen med lek, skiglede og VM-stemning for barna.

Bansko, Soldeu og Sapporo

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 20 utøvere til helgas World Cup-renn i tekniske disipliner.

Skiaktivitet med barnas mini-VM

Barnas mini-VM er i gang med den andre av sine tre turnéer denne vinteren og forrige uke var det premiere på et annerledes barnas mini-VM. Det var nemlig første gang at barnas mini-VM ble arrangert med rulleski på deltakerne.

Webinar om Hovedlandsrennet

Marit Bjørgen delte sine erfaringer fra Hovedlandsrennet i godt besøkt webinar. Vær tålmodig, tenk på arbeidsoppgaver og fokuser på det sosiale var blant tipsene fra Marit Bjørgen, Petter Soleng Skinstad og Kristian Bjune Sveen. Se link i saken for opptak av webinaret

Fantastisk Buskerudinnsats i Jr-VM/U23-VM i Planica

Fantastisk innsats av Buskerudløperne i Jr/U23-VM i Planica; gull og sølv til Jørgen Nordhagen, sølv og bronse til Anniken Sand, begge fra Sjåstad/V.Lier IL. To sølv til Martin Kirkeberg Mørk fra DBK. Bronse til Maria Hartz Melling fra Konnerud. Gratulerer!

Fart og show på Ramsjøcrossen

For en kveld det ble med fart og høy showfaktor da Skaun IL arrangerte Ramsjøcrossen onsdag kveld. Her var det skikkelig trøkk på stadion med lys og musikk, og artig crossløype og sprintrenn som ga tette dueller i løypa og en flott kveld for alle på Ramsjøen Arena.

Oppsummering av Junior-VM

Her finner du en oppsummering av hvordan det har gått for det norske kombinertlaget som konkurrerer i Planica

Junior og U23-VM

Her finner du oppsummering av alle øvelsene som er blitt gått i Planica.

SPV Alpintrenn Jølster og Blomlia

Laurdag 10. februar inviterer Førde Alpint til slalåmrenn i Blomlia, og søndag 11. februar inviterer Jølster Alpint til storslalåmrenn på Jølster!

Påmelding stafett HL 2024

De som ønsker å gå på et av stafettlagene til Oppland Skikrets på Hovedlandsrennet, må melde seg på gjennom kretsens påmeldingsløsning.

Mini Raw Air i Vikersund 17. mars

Vikersund er igjen klar for Mini Raw Air! Søndag 17. mars arrangeres Mini Raw Air under den store familiedagen. Med verdenseliten på plass, ønsker vi å lage en flott ramme også for de yngste.

Navneseremoni for Hegstad Krüger-løypa

Tirsdag 27. februar 2024 klokka 18.00, Skjærsjødammen i Nordmarka inviterer Lyn Ski til en åpen navneseremoni for å hedre Simen Hegstad Krüger ved å navngi den løypa som han har erklært er hans favorittløype i Nordmarka med hans etternavn

Felleskap og glede i skiklubbene er hjertet av norsk skisport

I hjertet av Norges Skiforbund står skiklubbene. Klubbmiljøene har ukentlige treninger, de arrangerer karusellrenn og andre spennende aktiviteter og arrangementer. Dette er et fellesskap for barna og foreldrene og gjennom aktiviteter skapes felles opplevelser og masse skiglede.

Sosialt treffpunkt 13-16 år lørdag under Midt-Norsk Mesterskap

Nord-Trøndelag skikrets v/langrennskomiteen ønsker å invitere utøverne fra NTS (13-16 år) etter lørdagens renn på Midt-Norsk mesterskap til et sosialt treff med pizza og frukt. Møtested blir skiskytterklubbhuset på Steinkjer skistadion fra kl. 1430. Påmeldingsfrist 8. februar.

En helg i Thorleif Haugs navn

En rekke arrangementer ble avholdt i Drammen og Lier for å minnes at det er 100 år siden Thorleif Haug tok tre gullmedaljer i det første vinter-OL i Chamonix i 1924.

SBM Cup Hopp og Kombinert

Søndag inviterte Molde og Omegn IF til Sparebanken Møre Cuprenn i Hopp og Kombinert ved Skarbakkene. Det ble hoppet i K3, 7, 12, 25, 35, eller K53, og tilrettelagt for kjempefin Skileik! Det er dette det handler om - Skiglede!

Hopp og kombinert på Framnes

Til helga inviterer Eldar IL til nok eit hopp- og kombinertrenn på Framnes. Set av laurdag 10. februar og prøv deg i ein bakkestørrelse som passar deg i det flotte anlegget på Oppheim.

Strålende helg på Nes

I helgen ble det arrangert Equinor norgescup på Nes. Det ble en fin skihelg med mange gode skiprestasjoner. Blant annet ble det gjort et overraskende comeback av selveste Petter Northug.

Tertnesrennet alpint

Til helga inviterer Tertnes alpint til renn i Eikedalen med storslalåm på laurdag og slalåm på søndag. For dei under 10 vert begge renna arrangert på laurdagen.

Lyst til å delta på Barneskirenn?

NRK søker barn og ungdommer med alle typer og nivåer av funksjonsnedsettelser - som ønsker en unik opplevelse. Du behøver ingen skibakgrunn, men du må ha lyst til å lære deg, eller bli flinkere, til å gå på langrennski, sittende eller stående.

KongsgårdCrossen med rekorddeltagelse

Sjekk den skigleden på Bygdøy i Oslo. Drøye 450 påmeldte hoppet og spratt rundt på "Musejordet" - det er liten tvil om at barn syntes skicross er morsomt.

Webinar med Henrik Dønnestad og Tinus Dahl

Henrik Dønnestad delte detaljer om sitt treningsarbeid og veien fra gutteløper i Skien til pallplasser i world-cup. Tinus Dahl gir oss et innblikk i filosofien bak de gode resultatene til Team Elon Oslofjord. Se webinaret i opptak.

NTE-cup III inngår i Midt-Norsk mesterskap 10. februar

NTE-cup III (13-16 år) skulle vært arrangert 3. februar på Spillum. Rennet ble flyttet til Lierne, men senere avlyst! Langrennskomiteen har besluttet at NTE-Cup III inngår i Midt-Norsk Mesterskap 10. februar og rennet går i friteknikk.

Klart for junior-VM i Planica

Fra 5.-11. februar er det klart for junior-VM i nordiske grener i slovenske Planica. Følg mesterskapet direkte på FIS TV. Her kommer også oppsummeringssaker gjennom uka.

