Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Høstmøter Buskerud Skikrets

Høstmøter for skiklubbene i Buskerud avholdes slik: Langrenn 24. oktober, hopp/kombinert 27. oktober, alpint 2. november (flyttet fra 26. okt.), freestyle/freeski: 22. oktober.

Trener 2-kurs alpint Geilo

Buskerud Skikrets arrangerer i samarbeid med Norges Skiforbund Trener 2-kurs alpint på Geilo med oppstart 1. desember.

Invitasjoner fra NTG/Dønski

Her er invitasjon fra NTG til rekrutteringssamling alpint på Geilo 19. - 20. nov. for nye søkere til NTG. Her er også invitasjon til informasjonskveld fra Dønski 9. november.

Ungdommer bygger ny bakke

Lovord og jobbgarantier kom på løpende bånd da arbeidstreningsprosjektet i Vikersund hoppsenter ble åpnet.

Kombinertsamling i Trysil

Norges Skiforbund kombinert og foreldregruppa inviterer til miljøsamling for gutter og jenter i aldersbestemte klasser i Trysil 4.-6. november.

Nyhetsbrev Buskerud Skikrets høst 2016

Her er en oppsummering av viktige saker og info fra Buskerud Skikrets, les høst-nyhetsbrevet pr. oktober 2016. PS! Oppdatert 11. oktober med ny dato for høstmøte alpint; 2. nov.

Tre vil ha ski-NM 2019

Det blir en kamp om å få NM nordisk senior del 1 i langrenn 2019. Tre kandidater har søkt om mesterskapet.

Telenor Karusellen

... er Skiforbundets viktigste rekrutteringstiltak - for alle grener. Meld inn arrangement for 2016-17 og søk om gratis arrangørmateriell innen 10. november.

Momspengene klirrer snart i klubbkassene

Gledelig nyhet til nesten alle idrettslag i Norge fra NIF: Aldri før har så mange klubber søkt om momskompensasjon. Aldri før vil det bli utbetalt så mye penger i momskompensasjonsordningen. Det er bare å glede seg - pengene utbetales ved juletider!

Klart for Raw Air

Med totalt 16 tellende hopp fordelt på ti dager i fire ulike byer blir den nye norske hoppturneringen RAW AIR verdens tøffeste.

Nye plasthoppbakker i Veggli

Rollag & Veggli IL kan stolt vise frem sine nye plasthoppbakker i Veggli. Et flott tilskudd for hoppmiljøet i Numedal!

Åpne samlinger langrenn i Hemsedal 1.-5. okt.

Langrennskomiteen i Buskerud Skikrets inviterer ungdom, eldre løpere samt foreldre, ledere og trenere til åpne treningssamlinger i Hemsedal i perioden. 1. – 5. oktober 2016. Landslagstrener for rekruttlaget; Anders Bystrøm, blir med oss på samlingen!

Prepareringsmidler 2016

2016 er første året for ordinær gjennomføring av utlysning av midler til prepareringsutstyr. Ordningen gjelder fortsatt kun for utstyr til preparering av langrennsløyper.

Jenteprosjektet langrenn er i gang igjen

Jenteprosjektet for langrennsjenter i Buskerud født 2000-2003 er i gang igjen! IL ROS kjørte samling 1 med terrengsykling i Røyken 27. august mens IL Skrim fortsatte med rulleskikveld 13. september på Heistadmoen

Søk om midler

Midler til innsats for at barn som lever i inntektsfattige familier skal få delta i fritidsaktiviteter.

Rennsøknader 2016-2017

Da er det igjen tid for rennsøknader til kommende sesongs terminlister i de ulike skigrener for Buskerud. Alle rennsøknader må legges inn av klubbene i Sportsadmin innen 15. august.

Ny facebookside for skikretsen

Buskerud Skikrets oppretter nå en felles facebookside i tillegg til de sidene vi har fra før i ulike grener. Klikk deg inn og lik siden!

Rulleskifestival Hemsedal 15. - 17. juli

Hemsedal IL inviterer til den nyetablerte rulleskikonkurransen i Hemsedal 15. - 17. juli. Det blir en uhøytidelig åpning av rulleskiløypa som blir klargjort like inntil den første konkurransen.

Populær jentesamling

Sist uke var 40 jenter fra hele Norge representert på en populær jentesamling på Golsfjellet.

Trener 2 alpint

Velkommen til Trener 2-kurs alpint på Juvass 31. juli - 5. august! Sak oppdatert 28. juni.

Rulleskivett!

Et sikkert vårtegn er rulleskiløpere på veiene. Da er det viktig å følge regler for å hindre skader og ulykker - her er rulleskivettreglene!

Snøsamling langrenn på Sognefjellet

Buskerud Skikrets inviterer til åpen kretssamling langrenn på Sognefjellet/Skjolden i juni 2016 for løpere født 2001 og tidligere. Her er oppdatert treningsplan.

Telenorkarusellen

... er Skiforbundets viktigste rekrutteringstiltak - for alle grener. Meld inn arrangement for 2016-17 og søk om gratis arrangørmateriell innen 10. november.

FIS-liste alpint 2016-2017

Det er tid for innmelding/utmelding på FIS-lista alpint for sesongen 2016-17. Siste frist for å sende inn endringer er mandag 15. august.

Invitasjon til skicross-camp

Velkommen til camp i skicross på Folgefonna i perioden 1. - 4. juli. Breddesamling for aldersgruppa 10 år og oppover. Sjå invitasjon og påmeldingslink.

Skiforbundet tar grep

Det er klart for Skitinget i Trondheim lørdag og søndag. En av de viktigste grepene er den nye skireformen.