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

To utøvarar til Junior VM i Planica

Skikrinsen har med to representantar til junior-VM i Planica. Johannes Årdal, Jølster IL, og Torje Seljeset, Hornindal IL, er klare for å konkurrere mot verdas beste juniorar i februar.

KM og SBM Cup - Tusten.

Tustenrennene (Sparebanken Møre Cup og Kretsmesterskap) ble arrangert i strålende sol lørdag. Og gjennomføring av to renn på lørdag - gjorde det mulig med en Kretssamling på søndag. Artig med besøk av unge alpinister fra bl.a. Oppdal, Surnadal, Geilo og Bærum! Resultater liger under "Skirenn" på alpinsiden.

Klubbguiden

Ønsker din klubb å samle all informasjon om hva dere har å tilby på ett sted? Da har vi verktøyet som dere trenger, kan enkelt tilpasses den enkelte klubb. Og helt gratis å bruke!

Kombinert-Norge nådde milepæl

Jarl Magnus Riiber herjet i Seefeld i helgen. Nå har Norge tatt hele 200. individuelle kombinertseirer på herresiden i World Cup-sammenheng.

Utstyrsordningen 2023

NB!! Søknadsfrist 6. mars. Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2023 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden.

WC Kombinert- Seefeld

Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, avsluttet World Cup Kombinert - Seefeld-trippelen med å bli nr. 16 sammenlagt 👏💪😀 Dette er bestenotering så langt for Aleksander, Gratulerer!

Flott dag i Granåsen med Høgåsrennet

En flott dag i Granåsen rekruttanlegg med nærmere 50 deltakere på Høgåsrennet i hopp og kombinert. Takk til Byåsen IL Hopp og Kombinert for flott gjennomført arrangement, og takk for super innsats av rekrutter, utøvere og støtteapparat i bakken og løypa!

World Cup i Paralympics-løypene

Det har vært World Cup i Cortina. Det er i de samme løypene at Paralympics skal gå om to år. Det ble derfor god trening for de norske utøverne.

SBM Cup/ Isfjorden Rundt.

Tusen takk for oppmøtet og fantastisk innsats i Isfjorden søndag, alle løpere, støtteapparat og arrangører 🤩 Vi i ÅIF og IIL håper alle koste seg! Resultatene finner dere under "Skirenn".

Rekruttering

Rekrutteringsarbeidet i Buskerud drives frem av vår skiklubbutvikler Einar Aabrekk. Kontakt Einar for å få fart på aktiviteten i klubben din.

Trøndersk Skilaugs skistipend

Trøndersk Skilaug har opprettet en stipendordning for å stimulere til en ytterligere videreutvikling av trøndersk skisport innenfor de nordiske skidisipliner.

Kretsmesterskap Langrenn

Tverlandet IL og Innstranda IL inviterer til Kretsmesterskap i langrenn (del 2) i Bodø helga 10.- 11. februar.

Yrende skiaktivitet på Martinsløkka

De to klubbene Sjåstad/V. Lier IL og Lier IL mellom Asker og Drammen fikk besøk av skikretsens skiklubbutvikler, Einar Aabrekk, på Martinsløkka torsdag kveld. Da ble det yrende skiaktivitet i det flotte skianlegget for begge klubbene.

GULL i jr-VM alpint til Thea og Johs

Det norske laget klinket til med gull i lagkonkurransen i junior-VM alpint i Frankrike med Thea Emilie Benth Jellum fra Eggedal IL og Johs Bråthen Herland fra Kongsberg IF på laget - gratulerer!

Barnas mini-VM 2023-2024

Det er klart for en ny sesong med Barnas Mini-VM! Her blir det nye arrangementer rundt om i skikretsen og ski-Norge med lek, skiglede og VM-stemning for barna.

Oppsummering av junior-VM

Forrige uke var det junior-VM for alpint. Det ble en uke med flere gode prestasjoner og to norske medaljer.

NC senior Nes

2.-4. februar er det klart for NorgesCup senior på Nes. Desse utøvarane frå Skikrinsen stiller til start.

ISMF World Cup, Villars

Etter en liten treningspause, er det klart for norsk deltakelse i verdenscupsirkuset! Villars er et kjent sted for verdenscupløperne våre, ved at de har arrangert både VM og Ungdoms-OL for kun kort tid siden!

Informasjon NOR Freeski Cupen 2023/2024!

Vi får en del henvendelser i forbindelse med venteliste til årets NOR Freeski Cup og under finner dere en forklaring på årets endringer, samt informasjon om resten av sesongen.

NM Junior Alpint på Hafjell

Det ble flere sterke prestasjoner av våre unge alpinister under NM Junior i alpint på Hafjell. Aller best var ex. Stranda IL utøver Sienna G. Bruseth, med 2 x Gull og 2 x Sølv, Gratulerer! Også sterke resultater av Frida Kaldhussæter, Stranda IL (4 pl. SL og 5 pl. GS), Nora Jendem, Sp.kl. Rival (3-dje beste 07-årgang i GS) og Jonas Hole Hagen, Stranda IL (Nr. 9 i SL) .

Skisprell 2024

Skiklubbutvikler Marianne er klar for vinterens Skisprell, oversikt over tid og sted finner dere her.

Fem av fem mulige i World Cup

Vilde Nilsen gikk inn til sin femte strake seier i World Cup i para-langrenn. Dermed og reiser hun hjem fra Italia med fem av fem seire i denne World Cup-runden. Neste World cup-runde er finalen i midten av mars i Canada.

Slalåm i Chamonix

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender syv utøvere til søndagens World Cup-renn i Chamonix, Frankrike.

Viljarrennet søndag 4. februar

Viljarrennet går i klassisk teknikk i Voss ski og tursenter søndag 4. februar kl. 12. Ikkje nøl med å melde på. Me tilbyr også smøretips og hjelp for dei som treng.

Rett fra X Games-gull til World Cup

De norske freeskikjørerne reiser rett fra X Games til Mammoth Mountain for ny World Cup i slopestyle. Birk Ruud vant slopestyle i Aspen og er klar for ny konkurranse denne uken.

Suksess med rekrutteringsrenn i Badeparken

Det ble en uforglemmelig kveld da Runar Ski arrangerte skirenn nær der folk bor, i Badeparken i Sandefjord. Med omtrent 100 forhåndspåmeldte endte antallet til slutt opp på 240 deltakere.

NM Alpint for U18 Hafjell

I forbindelse med fartsuka på Hafjell ble det gjennomført NM for U18 i Utfor og Super-G. Mange gode prestasjoner av utøverne fra Nordland.

Skisprell i Voss ski og tursenter

NB! Ny dato laurdag 17. februar. Det vert ein allsidig dag i Voss ski og tursenter når Hordaland skikrets i lag med hopp- og kombinertkomiteen inviterer til Skisprell med hopping, orgeltramp, skikross m.m. Sjå invitasjon.

Ny 4 pl. i WC til Ragnhild!

Det ble en ny sterk plassering i World Cup for Ragnhild Mowinckel, Sp.kl. Rival. I tirsdagens storslalåmrenn i Kronplatz ble hun nr. 4, Gratulerer igjen!

Workshop fjellferdsel; Mennesket-Terreng-Været

Fredag 9. februar er det duket for workshop innen fjellferdsel i forbindelse med Classic Norway Hotels Randoneecup i Surnadal/Kårvatn. Workshopen holdes på Kårvatn i forbindelse med løypeleggingen av lørdagens individuell, og er tiltenkt å være et faglig påfyll for TD-er, arrangører, foreldre, utøvere eller andre som måtte være interessert i faget. Påmelding innen 7. februar kl 23.59!

Kretsmesterskap Langrenn

Kretsmesterskap i langrenn (del 1) ble i arrangert av KS Ski Lofoten 27.-28. januar. Vi gratulerer alle kretsmesterne og KS Ski Lofoten med vel gjennomført arrangement.

Sprint i Martell onsdag

Para-langrenn skal onsdag gå sprintrenn i Martell, Italia. De gikk World Cup-renn i Toblach forrige uke og har nå reist videre til Martell.

NC senior Nes

Våre beste kvinner og menn tar turen til Nes for Norgescup sprint, friteknikk distanse og klassisk distanse 2-4 februar.

KM-helg på Totræna

Arrangørklubbane Samnanger IL og TIF Viking laga til to gode Kretsmeisterskap i helga med laurdagens renn i klassisk teknikk og søndagens renn i friteknikk. Arrangørane styrte ikkje over veret og litt betre meldingar hadde nok gjeve betre deltaking.

Turrennet Isbolrennet lørdag 3. februar

Arrangørene melder mandag at de har stor tro på at de skal klare å få arrangert Isbolrennet lørdag 3. februar som terminfestet. Det meldes en del nedbør utover i uka, samt kaldere værtype på natt slik at nedbøren kommer forhåpentligvis som snø.

Spillumsrennet og NTE-cup III flyttet til Lierne

Arrangøren Spillum IL har flyttet sitt Spillumsrenn og NTE-cup III i langrenn lørdag 3. februar til Lierne pga lite snø på Spillum. Påmelding via iSonen og påmeldingsfristen er satt til 1. februar.

Freeskisamling Hodlekve

Det vart ei vellukka freeskisamling i Hodlekve. To dagar med mykje skikøyring, barmarkstrening og pizza på kvelden, samt latter og smil blant alle deltakarane var samlinga kort oppsummert. Veldig kjekt å møtast på tvers av klubbgrensene!

Resultater fra FM 2024

Takk til IL Polarstjernen for et utrolig flott gjennomført mesterskap. Vedlagt finner dere resultatlister fra mesterskapet.

World Cup i Melchsee Frutt

I helgen har det vært World Cup for telemark i sveitsiske Melchsee Frutt. Der var det god norsk laginnsats og det norske laget var med å kjempet i toppen.

Skisprell 2024 er i gang!

Årets første Skisprell ble gjennomført i Ankerskogen på Hamar denne uka, og det skal gjennomføres 7-8 arrangementer i Hedmark i vinter.

Storslalåm i Italia

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 6 utøvere til tirsdagens World Cup-renn i italienske Kronplatz.

KM og SBM Cup i Vistdal.

Det var et artig og actionfylt KM/SBM Sprintrenn i i fine løyper i Vistdal søndag, med en flott ramme rundt skirennet. Takk til arrangørklubbene! Vår modell for gjennomføring av sprintrenn i skikretsen er veldig positiv og vellykket, og gir stor aktivitet og motivasjon! Resultater - se "Skirenn".

SSF KM-helg Hodlekve

26.-28. januar 2024 har Sogndal IL gleden av å ønskje velkomen til Hodlekve Skisenter og krinsmeisterskap i langrenn. Det vart gjennomført KM friteknikk. KM sprint og KM bankett laurdags kvelden. KM klassisk vart utsett grunna store vassmengder i løypene. Bileter og resultatlister.

KM-stafetten vel gjennomført av Leksvik IL

Søndag ble KM-stafett arrangert av Leksvik IL som på grunn av lite snø i Leksvik måtte flytte, og arrangerte årets KM-stafett på "bortearena" på Inderøy.  Arrangøren gjennomførte et utmerket KM. Skikretsen gratulerer arrangøren, medhjelpere utøvere og støtteapparat for et flott KM-arrangement. Resultater.

Seier i X Games

Birk Ruud tok sitt første X Games-gull i slopestyle under lørdagens slopestyle i Aspen.

Hårskallen rando

Vinne skilag arrangerte søndag 28. januar en vellykket randoneekonkurranse på Hårskallen

KM og SBM Cup Langrenn

Det ble et fint Kretsmesterskap/ SBM Cuprenn på Osmarka lørdag, med 75 deltagere. Stor takk til arrangørklubbene Osmarka IL og Torvikbukt IL! Resultarer ligger under "Skirenn". Søndag er det nytt KM/ SBM Cuprenn ved Vistdal og Eresfjord skisenter.

KM og SP1-Cup på Hølonda

En flott dag på Langbakken (Hølonda) med nærmere 300 deltakere på KM Normal og SpareBank 1-Cup, og sonerenn med crossløype for de yngste. Takk til arrangør Leik IL for flott gjennomført arrangement, og takk for flott innsats av utøvere, støtteapparat og rekrutter!

Vant alle fem World Cup-rennene

Første World Cup i para-langrenn har vært i Toblach og Martell siste uken. Der stakk Vilde Nilsen fra Tromsø av med alle fem seierene. Det var en av flere gode prestasjoner av de norske denne World Cup-runden.

Seier i WC-utfor!