Om den norske hoppuka

Som dere sikkert har registrert i media blir det norsk hoppuke til vinteren. Det blir renn i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og i Vikersund.

Et Skråblikk Fra NM På Hovden

Med NM på Hovden friskt i minnet er det vel greit med en liten oppsumering av alt det fantastiske som skjedde i den lille bygda fra torsdag til søndag. Her er 10, kall det fun facts, om det som gikk ned disse dagene.

Dobbelt NM-gull til Tiril

Tiril Sjåstad Christiansen med dobbelt NM-gull. I mennenes klasse vant Robert Andrè Ruud (slopestyle) og Christian Numedal (bigair) hvert sitt gull.

Gullstipendet

Norske Olympiavinneres klubb, Gullklubben, deler ut Gullstipendet til yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber hvor formålet er å legge til rette forholdene slik at de kan videreutvikle seg innenfor sin idrett blant de olympiske disiplinene.

Idrettsregistreringen

Idrettsregistreringen, som nå heter "Samordnet søknad og rapportering", har frist 30. april 2016. Idrettslagene skal rapportere en del nøkkelopplysninger som medlemstall, aktive medlemmer, styreverv, laste opp signert årsrapport fra siste årsmøte mv.

Nummedal Vant I Hemsedal

Sesongens nest siste slopestyle konkurranse gikk ned i Hemsedal på lørdag og etter at Christian Nummedal tok korsbåndet i 2014, er han nå sterkt tilbake i feltet og tok sesongens andre seier i Nor Freeski Cupen. Ikke langt bak fulgte Ferdinand Dahl og Markus Leyobo.

Felix Usterud Ble Mester I Buene

Felix Usterud sin rå sesong fortsatte i Wyller lørdag da han stakk av med NM tittelen i Halfpipe for senior foran Johan Berg og Vegard Øye. Trym Sunde Andreassen tok seieren i junior klassen foran Birk Ruud og Henning Hansen Pytte. I dameklassen overtok Sandra Eie NM tronen fra Nina Rusten.

Henrik Melhus Til Topps På Dombås

Henrik Melhus dro hjem seieren under lørdagens Big Air konkurranse i Nor Freeski Cup på Dombås. Med et vellbygd hopp som målte 21 meter til kulen og strålende solskinn ble rammene lagt for en episk dag.

Telenorlekene alpint

Telenorlekene alpint ble arrangert i Meråker 10.- 13. mars med mange gode Buskerudresultater.

En ny vår for vinteren

Miljødirektoratet inviterte i samarbeid med flere andre aktører til seminar hvor det ble diskutert og tatt opp mulige scenarioer for framtidens vinter. Skipresident Erik Røste påpekte blant annet skiforbundets interesse og rolle i en viktig sak.

Vant NM hopp

Silje Opseth vant foran Line Jahr og Anna Odine Strøm.

Eirik Sæterøy Vassest På Vassfjellet

Eirik Sæterøy tok skalpen på jibbeeliten i Norge og endte øverst på pallen da Nor Freeski Cup var tilbake for fullt med slopestyle på Vassfjellet på lørdag. I dameklassen vant Tora Johansen foran Elvira Marie Ros og Marina Johansen.

Ungdommens Holmenkollrenn 2016

Ungdommens Holmenkollrenn for 13-14 åringene gikk av stabelen i Holmenkollen skianlegg 20. - 21. februar med svært sterke Buskerudresultater.

Anbefaler å videreføre landslagsmodellen

Landslagsmodellen er den beste modellen for å sikre at Norge skal være verdens beste skinasjon også i fremtiden, fastslår et enstemmig utvalg i en rapport som ble overlevert skistyret i dag. Utvalgsrapporten sendes i dag ut på høring i ski-Norge.

Junior-NM til Granåsen

Junior-NM hopp og kombinert flyttes fra Rena og Hernes til Granåsen og bytter helg til 11-13. mars.

Junior-NM til Granåsen

Junior-NM hopp og kombinert flyttes fra Rena og Hernes til Granåsen og bytter helg til 11-13. mars.

Augdal U23-mester i Meråker

Eirik Sverdrup Augdal fra Ringkollen ble U23-mester under helgens Norgescup-renn for senior Meråker. Skikretsen gratulerer!

Innspill til NSF valgkomité

Valgkomiteen i NSF ønsker innspill fra klubbene med forslag på egnede kandidater til styre og komiteer. Forslagsfrist 1. mars.

Innspill til NSF valgkomité

Valgkomiteen i NSF ønsker innspill fra klubbene med forslag på egnede kandidater til styre og komiteer. Forslagsfrist 1. mars.

Nygård uttatt til WC Nove Mesto

Per Kristian Nygård fra Vestre Spone IF er uttatt til å representere Norge i helgens World Cup i langrenn i tsjekkiske Nove Mesto. Skikretsen gratulerer og ønsker lykke til.

Tande tok VM-gull

Daniel Andre Tande fra Kongsberg IF var med på det norske laget som tok LAGGULL i skiflygings-VM i Kulm, skikretsen gratulerer!

Bli med på Kombilekene 2016

Buskerud Skikrets oppfordrer allsidig hopp- og kombinertungdom i aldersklassene 13-16 år til å delta i Kombilekene som arrangeres på Tolga 22-24 januar 2016.

X-Games Tilstander På Hovden

Mye vind og snø gjorde at dagens trening på Hovden ble noe amputert da Norges beste jibbere var samlet for å trene til morgendagens Big Air konkurranse på Hovden.

Har du husket skilisens?

Skisesongen er i gang, husk at alle skiløpere over 13 år må betale skilisens for å kunne delta på skirenn.

Har du husket skilisens?

Skisesongen er i gang, husk at alle skiløpere over 13 år må betale skilisens for å kunne delta på skirenn.