Endelig kom seieren i utfor for Ragnhild Mowinckel, Sp.kl. Rival! Ragnhild vant lørdagens World Cup renn i Utfor i Cortina - Italia, Gratulerer! Også gratulerer til Thomas Kanestrøm Rødseth, Molde og Omegn IF, i det norske trenerteamet!

KM-stafett 28. januar flyttes til Inderøya

Arrangementet flyttes til Petter Northug stadion, Inderøy. Etter befaring i anlegget i Leksvik fredag kveld, samt vurdering av værprognosene fram til søndag, har arrangøren Leksvik IL og TD i samråd besluttet å flytte arrangementet til Inderøya.

Gjesdalburennet - KM klassisk og sprint

KM helgen i Sirdal gikk knirkefritt og full honnør til arrangørklubb Gjesdal IL. En fin lørdag med klassisk distanse. Søndag ble også bra, med mildvær og rimelig bra glid for alle.

Sprintleik i Hyen

Laurdag 3. februar inviterar Hyen IL til sprintleik på Høgdene! Dette blir eit lågterskel skirenn med korte rundar i skileikområdet.

KM klassisk på Inderøy 27. januar

Lørdag arrangeres KM-klassisk på Inderøy som planlagt. Rennet inngår i NTE-cup 13-16 år. Arrangøren har lagt ut startlister og smøretips for lørdagens renn. Skikretsen ønsker alle involverte lykke til med arrangementet.

4 hordalandsalpinstar for Norge

Junior VM i alpint arrangeres 28. januar – 3. februar i dei franske alpane; Portes du Soleil – Haute Savoie. 4 av dei 15 Norge sender til meisterskapen er frå Hordaland!

Chamonix 1924: 100 år siden Norge viste verden vinterveien

Torsdag 25. januar 2024, for nøyaktig 100 år siden, ble vinter-OL født. Stedet var Chamonix i Frankrike og anledningen var at Paris også skulle arrangere sommer-OL samme år. Her får du historien delvis fortalt gjennom skihistoriker Thor Gotaas.

SSF Skicross Klepparennet

Syril IL inviterer til Skicross på Kleppa laurdag 3. februar! Skicross-rennet vert gjennomført på langrennski med element frå skicross, som kulekøyring og hopp!

Vant World Cup-renn i storslalåm

Det har vært World Cup i para-alpin denne uken og det bød på både opp og nedturer for de norske utøverne. Allikevel ble det flere norske pallplasser på gjengen som har vært i Veysonnaz, Sveits.

Ny World Cup-seier i Toblach

Torsdag vant Vilde Nilsen igjen da det ble gått 10 km fellesstart i Toblach. Hun har dermed to av to seire i World Cup-åpninga i para-langrenn denne uka.

Ny runde med World Cup i telemark

Det er ny runde i World Cup for telemarkslandslaget denne helgen. Det norske laget gjorde det bra i forrige ukes World Cup der det ble flere pallplasser for de norske jentene.

Klart for X Games i Aspen

Freeski har med fire utøvere til årets X Games i Aspen. Birk Ruud, Sandra Eie, Ferdinand Dahl og Sebastian Schjerve representerer Norge.

Oppsummering NC jr Lygna

I helgen som var ble sesongens første Norgescuprenn for junior arrangert på Lygna. Fra Vestfold og Telemark deltok 44 løpere fordelt på 12 ulike klubber.

KM og SBM Cup - Alpint

Stranda Alpin og Spjelkavik Alpin arrangerte i helgen 2 x slalåmrenn. (KM og SBM Cup) Søndagens storslalåmrenn ble endret til slalåm pga været søndag. Resultater ligger under "Skirenn".

KM Sprintstafett på Jarseng

Lørdag 13.januar ble det arrangert KM Sprintstafett i klassisk stil på Jarseng i flotte snø- og løypeforhold og strålende vintervær.

Norgescup junior Lygna

Norgescup for junior langrenn ble arrangert på Lygna 19.-21. januar. Mange spente nordlandsutøvere var på plass for sesongens første Norgescuprenn.

WANG inviterer til trenerseminar 6.februar

WANG ønsker å invitere deg til årets WANG TRENERSEMINAR 2024. Bli en del av den største samlingen av klubbtrenere, klubbledere, politikere og andre idrettsledere i Vestfold og Norge.

NM Alpint U18 og U21 Hafjell

Mange gode prestasjoner av alpinistene fra Nordland når de i helga deltok på NM i Slalåm og Storslalåm for U18 og U21 i Hafjell.

KM helg langrenn på Totræna

Samnanger IL inviterer til KM klassisk laurdag 27. jan og TIF Viking inviterer til KM friteknikk - lang søndag 28. jan.  Begge renna går på Totræna i Samnanger.

NC Notodden med SuperTeam

Heddal IL ønsker velkommen til NC Hopp i Tveitanbakken på Notodden lørdag 27. og søndag 28. januar. Lørdag blir det også SuperTeam konkurranse.

Ny familiebakke i Bodø

Bodø alpinklubb har utviklet et nytt område for de aller yngste som er glad i å stå på ski. Dette kan være et fint eksempel for ski-Norge og rekruttering.

SSF KM-bankett 2024

I samband med Sogn og Fjordane Skikrins sitt krinsmeisterskap i langrenn vert det invitert til KM-bankett og premieutdeling laurdag 27. januar 2024 i Sogndal.

Lindvik med VM gull på hjemmebane

Laguttak for skiflyvnings VM i Kulm

25. - 28. januar skal det igjen deles ut medaljer i skiflyvnings VM, denne gangen i Kulm Bad-Mitterndorf. Marius Lindvik er regjerende mester fra forrige mesterskap i Vikersynd 2022.

Hoppdommerkurs

Hopp/Kombinertkomiteen ved dommerlauget inviterer til hoppdommerkurs i Levanger 1. februar.

Sølv i Ungdoms-OL!

Gratulerer til Oddvar Gunnerød, Istad IL, Mats Strandbråten, Kjersti Græsli og Ingvild Midtskogen på det norske laget, med Sølv i Mix-Laghopp under Ungdoms-OL i Gangwon, Sør-Korea!

World Cup i Schladming

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 10 utøvere til herrenes World Cup-renn i Østerrikske Schladming.

Rå-sterke resultater på Lygna!

Våre Langrenns-juniorer leverte mange sterke prestasjoner under NC jr. på Lygna i helgen! 2 x seire til Ingeborg Synstnes Hole, Åndalsnes IF, 3.pl. til Linus Engdahl, Torvikbukt IL, i tillegg til en rekke andre sterke resultater, Gratulerer til hele MRSK-troppen - inkl. et sterkt støtteapparat!

Skisprell!

Mye artig med Skisprell i kretsen! Torsdag kveld var over 60 ivrige skiutøvere med på Eidsdal IL sin "Skisprell-kveld". Lørdag arrangerte MOI Hopp og Kombinert "Skisprell" i sitt flotte anlegg i Skarbakken. Også Sunnylven IL, Valldal IL m.fl. arrangerer Skisprell. Ta kontakt om dere ønsker besøk av kretsens Skiklubbutvikler!

Karl Haugen Kleppa nummer 2 i søndagens NC-renn i Sprova

Sprovahopperen Karl Haugen Kleppa avsluttet søndag hopphelga med en fin 2. plass i Norges-Cup klasse A.  Resultater fra søndagens renn. Skikretsen gratulerer arrangøren Sprova IL med et vel gjennomført NM-junior og Norges-cup renn.

Fine Buskerudresultater NC junior Lygna

19. - 21. januar var det klart for sesongens første Norgescuprenn for junior på Lygna med en rekke spente Buskerudutøvere på start. Mange fine resultater ble det også.

SPV Alpintrenn Hodlekve

Laurdag 20. og søndag 21. januar har Sogndal Alpint gleda av å invitere til storslalåm- og slalåmrenn i Hodlekve. Resultatservice.

Resultater fra lørdagens hopprenn i Sprova

Leonard Taubert, Namsos IL hopp leverte en god hoppkonkurranse, og det ble en delt 2 plass i NC-rennet klasse A. Nord-Trøndelag ble nummer 6 i dagens NM-laghopp for junior. Hopphelga forsetter søndag med nytt NC-renn.

Nytt langrennswebinar

Henrik Dønnestad og Team Elon Oslofjord: Hvordan lykkes vi utenfor lansdagssystemet med relativt begrensede ressurser?

NM-bronse til Karl Haugen Kleppa

Fredag kveld hoppet Karl Haugen Kleppa, Sprova IL to gode hopp, og tok bronsemedalje under NM-junior på hjemmebane i Steinfjellbakken i Sprova. Skikretsen gratulerer Karl med pallplassen og ønsker Karl og resten av de nordtrønderske hopperne lykke til med resten av hopphelga i Steinfjellet.

Kvamsrennet 20. januar 2024 avlyst!

Rennledelsen i samråd med skikretsen har dessverre besluttet å avlyse lørdagens Kvamsrenn i langrenn pga kuldeprognoser for lørdagen. Arrangøren har fulgt utvikling av temperatur ila fredagen, og det har blitt kaldere utover dagen. Det meldes kaldere vær på lørdag.

Preben Horven til U23 VM

Vi gratulerer Preben Horven fra Bossmo & Ytteren IL med uttak til U23 VM, som går i Planica Slovenia i februar.

Klart for hektisk para-uke

Norge sikter høyt under World Cup-uken i Toblach og Martell. – Svært gode muligheter, sier trener Magnus Evenby.

Fossland hjem med skade

Markus Nordgård Fossland (25) fra IL Stjørdals Blink falt i Wengen, og etter nærmere undersøkelser har det blitt avdekket en skjelettskade i høyre legg.

NC junior Lygna

19.-21. januar går sesongens første NorgesCup helg for junior av stabelen på Lygna! Til start stiller det 20 løparar frå Skikrinsen.

Kretsmesterskap Langrenn

KS SKI Lofoten inviterer til kretsmesterskap i langrenn (del 1) ved Kabelvågmarka skistadion 27.-28. januar.

Debuterer i verdenscupen

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 18 utøvere til helgas verdenscuprenn. Mens Kajsa Vickhoff Lie får sin storslalåmdebut, debuterer Eirik Hystad Solberg i verdenscupen.

Bestilling av klubbvertvester

Klubbvertvest kan være et fint tiltak for klubben for å inkludere flere og skape trygghet i hvem man kan spørre under klubbens aktiviteter og arrangementer. Nå kan klubber bestille klubbvertvester gjennom skikretsen.

Kvamsrennet - 2-mannsstafett lørdag 20. januar

Kvam IL har tatt utfordringen på kort varsel, og inviterer til 2-mannsstafett i Lysløypa i Kvam lørdag 20. januar med start kl. 1200. De melder om fine forhold. Påmelding via iSonen og påmeldingsfrist er satt til fredag 19. januar kl. 1900.

Banker på døra til World Cup

Det er duket for kontinentalcuphelg i Klingenthal. Norske løpere kjemper om kvoteplass i World Cup, og flere av dem er med i kampen om å få gå på øverste nivå framover.

Skitinget til Nordland i 2024

Sak fra mai 2022: Kretsleder i Nordland Skikrets Arnfinn Paus kunne ønske velkommen til neste Skiting som vil bli arrangert i Nordland og Bodø i 2024.

SSF Skicross Leirdalen

IL BJØRN inviterer til skicross i Leirdalen søndag 21. januar klokka 12:00. Rennet går i friteknikk i ei kort skicrossløype med ulike element som kulekøyring, portar, og små hopp.

AVLYST: FM alpint 2024 i Kirkenes

AVLYST: På grunn av kuldevarsel og temperaturer ned mot 30 minus, har Sandnes IL valgt å avlyse Finnmarksmesterskapet 2024 i alpint, 9. - 11. februar.

God rekruttering i Hordaland Skikrets

Nær 200 deltakarar og 66 lag stilte til start under Ørnarstafetten i Voss ski- og tursenter laurdag 13. januar. Arrangøren fekk skryt for godt gjennomført arrangement.

Har sikret seg friplass

Silje Theodorsen (29) Kvaløysletta Skilag og Mattis Stenshagen (27) fra Follebu skiklubb har sikret seg friplass i verdenscupen ut sesongen etter at begge leder Skandinavisk cup sammenlagt etter helgas renn i Otepää.

Kufaas debuterer

Mariel Kufaas 24 år fra Tromsø Alpinklubb debuterer i verdenscupen i tirsdagens slalåmrenn i østerrikske Flachau. Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender i tillegg fem andre utøvere til Flachau.

SBM Cup i Valldal

Det ble et fartsfylt og artig SBM Cuprenn i Valldal lørdag! Downhill langrennscross kan forhåpentligvis arrangeres flere steder i kretsen også som klubb og sonerenn? Stor Takk til Valldal for gode løyper og et godt gjennomført skirenn! Resultater ligger under "Skirenn".

Paravinterdager i Narvik

Da kan vi ønske velkommen til Paravinterdager - Alpint og Snowboard, som for første gang arrangeres i Narvik 13.-14. februar.

Ny seier til Aleksander!

Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, fortsetter sin seiersrekke! I helgen ble det 1 - og 2 pl. under Continentalcuprennene i Granåsen. Aleksander leder nå COC sammenlagt, Gratulerer!

Resultater fra KM-langrenn i Blommen

Leksdal IL gjennomførte lørdag 13. januar et godt KM-arrangement på "bortebane" i Blommen skisenter". Mildvær og regn de siste dager medførte at arrangementet måtte flyttes fra Leksdal skistadion til Blommen skisenter. En veldreven arrangør som gjennomførte arrangementet på en utmerket måte. Skikretsen gratulerer arrangør, utøvere og støtteapparat for vel gjennomført.

Skistad inspirerte og motiverte

Skiglede og rekruttering på sitt beste: Kristine Stavås Skistad både inspirerte og motiverte 600 deltakere da sesongens første «onsdagsrenn» ble arrangert på Konnerud denne uka.

Endring i alpin-terminlisten

Fartstreningen og 2 x Super G renn (KM og SBM Cup) som var satt opp på Bjorli 19-21 januar, flyttes til Strandafjellet og arrangeres 22 og 23 mars. (Treningsdag på fredagen) Parallell-slalåmrennet 22.03. flyttes da til 23.03.Dette blir en innholdsrik og artig helg på Strandafjellet!

KM langrenn flyttes til Blommen skisenter

Arrangøren og rennjury har besluttet å flytte KM og Leksdalsrennet 13. januar fra Leksdal skistadion til Stiklestad og Blommen skisenter. Endring av distanser for junior og senior. Rennsart kl. 1200.

NM-jr.hopp og NC-hopp i Sprova utsatt til 19.-21. januar

Arrangøren Sprova IL i samråd med NSF har i dag besluttet å utsette NM-junior og NC-hopp i Sprova en uke. Arrangementet var terminfestet i dagene 12.-14. januar. Ny dato er dagene 19.-21. januar. Påmeldingsfristen er også utsatt en uke.

Grongrennet i alpint utsatt til 21. januar

Grongrennet i alpint 14. januar må dessverre utsettes en uke på grunn vær og føre. De siste dagers nedbør og vind har bidratt til at forholdene ikke er optimale. Ny dato blir 21. januar.

Trener 2 kurs langrenn

Sør-Trøndelag skikrets inviterer til Trener 2 kurs langrenn med oppmøtedeler i Trondheim 13.-14. april og 01.-02. juni.

Hopp og kombinert på Framnes

Laurdag 13. januar inviterer Eldar Il til Januarrennet på Framnes. Her vert det hopprenn med bakkar i alle størrelsar, etterfulgt av kombinertkross i den kjekke krossløypa i anlegget.

EM-suksess for Elise!

Norges Skiforbund sender 15 utøvere til EM i Flaine/Chamonix. 4 av disse representerer Tromsø Randoneeklubb.

Bjerkmann ny mediekontakt i langrenn

Steinar Bjerkmann går inn som mediekontakt i langrenn som følge av at Gro Eide leies ut for å være kommunikasjonsansvarlig i ski-VM Trondheim 2025.

NM JR og NC Sprova UTSATT 1 uke

Sprova IL ønsker velkommen til NM junior normal bakke og lag, samt NorgesCup Hopp 19.-21. januar. Arrangementet er utsatt en uka (fra opprinnelig dato 12-14. jan).

Uttak ungdoms-OL

Det er klart for ungdoms-OL i Sør-Korea, og Norges Skiforbund Freeski har tatt ut to utøvere.

Skisprell i Skarbakken!

Onsdag kveld inviterte Molde og Omegn IF Hopp og Kombinert til Skisprell i Skarbakkene. Det var et yrende liv med mange barn og voksne som deltok! Orgeltramp, buer, svinger ++ , og Skarbakkene har et fantastisk fint anlegg for skileik - med hoppbakker i alle størrelser.

Rekrutteringen til skisporten blomstrer

Det registreres masse skiaktivitet og skileik i ski-Norge etter «tidenes vinter» så langt denne sesongen. Barnas Mini-VM er et av flere flotte rekrutteringstiltak i vinter, og de er i full gang med den første av tre store turnérundene for vinteren.

Snåsastafetten utsettes til 7. april

De siste dagers mildvær og regn har tæret på snøen på Bjørgan skistadion, gjør at Snåsastafetten søndag 14. januar utsettes og blir satt opp på nytt 7. april.

Aktivitetsområdet er klart

Perfekt eksempel for ski-Norge Aktivitetsområdet på Greveløkka i Hamar er klart til bruk igjen. Dette er samme område som ble benytta til det NRK-sendte Superlørdag for ett år siden.

Fluor-testing av alpinski

Alpinkomiteen i skiforbundet informerer om at det vil bli gjennomført fluor-testing av ski i forbindelse med ECO-renn, Telenorlekene og HL. Under ECO-kvalikrennet blir det testing etter målgang. Under TL/ HL-landsfinalene blir det også mulighet for å teste ski før renn. Klikk for informasjon om fluor-rensing.

Fluor-testing under kvalik til internasjonale renn i Wyller

Det vil bli gjennomført fluor-testing av ski i forbindelse med ECO-renn 21.januar. Under Telenor Lekene og Telenor Hovedlandsrennet vil det også bli testing denne sesongen. På ECO-kvalikrennet blir det testing etter målgang. Under Telenor Lekene og Telenor Hovedlandsrennet blir det også mulighet for å teste ski før renn. Se lenken under for hvordan du får fluor-frie ski!

Nytt EM-gull til Ida Waldal

Ida Waldal (19) fra Holmmelvik IL var suveren i U-20 klassen på onsdagens sprint og sikret seg et nytt EM-gull i Randonee- EM.

KM Oppland 2024

Se oversikt, informasjon og invitasjoner til årets kretsmesterskap i Oppland 2024, alle grener.

Klubbguiden

Ønsker din klubb å samle all informasjon om hva dere har å tilby på ett sted? Da har vi verktøyet som dere trenger, kan enkelt tilpasses den enkelte klubb. Og helt gratis å bruke!

KM langrenn i Leksdal

Arrangøren Leksdal IL melder at KM og Leksdalsrennet fortsatt tenkes gjennomført som terminfestet i Leksdal 13. januar. Reservearena er Blommen Skisenter, Stiklestad. Arrangøren vil ta endelig beslutning om evt. flytting til Blommen skisenter torsdagskveld den 11. januar. Minner samtidig om påmeldingsfristen som er 10. januar.

Ørnarstafetten 13. januar

Ørnar IL inviterer til stafettfest komande laurdag 13. januar. Meld på dykkar lag og velkomen til Voss ski- og tursenter. Stafetten kårer også kretsmeistrar frå 13 år.

Vellukka fartssamling i Ål

Alpintkomiteen i samarbeid med nabokretsane gjennomførte ei flott samling med renn i Ål 5. - 7. januar. KM Super g vart også arrangert under samlinga.

Hårskallen Rando

Vinne Skilag inviterer til randonee konkurranse på Skalstuggu søndag 28. januar

Storkoste seg i Harrachov

Norske kombinerttalenter tar med seg mye god læring, motivasjon og erfaringer etter en vellykket FIS Youth Cup-helg i Tsjekkia.

Klubbvert-vest

Klubbvert-vest kan være et fint tiltak for klubben for å inkludere flere og skape trygghet i hvem man kan spørre under klubbens aktiviteter og arrangementer.

Skisprell i Skodje IL!

Mandag kveld besøkte vår Skiklubbutvikler Jan Ole - Skodje IL, og hjalp til med å lage "Skisprell-aktivitet" med hopp, orgeltramp, svinger ++. Veldig artig å se den store og gode aktiviteten som Skodje IL har! Slike glad-nyheter fra alle klubbene våre tar vi gjerne imot!

Oftebro tilbake etter fallet i Ramsau

Jens Lurås Oftebro er tilbake fra hoderystelsen etter fallet i Østerrike før jul. Nå gleder Kombinertlandslaget seg til å komme i gang med konkurranser i det nye året.

Skilek i Tøyenparken søndag 14. januar

Norges Skiforbund og Oslo Skikrets ønsker å invitere til rekrutteringsarrangement, Skisprell, i Tøyenparken søndag 14. januar kl. 11.00-14.00. Vi har nå masse snø i hele Oslo og ønsker å legge til rette for skiaktivitet i hyggelig samvær.

EM-gull til Ida Waldal

Ida Waldal (19) fra Hommelvik IL sikret seg EM-gull i randonee i U20-klassen i franske Flaine mandag.

Norgescup senior Lygna

3. plass til Preben Horven fra Bossmo og Ytteren IL på sprinten under helgas Norgescup for senior på Lygna.

Opptak webinar rekruttering

Her er opptak av rekrutteringswebinaret under ledelse av skiklubbutviklerne Marianne Myklebust og Ingunn Fossmellem. Her får dere se en presentasjon av ulike konsepter og tiltak for å bygge klubbmiljø, samt styrke klubbens tiltak for å rekruttere inn nye barn og familier til klubben.

Amundsen vant Tour de Ski

Harald Østberg Amundsen ble i helgen fjerde norske langrennsløper på herresiden som vinner prestisjefylte Tour de Ski sammenlagt.

EM - Randonee "i gang"!

EM I Randonee i Flaine & Chamonix starter mandag 08.01. MRSK har med 6 utøvere + trener Ola Hovdenakk i den norske troppen. Vi ønsker alle Lykke til!

SSF Krinsrenn Langeland

Førde IL og Gaular IL inviterar til SSF sprint- og distanserenn ved Langeland skisenter søndag 7. januar 2024. Resultatservice.

SBM Cup Alpint på Bjorli

Rauma Alpin arrangerte to veldig gode Sparebanken Møre Cuprenn på Bjorli i helgen! Topp arrangert under topp forhold - og vær (litt kaldt 🥶). Veldig motiverende med hele 95 unge alpinister, og svært god deltagelse fra Trøndelag (Freidig, Oppdal, Surnadal) og fra Oslo (Heming, Ljan, Stabæk). Resultater ligger under "Skirenn" på alpinsiden.

SBM Cup langrenn

Rennsesongen i skikretsen ble åpnet søndag ved Skaret Skisenter. Molde og Omegn IF arrangerte som alltid et flott skirenn! Gledelig med nærmere 75 utøvere til start! Resultater finner dere under "Skirenn" på Langrennsiden. Neste skirenn er lørdag 13.01. - i Valldal. Her er det Fristil og "Downhill langrennscross" på programmet! :) Foto: Veldig gledelig at Innfjorden IL er med på kretsrenn!

RC B K_60_gutter

Fantastisk helg i Midtstuen

Det ble en helt fantastisk helg i Midtstubakken i Oslo under RC-cup i hopp i helga. Det var kaldt, men det så ikke ut som det la en demper på stemningen i bakken som inneholdt hopprenn med storskjerm fra Hoppuka i tillegg.

Skognrennet 2024

Flotte forhold og god innsats under årets første hopp- og kombinertrenn i Torsbustaden!

NQ Sport sørger for rakettglid hos de norske randoneeutøverne

Førstkommende mandag, 8.01.24 braker EM løs, og den norske troppen er klar til dyst. Det rapporteres om god form hos utøverne som har lagt siste finpuss på formen gjennom jul- og nyttår. Julenissen kom også med en svært gledelig gave til Norges Skiforbund Randonee. Ny viktig samarbeidspartner er på plass!

Disse vant priser på Idrettsgallaen 2024

Maren Lundby ble stemt frem av det norske folk som årets navn, Jesper Saltvik Pedersen stakk av med årets mannlige parautøver og årets hederspris gikk til Cato Zahl Pedersen

Felles smøreopplegg under FM 2024

Finnmarksmesterskapet 27. og 28. januar vil gjennomføres med felles smøreteam for alle utøvere. Smøresjef vil være Vidar Johansen fra IL Forsøk. Her finner du litt info om opplegget i Vestre Jakobselv.

Velkommen til Finnmarksmesterskapet 2024

IL Polarstjernen inviterer til Finnmarksmesterskapet ski del 1. Mesterskapet gjennomføres på Polarsletta stadion i Vestre Jakobselv lørdag 27. januar og søndag 28. januar.

Fartssamling Ål 31. januar - 2. februar

Alpinister samt trenere og lagledere i alpinklubber i Buskerud inviteres til fartstrening i regi av Buskerud Skikrets 31. januar til 2. februar. Samlingen gjelder for klassene U12 – U16.

Oddvar Gunnnerød til Ungdoms-OL!

Istad IL-hopper Oddvar Gunnerød er tatt ut som en av fire hoppere fra Norge som skal delta under Ungdoms-OL i Sør-Korea senere i januar. Skikretsen gratulerer med uttaket, og ønsker Lykke til! Foto: Hugo Tingvoll

Skileik - Karusellrenn - Skisprell

Det er gledelig stor aktivitet i klubbene våre! Nå annonserer mange klubber om Karusellrenn, Skileik, Skisprell, Kvikklunch-karusell, fine oppkjørte skiløyper mm. Innfjorden IL, Åndalsnes IF/ Isfjorden IL, Hovdebygda IL, Molde og Omegn IF (både langrenn - og hopp/ kombinert), Volda T og IL, Valldal IL, Tomrefjord IL/ Vågstranda IL/ Tresfjord IL, ..Meld gjerne inn om det er flere!

Skisprell 2024

Skisprell er tilbake! Skikrinsen kjem gjerne til DIN klubb med skisprell til vinteren. Oversikt over datoar som kan søkast på er no lagt ut, ta kontakt for å sikre deg ein morosam skifest.

Dagsamling Paralangrenn

Syns eller bevegelseshemming? Lyst å prøve om langrenn er tingen for deg? Erfaring er ikke nødvending, den får du her! Bli med på vår dagsamling søndag 21. januar 2024, på Nordåsen Skistadion, Maura

Rangeringsrenn SSL Hafjell 11. januar

Lillehammer Skiklub inviterer til åpent klubbrenn i Kjusbakken torsdag 11. januar, rennet er også rangeringsrenn til Telenorlekene (U14) og Hovedlandsrennet (U16)

Grasrottrenarkurs langrenn

Ønskjer du inspirasjon til å drive skiaktivitet for born og unge? Bli med på Skikrinsen sine grasrottrenarkurs for langrenn! 22. januar på Langeland Skisenter, og 24. januar på Kleivane Skisenter.

Kretsrenn i hopp, kombinert og langrenn

Førstkommende helg 6.-7. januar arrangeres det kretsrenn i langrenn på Botnan og i Vinne, mens det arrangeres hopp kombinert i Skogn 7. januar. Informasjon og påmeldingslinker ligger iSonen/Terminlisten

RC og NC i Oslo på nyåret

Kollenhopp ønsker velkommen til RC og NC i hopp og kombinert første helga i januar. Se oppdatert informasjon ang. Superlag-konkurransen på lørdag for RC. Se også lenke til tips ift. rensemetoder av ski ift. fluor.

VM mønstring - avlyst grunnet kulde

Det som skulle blitt en perfekt helg for våre VM håp, må desverre avlyses grunnet sprengkulden som i resten av landet. Sikkerheten må alltid komme først.

Flotte forhold under Røldalsrennet

Flotte skiforhold i ski-Norge, her fra Hordaland. Røldal IL laga til eit flott langrenn i klassisk teknikk i Røldal laurdag 30. desember. Sjå resultat og nokre bilete.

Adelboden og Kranjska Gora

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 15 utøvere til de første rennene i verdenscupen første helga i januar. Det er klart for teknikkrenn for mennene og kvinnene i Adelboden og Kranjska Gora.

Klubbvert-vest

Klubbvert-vest kan være et fint tiltak for klubben for å inkludere flere og skape trygghet i hvem man kan spørre under klubbens aktiviteter og arrangementer.

Et eldorado om vinteren

Røa Aktivitetspark Voksenjordet er et eldorado om vinteren. Nylig kunne over 400 skolebarn fra Bogstad skole oppleve fantastiske skiforhold.

Miljøsamling på Sandane

Superdag på Sandane i Sogn og Fjordane med skiglede med over 30 born og unge deltok på ei kjekk miljøsamling i romjula.

TIL-rennet 2024

Tverrelvdalen IL inviterer til skirenn med sprint klassisk lørdag og fristil individuell start på søndag.

Mange nominerte ski-utøvere

Utøvere fra langrenn, alpint, hopp kombinert, freeski i tillegg til para er nominert foran årets Idrettsgalla i Trondheim lørdag 6. januar.

Rekruttering i klubb

Flere var med på webinaret om rekruttering i desember. Om dere deltok eller ikke; Vedlagt her finner dere KLUBBGUIDEN - som en god hjelp til skiklubber i rekrutteringsarbeidet. Her er det mange gode og nyttige tips!

PARAALPINHELG i Kongsberg Skisenter 26.-28. januar 2024

Norges Skiforbund Alpint, Vestfold og Telemark Skikrets, Vestfold og Telemark Idrettskrets, Buskerud Skikrets, Banolife og NAV Hjelpemiddelsentralen Vest-Viken inviterer syns og bevegelseshemmede alpinister til PARAALPINHELG I i Kongsberg Skisenter 26.-28. januar 2024

Stikk Ut Ski

Stikk Ut Ski - tilbudet videreføres også denne vinteren. Enda flere flotte skiturmål rundt om i hele fylket er med denne vinteren, så det er bare å glede seg! Det er både turer i oppkjørte spor, og noen turer utenfor skiløyper som egner seg for Fjellski og Randonee. "Stikk Ut Ski" tilrettelegger skikretsen sammen med Friluftsrådene i M&R, nærmere 50 av skiklubbene våre, kommuner, skisentre, løypelag mm. Vi retter en STOR TAKK til alle som bidrar!

Breddesamling fart Kvitfjell

Skikretsen inviterer utøvere U10 og eldre i Oppland Skikrets til breddesamling i Kvitfjell med fokus på fart 6-8. januar. Påmeldingsfrist 3. januar.

Hoppdommerkurs

Sør-Trøndelag skikrets inviterer til kretsdommerkurs i hopp onsdag 10. januar 2024 i Granåsen.

Inspirasjonskveld for trenere i barneidretten

I forbindelse med Idrettsgallaen i Trondheim ønsker Norsk Tipping og særforbund å hedre deg som trener i barneidretten ved å invitere til inspirasjonskveld fredag 5. januar på Scandic Lerkendal.

NIF-EPI03, 03